Wedstrijdverslag: FC Gelre - ZVV Watervogels'64 | Ronde 21 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Inge Bezemer

De voorlaatste wedstrijd van de competitie en tegelijkertijd ook een hele belangrijke. FC Gelre moet winnen om nog mee te kunnen doen voor de titel en daardoor hing er een gespannen sfeer.

In de beginfase van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op. Na 5 minuten kwam Gelre op voorsprong na een counter van FC Gelre, geleid door Wendy Tiemes, waardoor Barbara Roemeon de 1-0 kon binnen tikken. Kansen waren er voor beide teams, maar deze konden nog niet benut worden. In de 11e minuut van de eerste helft scoorde ZVV Watervogels namens Aaike Verschoor die de gelijkmaker voor de Watervogels binnen schoot. Kort voor de rust werd de 1-2 ingetikt door Monique van der Rijst door een uitgespeelde aanval van de Watervogels. Gelijk na de aftrap zette FC Gelre druk en scoorde Celine Ewes de goal voor FC Gelre door een kluts bal in de verdediging met de keeper.

In de tweede helft scoorde kort na rust Aaike Verschoor voor Watervogels met een afstandsschot in de rechterbovenhoek. Na 5 minuten een aanval van FC Gelre waardoor Barbara Roemeon in de korte hoek de gelijkmaker binnen schoot. Wendy Tiemes bracht vervolgens na 2 minuten FC Gelre op voorsprong door de 4-3 langs de keepster te schieten. Na een uitbraak van Larissa Bijmolt met Wendy Tiemes kwamen ze alleen op keepster Angelique Cooman af, maar de bal keerde via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Na 12 minuten vergrootte FC Gelre de voorsprong naar 5-3 dankzij Wendy Tiemes, deze schoot de bal in de verre hoek met buitenkant voet. In de 16e minuut van de tweede helft scoorde Barbara Roemeon haar 3e doelpunt van de wedstrijd wat de stand op 6-3 bracht. Een verdiende overwinning voor FC Gelre waarin het een sportieve strijd was.

Locatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl
Scheidsrechters: H.van Duren, R. Philippo
Tijdwaarneming en secretaris: L. Siebes

FC Gelre: Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Larissa Bijmolt, Marylin Hup, Frederique Smit, Barbara Roemeon, Naomi Toussaint, Celine Ewes, Joop Koers (coach)

ZVV Watervogels: Angelique Cooman (keepster), Monique van der Rijst, Isolde Stam, Jiska van Dam, Manon Roosjen, Aaike Verschoor, M. Kuiper, C. Hendriksen, Ronald Dobber (Coach)