Uitslagen zondag en vrijdag Ronde 12 Eredivisie Veld

Zondag het duel Achilles'29 - SC Heerenveen eindstand 3-3 . . .

Er stonden vrijdagavond 3 duels in de Eredivisie Veld op het programma. Koploper Ajax ging op bezoek in de Residentie, runner-up FC Twente ontving thuis de rode lantaarndrager Excelsior/Barendrecht en PSV, nummer 3 terug in de top, zou uitspelen bij VV Alkmaar maarrrr.....  het werd AFGELAST. Door de plotseling opgekomen zware mist, gingen de teams van vv Alkmaar en PSV reeds na 5 minuten spelen voor een half uur naar binnen, na 30 minuten werd de wedstrijd definitief afgelast en zal later ingehaald moeten worden. . .

Gescoord door: ADO Den Haag 2x, Ajax 2x, Excelsior/Barendrecht 1x en FC Twente 5x, Achilles,29 3x en sc Heerenveen 3x.  . . .
Deze week zijn de vrouwen van PEC Zwolle vrij.

Lees de voor- en nabeschouwing en de actuele topscorerslijst.

Nabeschouwing

In de eerste helft werden er 3 doelpunten gescoord. Volgens Heerenveen het eerste in eigen doel via Wielle Douma maar volgens Achilles was het Yvette Derks die scoorde en zij krijgt dit doelpunt op haar naam. Fenna Kalma scoorde 2x in het goede doel. Nathalie van den Heuvel (HEE) verlaat geblesseerd het veld en wordt vervangen. Na rust komt Achilles eerst langszij via Bonita Theunissen en daarna via Michelle van der Laan op een 3-2 voorsprong. Heerenveen wisselde nog twee keer en daarna moest Laura Strik geblesseerd per brancard van het veld af. Heerenveen met 10 vrouwen dus verder, maar ondanks dat wist het team via Tiny Hoekstra er nog een 3-3 gelijkspel uit te slepen.

VV Alkmaar - PSV Afgelast
Na 5 minuten spelen voor een half uur naar binnen vanwege de plotseling opgekomen zware mist. Maar na die 30 minuten wachten werd het duel alsnog definitief afgelast.

FC Twente kwam tegen Excelsior/Barendrecht eerst via Sharona Versluis (EXC) op achterstand maar 10 minuten na die achterstand kwamen er nog 5 Twentse doelpunten via Cheyenne vd Goorbergh, Joelle Smits, Ellen Jansen ieder 1x en Sabrine Ellouzi 2x, eindstand 5-1. In de basis bij FC Twente stonden 3 speelsters met de achternaam Jansen.

In Den Haag kwam Ajax fortuinlijk aan haar doelpunten, doelpuntenmaakster Sisca Folkertsma werd geholpen door Priscilla Mesker van ADO en de tweede goal was een eigen inzet van ADO speelster Lauren Delleman. ADO Den Haag maakte ook nog 2 doelpunten in het goede doel via Nadine Noordam en Chasity Grant en zo maakte ADO Den Haag er een 2-2 gelijkspel van.

Voorbeschouwing

De aanvangstijden van de vrijdagavond is 19:30 uur.

Vrij is PEC Zwolle

ADO Den Haag - Ajax
Locatie: Car Jeans Stadion te Den Haag

18 Maal inmiddels traden de teams tegen elkaar.
Elf maal wist Ajax te winnen en slechts drie maal de Haagse vrouwen.
Vier maal kwam het tot een gelijkspel, zo ook in ronde 3 van dit seizoen (0-0).

Vorig seizoen speelden ze vijf maal tegen elkaar, slechts eenmaal werd er gelijk gespeeld en vier duels gewonnen door de landskampioen.

Beide teams kwamen afgelopen vrijdag bijna niet in actie.
Ajax 1 helft tegen FC Twente, het duel werd afgelast tijdens de rust.
ADO Den haag zou op zondag spelen, maar ook dat duel werd afgelast wegens sneeuw.

FC Twente - Excelsior/Barendrecht
Locatie: Sportpark Slangenbeek

Voor het eerst speelden ze in ronde 3 tegen elkaar.
Voor Excelsior/Barendrecht eindigde dat duel met 6 goals in het voordeel van FC Twente.

Excelsior/Barendrecht verloor ook afgelopen week thuis van Achilles.
FC Twente speelde 1 helft tegen Ajax. Na rust werd het duel afgelast wegens het weer.

VV Alkmaar - PSV
Locatie Robonsbosweg 10 - Alkmaar

Het wordt de 15e ontmoeting.
VV Alkmaar speelde onder Telstar Vrouwen 14 maal tegen PSV.
Slechts eenmaal wisten zij toen te winnen.
Tien maal nam PSV de volle winst en 3 maal gelijkspel.
In ronde 3 speelde het team gelijk, 1-1.

VV Alkmaar was vorige week vrijdag vrij.
PSV won uit bij SC Heerenveen en deed goede zaken op de ranglijst.

Let op ZONDAG 17 DECEMBER !!!

Achilles'29 - SC Heerenveen
Locatie Groesbeek

Zes maal eerder speelden de teams tegen elkaar.
Achilles'29 wist 1 editie te winnen maar wel met 5-0!
De duels zijn altijd goed voor goals, maar liefst 27 goals in 6 duels.

IN ronde 3 van dit seizoen won Heerenveen thuis met 3-0.
Afgelopen week verloor Heerenveen thuis van PSV (1-4) en Achilles pakten de punten in Rotterdam.

ADO Den Haag - AJAX (0-1)  2-2
19e min. 0-1 Sisca Folkertsma (mmv Priscilla Mesker ADO)
61e min. 0-2 Lauren Delleman (eigen inzet ADO)

VV Alkmaar - PSV AFGELAST ivm mist
19.30 uur begonnen, 19.35 uur gestaakt voor een half uur ivm zware mist, na 30 minuten wachten definitief gestaakt.

Vrije ronde PEC Zwolle

Klik hieronder op de uitslag dan volgt er indien aanwezig, een Wedstrijdverslag!

Doelpunten

Ook dit seizoen zal Vrouwenvoetbalnederland de Topscorerslijst weer bijhouden!

In ronde 12 op vrijdag 15 dec. 2017 werden er 10 doelpunten gescoord in 2 wedstrijden en op zondag 17 dec. vielen er 6 doelpunten. Het totaal aantal doelpunten komt daarmee op 156 stuks. De wedstrijd VV Alkmaar vs PSV werd afgelast vanwege zware mist en de wedstrijd Achilles'29 - sc Heerenveen wordt a.s. zondag gespeeld.

Fenna Kalma (HEE) scoorde 2 doelpunten en staat nu los op de eerste plaats met 10 doelpunten. Ellen Jansen (TWE) scoorde 1 doelpunt en kwam daarmee naast Katja Snoeijs met 9 doelpunten op de tweede plaats.

Nieuw op de lijst kwamen: Yvette Derks (ACH) Sisca Folkertsma (AJA), Sharona Versluis (EXC) en Cheyenne vd Goorbergh (TWE). Nieuw op het lijstje met eigen inzetten kwam Lauren Delleman (ADO).

Alleen Fenna Kalma (HEE) en Sabrine Ellouzi (TWE) scoorden 2. Vervolgens scoorden 1x: Sharona Versluis (EXC), Joelle Smits (TWE), Cheyenne vd Goorbergh (TWE), Ellen Jansen (TWE), Sisca Folkertsma (AJA), Lauren Delleman o.g. (ADO), Nadine Noordam (ADO) en Chasity Grant (ADO). Op zondag scoorden niet alleen Fenna Kalma maar ook Yvette Derks, Bonita Theunissen en Michelle van der Laan en voor Heerenveen Fenna Kalma en Tiny Hoekstra.