Gebeurtenissen

doelpunt

Heerenveen te sterk voor FC Twente
    Door reporter Bennie van de Vegte

Het moet voor Heerenveen een geweldige ervaring zijn om zo’n overtuigende overwinning mee naar huis te mogen nemen. Op alle fronten werd  FC Twente weg gespeeld. Zonder steun van echte supporters, in een vreemde omgeving, zal dit F.C. Twente een zwaar seizoen tegemoet gaan. Het  lichtpuntje was de terugkeer na een lange blessuretijd van Janneke Bijl.

Heerenveen liet direct weten wat de plannen voor deze avond waren. De eerste de beste aanval was al gevaarlijk. Een voorzet van Sylvia Smit was net iets te scherp voor haar mede-aanvallers om een doelpunt te kunnen aantekenen.
    In de 10e minuut was het Sherida Spitse die alleen voor keepster Tiffany Loeven verscheen maar haar schot ging naast.

twente_heerenveen

In de 14e minuut zette Ilse Meekma met een mooie actie Brenda Eeftink alleen voor de keepster van FC Twente die knap redding kon brengen.
    In de 20e minuut probeerde FC Twente er wat tegenover te stellen. Een schot van Carola Winter vanuit de tweede lijn ging naast.

Heerenveen was in alle linies de baas over FC Twente. De goed georganiseerde buitenspelval van FC Twente was het beste wapen om Heerenveen van het scoren af te houden. Dat neemt niet weg dat Heerenveen kans op kans kreeg. In de 23e minuut een pracht pass van Atty Eelkema op Sylvia Smit. Haar schot werd goed gestopt.

In de 27e minuut een technisch knappe actie van Brenda Eeftink die wederom Sylvia Smit in scoringspositie brengt en weer kan de keepster redding brengen.
    F.C. Twente kan er niet al teveel tegenover stellen. In de 29e minuut mag Twente een vrije trap nemen. Een klusje voor Lenie Onzia. Het schot gaat helaas voor Twente naast het doel.

Het eerste half uur van de wedstrijd is verstreken. Heerenveen  is de bovenliggende partij. Het middenveld wordt beheerst door Heerenveen en de spitsen hebben al wat kansen gehad. Maar het gaat nog altijd om de doelpunten.

Twente gaat wat meer de lange bal, over de vleugels en door het centrum hanteren om zodoende openingen te blijven forceren. In de 33e komt zo´n mooie lange bal in de richting van Brenda Eeftink maar de keepster van FC Twente, Tiffany Loeven, komt attent haar doel uit .

In de 34e minuut staat Brenda Eeftink weer oog in oog met Tiffany Loeven, deze keer is het de scheidsrechter, die succes voor Heerenveen in de weg staat.
    In de 35e minuut is het raak. Heerenveen, beter gezegd Atty Eelkema verstuurd een schitterende pass  richting Sylvia Smit, die alles goed doet, balaanname, overzicht en raak schieten 0-1.

twente_heerenveen_3

Opvallend is dat na deze openingstreffer van Heerenveen, FC Twente gaat wisselen en haalt de spits Anouk Dekker naar de kant voor Marloes Hulshof. In het spelbeeld verandert er niets en in de stand ook niet.

Rust 0-1. Een matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
    In de rust wordt bij FC Twente Laura Geurts vervangen door Marloes Pieete.
    De Twente supporters hopen op een herboren FC Twente. Het is allemaal zo voorspelbaar, te flegmatiek.

Heerenveen heeft schijnbaar andere plannen. Vanaf de aftrap wordt Sylvia Smit door Sherida Spitse met een mooie pass in stelling gebracht en tegen haar schot heeft de keepster van FC Twente geen verweer 0-2.
    De wedstrijd is daarmee eigenlijk al beslist.

De goed georganiseerde defensie van Heerenveen, maar die staat er dan ook al een halfjaar, heeft het heft in handen en geeft niets weg. Het middenveld loopt zich het vuur uit de sloffen, met een nadrukkelijk aanwezige Sherida Spitse en de spitsen van Heerenveen zijn vanavond  een schrikbeeld voor de verdediging van FC. Twente.

twente_heerenveen_2

In de 55e minuut komt Sylvia Smit weer in een hele mooie positie om te scoren maar wederom is het Tifany Loeven die redding brengt.

In de 63e minuut mag Janneke Bijl haar rentree maken. Zij vervangt Lorca van der Putte. In de 65e minuut lijkt FC Twente wat terug te kunnen doen. Sanne Pluim maakt op het midden veld de bal mooi vrij en verstuurt een pass op Marloes Pieete maar de keepster van Heerenveen, Geertje Hiemstra doet ook mee en komt heel attent haar doel uit om de gevaarlijke aanval onschadelijk te maken.

In de 67e minuut krijgt FC Twente een vrije trap te nemen. Zeker 30 meter van het doel van Heerenveen. Weer is het Lenie Onzia die het karwei opknapt. Haar knal wordt in eerste instantie gekeerd door de lat en Geertje Hiemstra kan de terug stuitende bal net te pakken krijgen.

In de 75e minuut past Heerenveen een dubbele wissel toe. Rosanne Roeles komt voor Lianne Bouwmeester en Carmen Manduapessy voor Brenda Eeftink.
    Het is Rosanne Roeles die in de 80e minuut een mooie pass van Sylvia Smit ontvangt. Zij ziet de keepster van FC Twente uit het doel komen en laat een schitterende boogbal los die hoog over de keepster in het net verdwijnt 0-3. Een klasse goal.

De wedstrijd is gespeeld en kabbelt naar zijn einde. Sherida Spitse laat nog een spetter via de lat over het doel verdwijnen. Sishut Hau komt nog Jorike Olde Lohuis (licht geblesseerd) vervangen maar in de stand zal dit geen verandering brengen.

Heerenveen boekt een verdiende overwinning. Het behoedzaam bouwen aan een stabiel elftal werpt zijn vruchten af.
    FC Twente zal uit een ander vaatje moeten tappen. Het is te vlak.
    De warming-up ziet er beter uit dan de wedstrijd.