A+ R A-
Wedstrijdverslag: PEC Zwolle - Heerenveen | Ronde 8 | BNL Orange 2012-2013
Nederland Nederland
BNL Orange 2012-2013Print 

PEC Zwolle - Heerenveen
5 2
(3 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 november 2012
Aanvangstijd: 18:30 u
Speellocatie: MAC3Park
Toeschouwers : 250

Basisopstelling

Doel
Verdediging
Middenveld
Aanval

Tijdlijn

Wissel min 78 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Jirre Biesen, den <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Maria Laura Aga Wissel min 85 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Jennieke Pol, van der <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Marianne Brummelen, van geel Min. 36 ::<br />Lydia Borg doelpunt Min. 75 ::<br />Sylvia Smit doelpunt Min. 12-14-77 ::<br />Lisanne Vermeulen doelpunt Min. 8 ::<br />Marianne Brummelen, van eigen doelpunt Min. 40 ::<br />Lisanne Vermeulen
Wissel min 69 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Tiny Hoekstra <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Cynthia Beekhuis Wissel min 81 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Aline Berg, van den <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Wendy Mulder geel Min. 83 ::<br />Maruschka Waldus geel Min. 79 ::<br />Wendy Mulder geel Min. 53 ::<br />Silvia Woudberg doelpunt Min. 11 ::<br />Vivianne Miedema

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
85Invaller Marianne Brummelen, van (Aanval)
 Gewisseld Jennieke Pol, van der (Aanval)
83geelMaruschka Waldus (1x)
81Invaller Wendy Mulder (Middenveld)
 Gewisseld Aline Berg, van den (Verdediging)
79geelWendy Mulder (1x)
78Invaller Maria Laura Aga (Middenveld)
 Gewisseld Jirre Biesen, den (Verdediging)
75doelpuntSylvia Smit (1x)
69Invaller Cynthia Beekhuis (Middenveld)
 Gewisseld Tiny Hoekstra (Middenveld)
53geelSilvia Woudberg (1x)
40eigen doelpuntLisanne Vermeulen (1x)
36geelLydia Borg (1x)
08doelpuntMarianne Brummelen, van (1x)
12-14-77doelpuntLisanne Vermeulen (3x)
11doelpuntVivianne Miedema (1x)

 Samenvatting

{tweetme}

Foto's zijn geplaatst in > foto album BeNe League ronde 8

PEC – Heerenveen in eerste kwartier beslist
Door Frits Beekhuis

Het eerste kwartier van de wedstrijd PEC – Heerenveen was sensationeel gezien het scoreverloop. Na dit hectische kwartier echter werd het een voor het publiek slaapverwekkende vertoning door twee ploegen die er een waar foutenfestival van maakten met weinig opwindende taferelen voor de doelen.

Het eerste kwartier 
De eerste beste aanval van PEC resulteerde in een prima redding van Roxanne van den Berg die de alleen op haar afkomende Lisanne Vermeulen moest proberen af te stoppen. Een aanval die vrijwel direct werd beantwoord door Vivianne Miedema, ook zij kon alleen voor Nadja Olthuis van PEC de bal niet in het doel werken.

Dat deed Marianne van Brummelen wel in de 8e minuut, een lange bal vanuit de PEC verdediging werd door van Brummelen in de loop meegenomen en ze kon ongehinderd binnentikken. Nog geen twee minuten later maakte Vivianne Miedema voor Heerenveen weer gelijk, een prima uitgevoerde aanval resulteerde in een prima doelpunt.

PEC rook echter haar kansen, het stond niet goed bij Heerenveen en ze beslisten dan ook binnen het eerste kwartier de wedstrijd, in de 12e en 14e minuut maakt Lisanne Vermeulen haar eerste twee doelpunten van de wedstrijd. De eerste na een kopbal op een voorzet van Van Brummelen, Vermeulen kon geheel vrijstaand inkoppen. De tweede na een lange rush vanaf de middenlijn waarbij de verdedigers van Heerenveen niet in staat waren haar af te stoppen. Met een bekeken schuiver liet ze ook Van den Berg kansloos.

Heerenveen kwam er ook niet meer aan te pas, veel foute passes en geen lijn in het spel. Rond het half uur was er een schitterende PEC combinatie te zien, Vermeulen ontving de bal rond de middenlijn, gaf een perfect hakje naar de vrijstaande Judith Frijlink en die ging alleen op van den Berg af, de bal verdween naast het doel.
Sylvia Smit, tot dan toe vrij onzichtbaar, meldde zich ook aan het front, ze loste een afstandschot van een meter of 40 dat op de lat uiteenspatte.
Heerenveen kon in de 40e minuut weer eens een aanval opzetten. Vanaf rechts werd de bal door Wendy Mulder voorgezet, Lisanne Vermeulen, die keurig meeverdedigde, probeerde met een sliding de bal tot hoekschop te verwerken maar tikte de bal achter Nadja Olthuis aan de voor PEC verkeerde kant van de paal, 3-2.

Na rust verwacht je dan een aanvallend Heerenveen, tenslotte is de marge nog maar 1 doelpunt en ook PEC speelde niet goed. Twee kansen waren er in de gehele tweede helft voor Heerenveen te noteren, beide gemist door Miedema.

PEC daarentegen had er echter 4 in de hele tweede helft en maakte daaruit twee doelpunten. Eerst was het Sylvia Smit die vanaf een metertje of 30 dacht, ‘laat ik eens schieten’. Het verdekte schot werd door Van den Berg pas gezien toen de bal al in het netje lag. Vier minuten later maakte Lisanne Vermeulen haar vierde doelpunt, haar derde in het voordeel van PEC. De 5-2 stand was geflatteerd, beide ploegen bakten er na het eerste kwartier niet veel meer van. Opvallend was overigens het grote aantal buitenspel situaties van beide ploegen. Als er al een keer een fatsoenlijke aanval viel te noteren dan was er vaak een vlagsignaal van een van de assistent scheidsrechters.

Bij PEC was er ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen ADO (4-2 verlies) één wissel doorgevoerd in de basis, de aan haar rug geblesseerde Lianne de Vries was vervangen door Maria Laura Aga. De vastigheden in het team waren daardoor iets beter zichtbaar dan bij Heerenveen. Die ploeg had ten opzichte van de prima wedstrijd tegen Twente (0-0) drie nieuwe basisspeelsters (Beekhuis, de Boer en Miedema), om deze speelsters in te passen had Heerenveen trainster Torny het team hiervoor op 7 posities gewijzigd. Dit kon wel eens de oorzaak zijn van vertoonde spel. Met name in het eerste kwartier stond het niet goed bij Heerenveen.


Statistieken:

Scheidsrechter: P.S. Wijbenga
Assistent-scheidsrechters: K.H. Brondijk en K. Bodde

Fotograaf: Wiep Wierda