Wedstrijdverslag: AORC /Lebo Vastgoed - Os Lusitanos | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2012-2013

AORC /Lebo Vastgoed - Os Lusitanos
2 17

Wedstrijddatum: vrijdag, 21 september 2012
Aanvangstijd: 19:15 u

Verslag OS Lusitanos
Door Karin Beverwijk

Os Lusitanos wint derby met ruime cijfers!

Os Lusitanos was vorig seizoen de enige club uit de hoofdstad. Met de komst van nieuwkomers Zuid Oost United en AORC staan er voor de drie clubs onvervalste derby's op het programma. De eerste was vrijdag in Sporthallen Zuid, Os Lusitanos trad aan tegen AORC.

Het team van Fien Timisela bestaat uit jong talent en een aantal speelsters overgekomen van andere verenigingen. Zo speelde Roos Anne van Staalduinen tegen haar oude club. Ilja van Deurne kennen we nog van Plubos, de vereniging waar de coach vorig jaar nog werkzaam was. Ilja was echter geblesseerd en hierdoor miste het team haar verdedigende kwaliteiten. Os Lusitanos had zelf ook geen volledig team. Stefanie Valk en Bouchra Ait L'Hou ontbraken.

Vanaf het eerste moment was het duidelijk dat Os Lusitanos de leiding had. Het team van AORC verdedigde in de zone en probeerde zo de druk van Os Lusitanos te verdelen. Maar het zou een kwestie van tijd zijn voor het eerste doelpunt zou vallen. Tien minuten in de eerste helft kwam Os Lusitanos op stoom en schoot de ene na de andere goal binnen. Voor de rust heeft bijna iedere speelster gescoord voor de gasten. De stand op het scorebord is dan ook 10-0.

Na de rust gaat Os Lusitanos verder met waar het gebleven is, doelpunten maken. Maar de thuisploeg die schakelen van zone verdediging naar 1 op 1 verdedigen. Hierdoor ontstaan kleine kansjes en maken zij 13-1 en later 14-1. Helaas is dit een kleine druppel op een gloeiende plaat. Os Lusitanos schiet via Linda Bos 15-2 binnen, Petra tikte 16-2 binnen en Linda zet de eindstand op het bord 2-17.