Uitslagen Eredivisie Veld Ronde 3

Forse winst voor FC Twente op PSV. PSV hielp weliswaar een handje door in de 5e minuut een penalty te missen en gaf tevens het 5 doelpunt cadeau, eindstand 2-5 voor FC Twente, een goede generale repetitie van de Tukkers voor het CL duel tegen Spartak Praag. In Heerenveen leek Telstar de 3 punten mee te gaan nemen naar Velsen, maar in de 2e helft werd het Friese team sterker, eerst scoorde Telstar nog de 0-2, vervolgens scoorde Heerenveen de aansluitingstreffer en in de slotfase werd een penalty verzilverd eindstand 2-2.  AJAX zette Achilles na een klein kwartier op 0-1 en zette de 0-2 eindstand in de 73e minuut neer. Tot slot de wedstrijd in Zwolle, de doelpunten waren duur, ADO Den Haag was vaak in de aanval, maar PEC wist het doel zeer lang schoon te houden, pas in de 75e minuut viel de enige treffer van de wedstrijd voor ADO Den Haag.

ADO Den Haag en AJAX staan zonder verliespunten aan kop. FC Twente is met 6 punten naar de 3e plaats geklommen, Heerenveen en Telstar bezetten met 4 punten de 4e en 5e plaats. Achilles staat met 3 punten op de 6e plaats en PEC Zwolle en PSV staan puntloos onderaan, resp. op de 7e en 8e plaats.

Voor het scoreverloop en de topscorerslijst klik op lees meer.....(doelpunten gemaakt door PSV, ADO, Heerenveen, Telstar, Twente en Ajax)