Wedstrijdverslag: FC Gelre - Pernis | Ronde 11 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 december 2011
Aanvangstijd: 20:00 u
Toeschouwers : 60

Verslag FC Gelre
Door Inge Bezemer

Een spannende wedstrijd in het vooruitzicht, de nummer één van de  Eredivisie vrouwenzaalvoetbal kwam op bezoek bij FC Gelre, die als nummer 3 op de ranglijst genoteerd staat. De wedstrijd ging van start om 21:00 uur, er heerste een spanning bij het publiek en iedereen had er zin in.

In het begin van de wedstrijd gingen de twee teams gelijk tegen elkaar op. Beide teams creëerden kansen over en weer en het tempo lag hoog. In de 7e minuut een ongelukkig schot terecht gekomen in de buik van Stephanie Valk, waardoor het spel even stil gelegd moest worden. Halverwege de wedstrijd een mooie solo actie van Wendy Tiemes, keepster Sharon van Zadelhoff keerde de bal.Toch was het in de 11e minuut raak voor Pernis, een bal in de kluts waardoor hij via Larissa Bijmolt de goal in ging, 0-1. Gelijk na de aftrap kwam de bal terecht bij Keepster Sharon van Zadelhoff die de bal gelijk uitwierp naar Idelenie Mendes Fernandes en zij de 0-2 via binnenkant paal binnen schoot. In de 14e minuut van de eerste helft kreeg Larissa Bijmolt een gele kaart, de vrije trap werd gekeerd door de keepster van FC Gelre. Kort daarna nogmaals een vrije trap voor Pernis, ook deze keerde keepster Jantien Wanrooij. Het was echter Wendy Tiemes van FC Gelre die voor rust de 1-2 wist te scoren.

In de tweede minuut van de tweede helft schoot Wendy Tiemes de 2-2 binnen via een uitgespeelde aanval van FC Gelre. Het was een fanatieke strijd waarbij beide teams volledig voor de winst gingen. Na een individuele actie van Wendy Tiemes kreeg ze alsnog de bal mee en kon zo ook de 3-2 voor FC Gelre op het bord schieten. In de 26e minuut een aanval van Linda Tiemes en Frederique Smit waarbij ze alleen op keeper af kwamen, waardoor laatstgenoemde ook de 4-2  binnen kon schieten. Pernis werd steeds beter en drukte FC Gelre naar achteren, maar keepster Jantien Wanrooij stond steeds op de goede plek om de bal te keren. In de 31e minuut was het Pernis dat de 4-3 binnen kon tikken via Idelenie Mendes Fernandes. In de 37e minuut een uitbraak van FC Gelre van de zusjes Wendy en Linda Tiemes. Na ook de keepster uitgespeeld te hebben schoot Linda Tiemes de 5-3 in het net. Aan het einde van de tweede helft werd er hard gestreden en Pernis probeerde alles om nog tot een gelijke stand te komen.Toch was het uiteindelijk FC Gelre dat aan het langste eind trok en de drie punten bleven in Wehl.

Een spannende strijd waarin veel gebeurde, het publiek mee leefde en de ontlading na de wedstrijd ook groot was!

Verslag v.v. Pernis
Door Wendy Rietveld

Vandaag de derde topper op rij voor vv Pernis. Na overwinningen op Watervogels en Os Lusitanos stond de Rotterdamse ploeg voorafgaand aan deze wedstrijd fier bovenaan, maar zij wisten dat met FC Gelre wederom een grote concurrent getroffen werd.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd en pas na een minuut of drie kwam de spanning wat los en ontstonden er kansen. Eerst was het Francisca Schols die voor Pernis een kans miste, vervolgens reageerde Sharon van Zadelhoff alert op een schot van Larissa Bijmolt. Meteen uit de counter was het Lenie Mendes Fernandes die haar punter gestopt zag worden door Jantien Wanrooij. Voor Gelre was het een aantal momenten billen knijpen wanneer Pernis ten aanval trok en aan de andere kant werden met name de zusjes Tiemes een aantal keer gevaarlijk. Beide keepsters hielden hun doel echter schoon in de eerste tien minuten. In de elfde minuut sloeg Pernis net als vorige week dubbel toe. De 0-1 was wat rommelig, een schot van Vivienne Knegtmans werd gekeerd en belandde voor de voeten van Francisca Schols die met haar uithaal de paal raakte en via een been van een Gelre speelster rolde de bal achter Jantien Wanrooij. Vanaf de aftrap werd de thuisploeg meteen gevaarlijk maar Sharon van Zadelhoff greep goed in, gooide de bal snel naar Lenie Mendes Fernandes en die rondde beheerst af.

De frustratie bij FC Gelre was zichtbaar en zij maakten dan ook enkele felle overtredingen wat Larissa Bijmolt geel opleverde. Drie minuten voor rust balverlies achterin bij Pernis. Zo'n kans moet je Wendy Tiemes niet geven, want zij knalde droog de 1-2 binnen. Ook Pernis kreeg een handvol kansen maar miste scherpte en overtuiging in de afronding.

In de tweede helft een veel feller FC Gelre wat volop druk naar voren zette. De Rotterdamse dames kwamen moeilijk onder die druk uit en dus was het al in de eerste minuut gelijk. Een uitbraak over rechts en wederom Wendy Tiemes die kon scoren. Toen zij amper twee minuten later ook de 3-2 maakte, wist Pernis dat het uit een ander vaatje moest tappen. Meer strijd en beleving en veel scherper zijn in de afronding want ook Pernis had tot dat moment enkele goede kansen gehad. Direct na de 3-2 waren er mogelijkheden voor Suzanne Bakker en Lenie Mendes Fernandes maar de sterk keepende Gelre goalie greep goed in. In de zesde minuut een scrimmage voor de goal van Pernis en Frederique Smit die er als de kippen bij was om de 4-2 binnen te tikken.

Een flinke domper voor Pernis wat wel van alles probeerde, grote kansen kreeg maar het echt even helemaal kwijt leek te zijn. Na een time out in de negende minuut leek er weer hoop te ontstaan en binnen twintig seconde draaide Lenie Mendes Fernandes goed weg en knalde de aansluitingstreffer binnen. Nu moest FC Gelre vol achteruit en met hangen en wurgen wisten zij het offensief van Pernis te stuiten. Zij hadden hiervoor wel enkele harde overtredingen nodig en Larissa Bijmolt had haar tweede gele kaart moeten krijgen. In deze fase kreeg de koploper zeker vijf opgelegde kansen maar zelfs ballen waar je alleen tegenaan hoeft te lopen waren aan hun niet besteed en dus viel het doelpunt aan de andere kant met nog drie minuten op de klok. Wie anders dan de zusjes Tiemes combineerden erop los met dit keer Linda als koele afmaker.

De dames uit Wehl hielden hiermee drie belangrijke punten in huis en toonden aan misschien wel de grootste concurrent te zijn voor het kampioenschap. Maar we zijn pas halverwege de competitie, de bal heeft al veel rare dingen gedaan en dus ligt alles nog open. Volgende week de laatste speelronde voor de winterstop.

Locatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl

FC Gelre:
Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Linda Tiemes, Frederique Smit, Naomi Toussaint, Marylin Hup, Anke Kaal, Larissa Bijmolt, Naomi Toussaint, Astrid van der Zijden, Joop Koers (coach)