Wedstrijddatum: donderdag, 03 februari 2011

Aanval

Wissels

rood

Zwolle juicht, Heerenveen treurt

Titelkandidaat Heerenveen weet het nu ook: Zwolle moet je niet onderschatten. Donderdagavond gebeurde dat wel op het kunstgras van vv Sneek Wit/Zwart. In een matige wedstrijd werd het 1-1, dus weg koppositie. Zwolle had uiteraard geen oog voor de teleurstelling van de Friezen en vierde het tweede punt van het seizoen als een overwinning. ,,Terecht", vond Zwolle-trainer Bert Zuurman. ,,Mijn spelers knokten voor wat ze waard waren."

blijdschap_zwolle

De wedstrijd begon wat mat. Heerenveen had het initiatief, maar hanteerde veelvuldig de lange bal. Het was het resultaat van het compacte spel van de Zwollenaren, die verdedigend er bovenop zaten en weinig ruimte weggaven. Heerenveen kon niet gevaarlijk worden, want negen van de tien lange ballen waren een makkelijke prooi voor de keeper. Het eerste kansje voor Heerenveen kwam van Sylvia Smit, die in de zeventiende minuut een schot loste zonder er de goede richting aan te kunnen geven. Ruim vijf minuten later was ze dichterbij een doelpunt, maar nu belandde de bal op de lat. Heerenveen werd sterker, rook de kansen en benutte er één in de vierentwintigste minuut. Na een mooie voorzet vanaf links was het Shanice van den Sanden die prachtig raak schoot. Het Friese feestje duurde slechts drie minuten, want plotseling stond het al weer 1-1. Het doelpunt van Lisanne Vermeulen kwam volslagen onverwachts, maar was er niet minder mooi om. De voorzet van de aanvaller viel pardoes achter keeper Olthuis in het doel en Heerenveen kon weer opnieuw beginnen. Het probeerde wel, maar kon als team aanvallend weinig uitrichten. Wel kreeg het twee dotten van kansen, dankzij de individuele kwaliteiten van Shanice van den Sanden. Tot twee keer toe speelde zij zich knap vrij, maar oog in oog met de keeper faalde ze.

Eerste gevaar
    In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Zwolle, maar de kopbal vloog net over. Daarna golfde het spel op en neer. Tot echte doelrijpe kansen leidde dit niet, al was Heerenveen wel iets gevaarlijker voor het doel van de vijand. Maar de overtuiging en absolute wil om te winnen ontbrak, terwijl Zwolle meer en meer begon te geloven in een goed resultaat. Het bleef het Heerenveen moeilijk maken, al kon het zelf aanvallend niet veel uitrichten. Vanaf de 75e minuut gloorde er hoop in de Friese harten, toen Zwolle met tien spelers kwam te staan. Charissa Burgwal kreeg de rode kaart voorgeschoteld, nadat ze Sylvia Smit onderuit had gehaald. Heerenveen zette aan, kreeg wat kleine kansen, maar raakte uiteindelijk gefrustreerd. Bij Zwolle groeide de hoop op een punt en misschien zelfs wel meer, helemaal toen het met een lob van grote afstand nog gevaarlijk kon worden. Het bleef uiteindelijk 1-1, waardoor Heerenveen nu vierde staat. Zwolle blijft de nummer laatst van de Eredivisie, maar wel met een puntje meer. ,,Petje af voor Zwolle", vond Bert Zuurman na de wedstrijd. ,,Het valt niet mee om iedere week te verliezen, maar er groeit iets in dit team. De spelers blijven zich verbeteren en het vertrouwen neemt toe. Ook vanavond bleven ze knokken en dat heeft geresulteerd in een punt."

Locatie: Sportpark vv Sneek Wit-Zwart

Scheidsrechter: dhr. S. Mulder
    Ass. Scheids: dhrn. Meints en Osinga

Reporter: Lilian Brouwer
    Fotograaf: Wiep Wierda - zie beide foto albums