A+ R A-

Wanneer is het WK voor jou geslaagd?

Reporter Luc Calleeuw sprak met Oranje Leeuwin en Ajax speelster Desiree van Lunteren na het 2-2 gelijksspel bij PSV.

Een lekker weertje, toffe sfeer, 4 doelpunten, samengevat een mooie voetbalavond. Hoe zag jij het Desiree?

Desiree van Lunteren: "De eerste helft hadden veel de bal, zaten we goed in ons spel en denk ik dat we ook de betere ploeg waren, maar een aantal keren was het de laatste fase net niet. We komen dan toch op 0-1 waarmee we konden gaan rusten".

Wat wordt er dan gezegd in de kleedkamer?

Desiree: "Er werd positief over ons spel gesproken en dat we op die manier moesten verder gaan en zorgen dat de laatste pas secuurder werd. We lopen dan helaas snel op de gelijkmaker en komen zelf achter. We zijn rustig gebleven, wisten dat er nog tijd was. Er wordt karakter getoond en we komen snel terug. Maar echt tevreden mogen we niet zijn vind ik, we waren de betere ploeg en hebben niet genoeg gebruik gemaakt van ons overwicht".


Even wat anders, vandaag is de voorselectie voor Canada bekend gemaakt, zijn er voor jouw verrassingen?

Desiree: "Geen echte verrassingen neen. De laatste wedstrijden kon je al een beetje zien waar het naar toe ging en dat is nu ook zo gebleken. Als er geen onverwachte blessures komen zal de groep wel zijn zoals de laatste partijen".


Voor jullie als Ajax is er eerst nog de KNVB Beker finale, een belangrijke prijs waar nu zeker enkel de focus op ligt?

Desiree: "Zeker weten, na vorige week was er maar een waterkansje meer voor de titel en is de focus dus inderdaad die Beker. Dat kan zeker ons seizoen alsnog goed maken en zou een mooie afsluiting zijn".


De wedstrijd vandaag is wel een affiche, maar ging om helemaal niets meer, of zie ik dat fout?

Desiree: "Als we hadden gewonnen was er nog een kleine kans op de titel. Maar nu dus zeker niet meer, ik hoor trouwens dat Twente heeft gewonnen op Standaard. Na de rust slikten we ook veel te snel twee tegendoelpunten en toen was er heel even ook twijfel in de rangen. Maar een affiche als deze wil je toch altijd wel winnen. Voor de rangschikking was het niet echt van belang meer".


Even naar het WK, ondertussen weten we dat er nog een uitzwaai wedstrijd in Nederland komt, leuk niet?

Desiree: "Ja het is heel mooie dat we nog thuis kunnen spelen en zien hoe de mensen achter ons staan en het mee gaan beleven. Ik verwacht een heel mooie wedstrijd in een prachtige sfeer daar. Zal ook een opsteker zijn voor ons vertrek".

Maar het blijft toch vooral van blessures gespaard blijven en een drama zoals bij Siri (Worm) vermijden?

Desiree: "Zo iets zie je natuurlijk nooit aankomen en het is te hopen dat het voor niemand nog gebeurd. Jammer voor Siri inderdaad. Maar het blijft voetbal".


Even naar de groep in Canada, het gastland, Nieuw Zeeland en China, het had moeilijker gekund?

Desiree: "Als ik naar die wedstrijden kijk, ja het kon moeilijker. Ik denk dat we een goede kans maken. Vooral goed geconcentreerd spelen en erin geloven".


Wanneer is het WK voor jou geslaagd?

Desiree: "Dat is een heel moeilijk. Laat me zeggen als we er alles uitgehaald hebben wat er in zat. Dus we moeten zeker die eerste ronde door vind ik. En daarna hangt het er allemaal een beetje vanaf, wie je treft in de volgende ronde".


En dan naar het volgende seizoen even, terug een Nederlandse kompetitie. Wie weet gaan er nog heel wat speelsters vertrekken, krijgen we zelfs mogelijk een zwakkere kompetitie. Wat vindt jij daarvan?

Desiree: "Ik vind dat we met die kompetitie 5 jaar terug gaan, naar de tijd toen AZ nog mee speelde. Je begint terug van helemaal het begin en ik weet niet of dat echt zo’n goede zaak is. Laat ons hopen dat ik fout ben".


Hartelijk bedankt Desiree, heel veel succes de komende weken en in de Beker finale en heel veel succes in Canada. We zien ons zeker nog wel in Rotterdam bij de wedstrijd van Oranje.

Desiree: "Graag gedaan".