Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Zuidoost United | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Drachtster Boys overklast debutant Zuidoost United Amsterdam

Vrijdagavond was het een muzikale Ladies Night in de Korfbalhal in Drachten. Na de competitiewedstrijden van het 3e en het 2e vrouwenteam, ging om 21.15 uur de eredivisiewedstrijd van Vrouwen 1 van start. Na een goede wedstrijd vorige week tegen FSG Sittard, won de ervaring en de routine het van de jonge onervaren bevlogenheid.

De eerste vijf minuten was het even aftasten met voor beide teams kleine kansen. Esther van Toledo raakte eerst nog de lat namens de thuisploeg en Priscilla en Michelle Playfair zorgen aan de andere kant voor gevaar. Na een chaotische beginfase, was het Drachtster Boys dat het initiatief naar zich toe wist te trekken en dat leidde in de 6e minuut tot de openingstreffer van Janneke Vellema na een goede actie van Vera Veelers. Zuidoost United speelde leuk voetbal, maar met alle ervaring in het Drachtster team wist coach Jos Alkema de dames goed neer te zetten. In de elfde minuut maakten Brenda Eefting en Marleen Reenders de 2- en de 3-0. Een minuut later scoorde Esther van Toledo de 4-0 en even later scoorde Brenda Eefting haar tweede doelpunt, na goed voorbereidend werk van Jessie Prijs en Sylvia van der Geest; 5-0. Na de 5-0 herpakte Zuidoost United zich. Gesteund door het meegereisde publiek maakte Michelle Playfair de 5-1. Shannon Viet en Priscilla Playfair kregen in de laatste minuten van de eerste helft nog een gele kaart voor een overtreding.

De tweede helft begon zoals het de eerste helft geƫindigd was. Enkele gemene overtredingen en een snel doelpunt door Priscilla Playfair volgden elkaar in hoog tempo op; 5-2. Daarna herpakte Drachtster Boys zich opnieuw. Shannon Viet scoorde met een snoeihard schot vanaf rechts de 6-2 en daarna was het Esther van Toledo die de 7- en 8-2 maakte. Keepster Lilian Panka stond bij veel doelpogingen nog in de weg, maar kon niet voorkomen dat Drachtster Boys kon uitlopen tot een 11-2 voorsprong door twee doelpunten van Brenda Eefting (zie foto) en een doelpunt van Janneke Vellema. Michelle Playfair maakte daarna nog de 11-3 en Priscilla Creebsburg-Melchiot de 11-4. Maar daarna was het opnieuw Drachtster Boys. Marleen Reenders maakte de 12-4. Kim Gall, die terug komt van een vervelende knieblessure, scoorde na een prachtige 1:2 met Shannon Viet de 13-4. Laatstgenoemde zette door prachtig voetenwerk de tegenstander en keepster op het verkeerde been en bracht daarmee de eindstand van 14-4 op het scorebord.

Volgende week speelt Drachtster Boys uit tegen Dansschool Biersteker in Noord Scharwoude (NH).

Locatie: Drachten
Scheidsrechtsters : M. Hoogterp en J. de Klein
Secretaris  : H.F.B. Bebingh

Selectie Dr.Boys: Teuny Bosma, Janneke Vellema, Kim Gall, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Brenda Eefting, Sylvia van der Geest en Jessie Prijs

Selectie Zuidoost
United: Lilian Panka, Cyrma Tawjoeram, Dionne Duijker, Priscilla Playfair, Lien Denneman, Michelle Playfair en Priscilla Creebsburg-Melchiot