Wedstrijdverslag: Arch.buro Nieuweboer - Drachtster Boys | Ronde 11 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Zaaldames Drachtster Boys behouden 4e plaats

De eerste vijf minuten werden de Boys dames verrast en overlopen door het sterk spelende Arch.buro Nieuweboer. Al in de tweede minuut leidde dit tot de 1-0 door Mieke Bos en in de derde minuut de   2-0 door Eline Keet. Het eerste kwartier was het zoeken, rennen en verdedigen. Na een time-out, aangevraagd door coach Cor Kramp, herstelden de Boys zich. Er werd meer druk naar voren gezet en er kwamen kansen. In de vijftiende minuut wist Jessie Prijs, Vera Veelers te vinden, 2-1. Nog geen minuut later schiet Brenda Eefting de 2-2 binnen. Het lukte zelfs nog om voor rust met een voorsprong de kleedkamer in te gaan. In de laatste minuur haalde Vera Veelers van afstand uit. Keeper Joyce Wouters wist hem nog te keren, maar in de rebound weet Brenda Eefting de 2-3 binnen te schieten.

Toch komen de Drachtster dames niet sterk uit de kleedkamer. Ook in de tweede helft wist de thuisclub binnen twee minuten de gelijkmaker 3-3 aan te tekenen door Rebecca Meijers. De wedstrijd werd feller en grimmiger. Lang bleef het gelijk, maar na diverse overtredingen van beide kanten, en 2x geel voor Eline Keet was er in de zestiende minuut de 10 meter trap voor “specialist” Vera Veelers, 3-4. Het was tot het einde aan toe spannend. Beide teams stonden op scherp voor de 10 meter trap. In de achttiende minuut wist spits Jessie Prijs, na een prachtige beweging Linda Bos te omspelen, en de winnende 3-5 te scoren. In de laatste minuut was er nog een 10 meter bal voor Nieuweboer, maar Mieke Bos schoot naast.

Coach Cor Kramp kon na twee maanden weer beschikken over Janneke Vellema, die haar eerste speelminuten weer kon maken.

De volgende eredivisie wedstrijd speelt Drachtster Boys op 9 december de return uit tegen FSG (Sittard). Woensdagavond 7 december wacht de bekerwedstrijd tussen Drachtster Boys Dames 1 tegen Dames 2 om 20.00 uur in het Sportcentrum Drachten.

Eindstand: ZVV Arch.Buro Nieuweboer - Drachtster Boys 3-5