A+ R A-

Uitslagen Eredivisie Zaal ronde 5

Vrijdag, 21 oktober a.s. stonden enkele interessante duels op het programma. Landskampioen vv Pernis, uitgeschakeld in de beker, speelde tegen Zuidoost United in Schiedam en won daarvan met 7-3. De landskampioen stond op de 4e plaats met 6 punten uit twee duels en staat nu op de 1e plaats met 9 uit 3. De bezoekers staan nu op de 4e plaats met 9 uit 5 wedstrijden. 

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau won in de absolute slotfase met 4-3 van Avanti/Keuning Advocaten. KTP Nieuw Roden won overtuigend met 6-0 van Team Alkmaar/Sportstars. Nieuw Roden heeft net als ZoU ook 9 punten uit 5 wedstrijden.

In Wehl kreeg FC Gelre het team van Hovocubo op bezoek. De thuisclub kwam in eerdere wedstrijden tot een overwinning. Bij de Hoornse ploeg is Marjan Brouwer geblesseerd.FC Gelre stond lange tijd op voorsprong maar Hovocubo kon net op tijd haar achterstand ombuigen naar een 3-3 gelijkspel. De ploeg van Rudy Monden staat nu op de vijfde plaats met 8 punten uit vier wedstrijden. Ook met 9 punten maar dan op de 2e plaats en 4 wedstrijden staat Drachtster Boys, het speelt de 5e ronde pas volgende week tegen Pro Futsal Club. Drs. Vijfje was vrij.

 

Nabeschouwing

Door Marius Privee

Laatste seconden beslissend in zaalvoetbalduels vrouwen
Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau behaalde in de laatste seconden een overwinning op het debuterende Avanti/ Keuning Advocaten. De bezoekers trokken zich terug op de eigen helft en zette daar druk op de thuisclub. Het waren De Boer en Pinkster die voor een 0 - 2 voorsprong zorgden. Aaike Verschoor kon vlak voor de rust de aansluitingstreffer binnen schieten. Na de rust namen de Friezinnen een 1 - 3 voorsprong door opnieuw Pinkster. Wouter Moraal spoorde zijn speelsters aan en het was Lotte Bijl die 2 -3 maakte. Aanvoerder Monique van der Rijst schoot de gelijkmaker binnen. Twintig secondes voor het eindsignaal bezorgde Aaike Verschoor de thuisclub de overwinning.

FC Gelre verspeelt drie punten in laatste seconden tegen Hovocubo. Iris Thus maakt al snel de openingstreffer voor de thuisploeg. De ploeg van Rudy Monden kwam weer op gelijke hoogte door Marcella Cabrera. Het spel golft op en neer. Beide keepsters geven niks weg. Na de wissel schiet Rozemarijn Hendriks de thuisploeg naar een 3 -1 voorsprong. Met nog 45 seconden te spelen maakt Suzanne Deckers de 2 - 3. Met nog 9 secondes scoort Benthe Huijsman de gelijkmaker en delen de ploegen de punten. 

KTP Nieuw Roden komt weer op stoom. In de wedstrijd tegen hekkensluiter Team Alkmaar/ Sportstars werd een 6 - 0 overwinning. Renée Huizinga opende met een fraaie actie de score. Even later verdween de bal door een been van de tegenstander in het doel. Na de wissel duurde het lang voor de 3 - 0 werd gescoord door Amber van der Donk. Vervolgens zette de thuisploeg aan en wist nog driemaal te scoren. Myra Wijngaarden en Renée Huizinga (2) zetten de 6 - 0 op het scorebord.

In Schiedam was het de derde wedstrijd voor vv Pernis. Het speelde tegen Zuidoost United en wist ook nu de volle winst te pakken. Het werd een 7 - 3 overwinning voor de landskampioen. Door deze drie punten pakt de Rotterdamse formatie de leiding in de eredivisie.


Uitslagen 21 oktober 2016

3-3 FC Gelre - Hovocubo
6-0 KTP Nieuw Roden - Team Alkmaar/Sportstars
7-3 vv Pernis - Zuidoost United
4-3 Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau - Avanti/Keuning Advocaten

 

 

Voorbeschouwing

vervolg
Door Marius Privee

 

KTP Nieuw Roden had een moeizame start, maar versloeg in de laatste wedstrijd het ongeslagen Zuidoost United met 0 – 5. Nu krijgen ze debutant Team Alkmaar/Sportstars op visite. De Alkmaarse vrouwen wisten nog geen punten te halen.

 

Reiger Boys/ Treffer Uitzendbureau richt zich op de play-offs . In de vorige speelronde wist het team van Wouter Moraal in de zoemer te winnen van FC Gelre. Nu krijgt het de debutant Avanti/Keuning Advocaten op de bezoek. De vrouwen uit Stiens pakten nog geen punten in deze competitie.  

 

 

Lees ook Gids Eredivisie Zaal 2016-2017 met alle selecties, contactpersonen, sporthallen, geschiedenis etc.

 

 

Programma

Programma 21 oktober 2016

 

20.30 uur Wehl ( Beatrix Centrum)                   FC Gelre - Hovocubo
21.15 uur Leek (Sportcentrum)                         KTP Nieuw Roden –  Team Alkmaar/Sportstars
21.15 uur Schiedam (Margriethal)                    vv Pernis – Zuidoost United
21.15 uur Heerhugowaard(Waardergolf)          Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau - Avanti/Keuning Advocaten

 

Uitslagen

Uitslagen

 

 

 

Stand

Stand