Wedstrijdverslag: Avanti/Keuning/Advocaten - Drachtster Boys | Ronde 10 | Eredivisie Zaal 2017-2018

Avanti/Keuning/Advocaten - Drachtster Boys
4 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 08 december 2017
Aanvangstijd: 20:30 u

Topjaar 2017 eindigt in mineur voor vrouwen Drachtster Boys

Vrijdag 8 december maakten de vrouwen van Avanti uit Stiens en Drachtster Boys zich op voor de Friese derby. Avanti draait onder leiding van oud-Drachtster Boys coach Jos Alkema een prima seizoen en bezette voorafgaand de zevende plaats op de ranglijst. Drachtster Boys stond op de vierde plaats en kon in deze wedstrijd een einde maken aan een slechte reeks.

Om 20:30 uur was de aftrap van Drachtster Boys het startsignaal van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen onrustig aan de wedstrijd. Er was weinig controle en zowel Drachtster Boys als Avanti kwam moeizaam op de helft van de tegenstander. Als Drachtster Boys toch over de middellijn wist te komen was Avanti erg fel om de gasten weer snel terug te dwingen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Avanti via Marije de Boer. Zij schoot de bal vanaf de zijkant hard op de lat.
Diezelfde de Boer had ook een hoofdrol bij de openingstreffer aan de andere kant. Zij ontving de bal van keepster Kars, maar voordat ze de bal kon verwerken verstapte ze zich, waardoor de bal bij Marian Meijer terechtkwam. Zij passeerde Ingrid Kars van dichtbij; 0-1.

Marije de Boer moest het strijdveld met een enkelblessure verlaten.
Niet veel later leek Marian Meijer haar tweede treffer ook aan te tekenen, maar haar poging vanuit de corner van Anita Vellema kon vlak voor de lijn worden gekeerd door de sluitpost.
Kim Poepjes had acht minuten voor tijd een grote kans op de gelijkmaker. Zij omspeelde Kim Schapelhouman, maar Jessie Prijs was goed meegelopen en kon de bal van de lijn glijden.
Uiteindelijk was het Si Shut Hau die dan toch de gelijkmaker binnentikte. Sitsoeng Hau veroverde de bal en legde de bal breed. Oog in oog met Schapelhouman faalde Hau niet en schoot raak; 1-1.
Beide ploegen creëerden nog één kans, maar Bernou Hijlema en Sitsoeng Hau wisten niet meer te scoren in de eerste helft.

In de tweede helft kwam Drachtster Boys wat beter uit de kleedkamer. De vrouwen uit Drachten waren nadrukkelijker op zoek naar de aanval. Avanti begon feller en feller te verdedigen en moest dit al vroeg bekopen met de eerste gele kaart van de wedstrijd voor Astrid Kars.

De aanvallende drang van Drachtster Boys wierp al vrij vroeg zijn vruchten af, want uit een corner van Marian Meijer schoot Christa Poelman de bal in het eigen doel; 1-2.
Lang konden de Drachtsters niet genieten van de voorsprong, want nog geen halve minuut later moest Jessie Prijs het veld verlaten. Achterin verloor zij de bal en doordat Prijs vervolgens Kars vasthield op weg naar het doel ontving zij de rode kaart. De hierop volgende vrije trap van Hau werd knap gered door Schapelhouman. De wedstrijd werd steeds feller en dit leidde tot meer overtredingen. Christa Poelman kreeg ook een gele kaart, nadat zij Brenda Bekkema hard neerhaalde. Avanti voerde de druk op en kreeg steeds meer kansen. Het was aan Kim Schapelhouman te danken dat de voorsprong voor Drachtster Boys op het scorebord bleef staan. Vijf minuten voor tijd kreeg Avanti een penalty na een overtreding binnen de cirkel van Rianne Mulder op Christa Poelman. Kim Poepjes mocht aanleggen, maar het was wederom Schapelhouman die als winnaar uit de strijd kwam. In de rebound was Avanti echter scherper, want Astrid Kars was er als eerste bij en tikte de bal alsnog binnen; 2-2.

Met nog twee minuten op de klok pakte Drachtster Boys de voorsprong weer terug. Brenda Bekkema veroverde de bal en maakte oog in oog met Kars geen fout en schoot de bal onberispelijk binnen in de verre hoek; 2-3.
Lang konden de Drachtsters hier niet van genieten, want nog geen tien seconden later was de stand weer gelijk. Een voorzet van de zijkant van Kim Poepjes werd bij de tweede paal binnengeschoten door Si Shut Hau; 3-3.
Het werd voor Drachtster Boys nog erger toen even later diezelfde Hau de bal veroverde en breed legde op Kim Poepjes. Bij de tweede paal schoot zij de winnende treffer binnen; 4-3.

Drachtster Boys sluit op deze manier het memorabele kalenderjaar 2017, waarin alle grote prijzen gewonnen werden, slecht af met het vierde verlies op rij. Na de winterstop zal de selectie zichzelf weer moeten herpakken om een ticket voor de play-offs te verdienen.
Avanti doet goede zaken en kan weer omhoog kijken. Avanti speelt volgende week uit tegen Os Lusitanos.

Gele kaarten: Astrid Kars en Christa Poelman
Rode kaart: Jessie Prijs