Schotland en Portugal met een Nederlands tintje

Vandaag stond voor beide ploegen de 2e poulewedstrijd op het programma, beide teams verloren de 1e wedstrijd, Portugal verloor met 2-0 van Spanje maar daaren tegen maakte Schotland het te bont door met 6-0 van Engeland te verliezen. Taak dus voor beide teams om op jacht te gaan naar de eerste 3 punten op het EK.
De Nederlandse Assistent-grensrechter Nicolet Bakker kwam deze middag in actie! De wedstrijd stond onder leiding van de Hongaarse scheidsrechter Katalin Kulcsar.

De wedstrijd was nog maar net bezig en Carola Costa van Portugal had al een gele kaart te pakken, voor de media die bij mij zat was het onduidelijk wat er gebeurde.

De schotten hadden de eerste helft wel het overwicht, zo schoot Lana Clelland de bal hard naast het doel en daarna was het wederom Lana die pech had en de bal op de paal schoot.
Na 27 minuten viel het eerste doelpunt van de wedstrijd maar dat was wel voor de Portugezen. Via een aanval werd de bal in het strafschopgebied gebracht, Vaila Barsley wilde de bal wegwerken maar miste 'm volledig en daar was het de achter haar staande Carolina Mendes die de bal tegen het net aan joeg, 0-1 tegen de verhouding in maarja die tellen evengoed.

Daarna namen de Schotten de draad weer op, Rachel Corsie schoot de bal naast het doel en even daarna schoot Portugees speelster Claudia neto bij een vrije trap in de muur, even daarna floot de Hongaarse scheidsrechster Katalin Kulcsar voor het rustsignaal.

In de 2e helft waren het de Portugese vrouwen die op jacht gingen om de stand een beter aanzien te geven, zo schoot Tatiana Pinto op de rug van een Schotse verdedigster waarna de bal terugsprong voor de voeten van Carole en op doel schoot maar haar bal ging naast het doel.
Daarna was het Tatiana met een volley naast het doel, toen vonden de Schotten het wel welletjes, invalster erin Cuthbert ging op avontuur en passte de bal naar Leanne Crichton maar ze schoot de bal hoog over het doel. Daarna was er een aanval waarbij Fiona Brown op snelheid vanaf links een voorzet afleverde op Erin en op doel schoot maar helaas voor haar was het geen doelpunt.
1 minuut daarna kon Erin en heel Schotland wel juichen want ze schoot de bal strak in de hoek, 1-1 en beide ploegen hadden weer wat ze niet wilden hebben want 3 punten was een must voor beide ploegen.

Portugal nam het initiatief weer over, voorzet van Diana Silva op Carolina maar ze schoot de bal naast het doel, gelijk daarna was het wel raak, de 2 minuten eerder geleden invalster Ana Leite ging op snelheid op het Schotse doel af en schoof de bal naast de goalie in het doel.

We zitten dan inmiddels in de 76e minuut waar Schotland een vrije trap kreeg, Caroline Weir ging achter de bal staan en bracht het leder voor het doel maar iedereen keek eigenlijk alleen maar naar de bal zonder er eigenlijk ook maar een voet tegen te zetten. Dit was een grote kans want voetje tegen de bal en het was hangen.
Daarna was er een goede aanval waarbij de bal uiteindelijk in een scrimmage op de paal belandde. Er was nog een kans en die was voor de Portugezen, via een aanval was het Ana die de bal naar Laura Luis schoot en gelijk doorpasste op Suzane pires maar haar schot verdween in de handen van de Schotse recordhoudster Gemma Fay.
Waarom recordhoudster nou deze vrouw heeft al meer dan 200 interlands voor Schotland op haar naam staan!

De scheidsrechtster floot voor het eindsignaal en waren de 3 punten voor Portugal en Schotland kan na de 3e wedstrijd naar huis.

Wedstrijd: Schotland - Portugal
Datum: zondag 23 juli 2017
Locatie: Het Kasteel te Rotterdam
Aanvang: 18:00 uur

Scheidsrechtster: Katalin Kulcsar  (Hongarije)
Grensrechtsters : Judit Kulcsar (Hongarije)en Nicolet Bakker (Nederland)
4e official            : Lina Lehtovaara    (Finland)