Wedstrijdverslag: Arch.buro Nieuweboer - Noordzee | Ronde 9 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Dames Noordzee lijden gevoelige nederlaag

De Noordzee vrouwen traden vrijdagavond in het Noord-Hollandse Wervershoof aan in de eredivisie tegen Architectenbureau Nieuwenboer. Voor Noordzee was het een wedstrijd die gewonnen moest worden om aansluiting te houden bij de subtop. Voor Nieuwenboer een wedstrijd om enigszins aansluiting te krijgen bij de middenmoot.

De vrouwen van Noordzee begonnen uitermate slap aan de wedstrijd. De inzet die tegen Plubos ten toon werd gespreid was in geen velde of wegen te bekennen. Nieuwenboer daarentegen combineerde naar hartenlust en het was aan keepster Anja Boehle te danken dat Noordzee al niet in de eerste helft op een ruime achterstand stond. Halverwege de 1e helft wist Eline Keet via een individuele actie de 1-0 aan te tekenen en één tel voor de zoemer wist de thuisploeg via de flank een bal hard voor het doel te spelen die de rug van Brit Bruinsma raakte en ongelukkig in het eigen doel viel: 2-0.

feller
De tweede helft begon Noordzee iets feller aan de wedstrijd en zo wist Brit Bruinsma de aansluitende treffer aan te tekenen: 2-1. Deze opleving was echter van korte duur, want de dames van Noordzee kwamen maar niet in de wedstrijd. Helaas voor Liesbeth Migchelsen werd een correcte sliding op de bal door een scheidsrechter verkeerd geïnterpreteerd en lag de bal op de stip. Op de koop toe kreeg zij nog een gele kaart voorgehouden. Deze strafschop werd feilloos benut: 3-1.

Na dit doelpunt combineerde Nieuwenboer dat het een lieve lust was en werd Noordzee overlopen. Weer was het Anja Boehle die Noordzee op de been hield met enkele prima reddingen, maar ook zij moest zich gewonnen geven op twee inzetten van Nieuwenboer: 5-1.

Enige leuke bijkomstigheid was dat Cheyenne Taal, 14 jaar oud, haar debuut maakte voor de vrouwen van Noordzee. Voor Noordzee een avond om snel te vergeten want volgende week vrijdag wacht ons in Sporthal "de Blinkerd" om 20.00 uur FSG uit Sittard en dan zal deze wedstrijd met een heel andere beleving tegemoet moeten worden getreden.

Locatie: Noord-Hollandse Wervershoof

Opstelling Noordzee: Anja Boehle, Angela Toet, Liesbeth Migchelsen, Debby Dam, Kristel Koppers, Ramona Lukassen, Brit Bruinsma, Cheyenne Taal.