A+ R A-
Wedstrijdverslag: PSV - Ajax | Ronde 6 | BeNe League A 2013

PSV - Ajax
1 1
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 22 maart 2013
Aanvangstijd: 18:30 u
Speellocatie: Jan Louwers Stadion
Toeschouwers : 2.000


Tijdlijn

geel Min. 28 ::<br />Danielle Donk, van de doelpunt Min. 86 ::<br />Danielle Donk, van de
doelpunt Min. 8 ::<br />Carmen Manduapessij

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
86doelpuntDanielle Donk, van de (1-1)
28geelDanielle Donk, van de (geel)
08doelpuntCarmen Manduapessij (0-1)

 Samenvatting

{tweetme}

Puntendeling juiste weergave voor het geleverde vertoon
Door Luc Calleeuw

Een gevulde Jan Louwers arena in Eindhoven, rond de 2000 toeschouwers  willen de affiche tussen PSV-FCE en Ajax meemaken. De supportersclans uit Eindhoven en Amsterdam brengen  ruim een half uur voor aanvang van de partij de sfeer er al in door elkaar te bekampen met supportersschlagers en warmen zich zo op tegen de ijzig koude wind.

Ajax, voor de gelegenheid in het groen geel gekleed neemt de aftrap. De wedstrijd komt heel traag op gang. Te vermelden enkel een  hoekschot na 5 minuten voor Ajax, zonder gevaar. Het zijn toch de Amsterdammers die het meeste initiatief tonen, met als resultaat een doelpunt na 9 minuten. Wintertransfer Chantal de Ridder zet zich door over links, haalt de achterlijn, blijft in balbezit en legt terug op Tessel Middag, die genadeloos uithaalt. Geen verhaal voor doelvrouw Angela Christ, 0-1.

PSV moet nu vol aan de bak. Een spelherneming van Manon van den Boogaard wordt door Daphne Koster weggekopt in de voeten van Marjolijn van den Bighelaar, haar schot gaat naast (12 min). Een diepe bal van Chantal de Ridder richting Tessel Middag is net te hard, Angela raapt op (17 min).  Wat later de thuisploeg een 1ste keer echt gevaarlijk. We zien een lange pas van Jette van Vlerken op Mauri van de Wetering  links, het nummer 9 geeft een kruispas naar Nadia Coolen, zij kapt zich mooi vrij langs Whitney Sharpe, haar schot gaat niet zo hoog over de dwarsligger (19 min). Toch blijft PSV het moeilijk hebben en geraakt niet echt in zijn spel. In een duel met Danielle van de Donk wordt Daphne Koster geraakt, ze moet noodgedwongen het terrein verlaten (knieblessure). Sabine Becx komt in de plaats (27 min).

Danielle van de Donk krijgt bij de volgende fout geel van de onpartijdige (28 min). We zien heel veel middenveld spel, weinig kansen, Ajax combineert net iets beter zonder te schitteren, PSV blijft het moeilijk hebben openingen te vinden.  Vijf minuten voor inrukken nog eens de bezoeksters, Liza van der Most bedient Sabine Becx op rechts, Jette van Vlerken kopt de gemeten flankbal weg voor Chantal de Ridder kan afdrukken. Het pover vertoon van de eerste periode wordt afgesloten met een 0-1 stand.

Tijdens de pauze is Marjolijn van de Bighelaar in de kleedkamer gebleven, Janneke Bijl betreed het terrein. Het is Ajax dat als eerste gevaar creëert. Na een hoekschot van Tessel Middag volgt een mooie kopbal van Desiree van Lunteren, door keepster Angela Christ van onder de lat gehaald en in hoekschot getikt (51 min). De thuisploeg toont, gedragen door een rugwind, toch iets meer initiatief. Danielle van de Donk kopt een vrije trap van Manon naast (54 min).  Coach Nebojsa voert een tweede wissel door, Kika van Es komt voor Melissa Evers (65 min). Manon van de Boogaard baant zich een weg door het centrum, haar besluit is te zwak (66 min). Direct hierna een actie van Mauri van de Wetering, ze kapt zich mooi vrij en haalt uit, keepster Laura du Ry moet plat, Danielle van de Donk is net te laat om de rebound succesvol af te ronden (67 min).

PSV wil wel, maar is toch te weinig gevaarlijk, Ajax kan meestal zonder problemen uitverdedigen. Met nog 20 minuten te gaan toch nog een de gloeilampenmeiden. Een vrij trap, links voor de grote rechthoek wordt door Manon van den Boogaard getrapt, goalie Laura du Ry duwt aan de eerste paal onorthodox in hoekschot. Ajax dreigt via Tessel Middag na een spelhervatting van Leonne Stentler, geen probleem voor doelvrouw Angela (73 min).  Ook Ajax wisselt, Babiche Roof komt voor Sabine Becx (77 min). De thuisploeg voert haar derde wissel door, Marije Brummel neemt de plaats van Jette van Vlerken in (81 min). De Amsterdammers dringen nog eens aan, Angela pakt de flankbal van Tessel Middag (83 min).

Vijf  minuten voor tijd is het ei zo na gebeurd. Linda Bakker zet zich door op snelheid, gaat langs Janneke Bijl, ziet dat keepster Angela ver voor haar doel staat en probeert het met een lobbal, het leer eindigt boven op de dwarsligger, geluk voor PSV, pech voor groengeel. En zoals vaak in zulke situaties, het doelpunt valt aan de andere kant. Een mooie voorzet van Mauri van de Wetering gaat over iedereen heen en wordt aan de 2de paal door duiveltje uit een doos Danielle van de Donk binnengekopt, 1-1 (86 min). 

Opeens zet Ajax terug aan, maar het is te laat, ze hebben zichzelf dit gelijkspel aangedaan door het gaspedaal, onder druk van de thuisploeg te lossen. De 3 minuten extra tijd brengen enkel nog een geel karton voor Linda Bakker.

Op basis voor de inzet van de thuisploeg tijdens de  tweede periode een terecht punt. Toch schieten beide ploegen weinig op met dit (billijk) gelijkspel. Gezien het povere vertoon van beide elftallen verdiende deze partij geen overwinnaar. Een pluim voor het scheidsrechter trio die alles in goede banen leiden.  Grote winnaar in Nederland is Twente dat deed wat PSV vorige week verzuimde, Anderlecht inpakken.



Statistieken:

Scheidsrechter: De Heer J. van den Hurk
Assistenten: De Heren S. Weeda & Y. Gosens
Vierde Official De Heer F. van Herk
Reporter: Luc Calleeuw
Fotografen: Ron Hendriks en Roel Ubels - meer foto's in album Beneleague ronde 6

Voor  PSV – FCE speelden:
Angela Christ (1), Marlou Kelleners (2), Jette van Vlerken (3), Maran van Erp (4), Danielle van de Donk (7), Manon van den Boogaard (8), Mauri van de Wetering (9), Marjolijn van den Bighelaar (10), Jeslynn Kuijpers (11), Melissa Evers (17) en Nadia Coolen (19).

Wisselspeelsters: Kika van Es (5), Marije Brummel (6), Vera Egelmeers (15), Renate Verhoeven (16), Janneke Bijl (18), Suzanne de Kort (20) en Nadine Hanssen (22).

Voor AFC Ajax Amsterdam speelden:
Laura du Ry (1), Daphne Koster (3), Leonne Stentler (4), Anouk Hoogendijk (6), Linda Bakker (7), Tessel Middag (8), Desiree van Lunteren (10), Carmen Manduapessy (18),  Liza van de Most (20), Chantal de Ridder (21) en Whitney Sharpe (22).

Wisselspeelsters: Pascalle Tang (2), Babiche Roof (11), Donna van Rossum (15), Marieke Ubachs (16), Vesna Veltrop (17) en Sabine Becx (18).

Wissels:

27 min Sabine Becx  voor  Daphne Koster   (AFC Ajax)
46 min Janneke Bijl  voor Marjolijn van denBighelaar  (PSV - FCE)
65 min Kika van Es  voor Melissa Evers   (PSV - FCE)
77 min Babiche Roof  voor Sabine Becx    (AFC Ajax) 
81min Marije Brummel  voor Jette van Vlerken   (PSV – FCE )