Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - FSG/Gezien.nl | Ronde 16 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Os Lusitanos - FSG/Gezien.nl
9 0

Wedstrijddatum: vrijdag, 01 februari 2013

Verslag van Os Lusitanos
Door Karin Beverwijk

Os Lusitanos blijft de ranglijst aanvoeren in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen

Ondanks dat de meeste aandacht uitging naar de wedstrijd die in Den Helder werd gespeeld, waar Watervogels het opnam tegen Drachtster Boys met als inzet de tweede positie, werd in de Aristos hal het team uit Sittard ontvangen. Paul Beckers had zijn jonge team goed voorbereidt en aan het begin van de wedstrijd lieten de meiden zien dat ze zeker niet bang waren om voluit te voetballen tegen Os Lusitanos. Echter het thuisteam bezit een aantal doorgewinterde speelsters, die iedere fout afstraften. Het team trad aan zonder Bouchra Ait LĀ“Hou. Ze is nog niet herstelt van haar blessure. Zij zag vanaf de tribune haar team vanaf de eerste minuut druk zetten op de tegenstander. Het was na drie minuten aan Eline Keet de eer om de score te open. Na een paar mislukte acties lukte het haar nu wel. Behendig als ze is, baande ze zich een weg tussen twee tegenspeelsters door. En schoot ze de bal hard binnen. Een bevrijdend doelpunt voor Eline, die de laatste paar wedstrijden wat moeilijker scoort. Maar deze eerste goal van de avond mocht er zijn. Kort daarna was het Gilanne Louwaars die helemaal vrij stond bij de tweede paal. Ze kreeg de bal op maat aangespeeld en tikte simpel binnen. Het team uit Amsterdam speelt geconcentreerd en veroverd snel de bal. In de aanval is iedere speelster gevaarlijk, zo ook de laatste vrouw Linda Bos. Ze zet de aanval zelf op door een 1 2 aan te gaan. Ze krijgt de bal weer terug, maar er komt net een voetje tussen, maar via een gelukje krijgt Linda de bal toch voor haar voeten. Ze haalt uit en via een speelster van FSG gaat de bal de goal in. Petra is inmiddels weer herstelt van haar enkelblessure. Ze zou deze avond ook weer haar bijdrage leveren. In een schitterende aanval vindt Eline Petra aan de rechterkant en die tikt de 4de van avond. Kort daarna gooit Jesca de bal naar Eline. Eline draait open en ziet Petra vertrekken. De pass komt op tijd en Petra schiet in de korte hoek haar 2e binnen. Ruststand 5-0.

Na de rust gaat Os Lusitanos verder met scoren. Dit keer is het Iris Wagemaker die het doel weet te vinden. Linda geeft een geweldige steekpass op Iris die goed doorloopt. Ze schiet de bal in de lange hoek tegen de touwen. Kort daarna scoort Marjan Brouwer voor Os Lusitanos het 7e doelpunt van de avond. Ondanks dat de nederlaag voor FSG niet meer te keren is, blijven de meiden strijden. Ze proberen het thuis team onder druk te zetten. Maar Os neemt het initiatief snel over en met een flitsende aanval, ingezet door Linda die de bal mee geeft aan Petra. Petra neemt de bal mee en ziet Gil helemaal vrij staan. Voor Gilanne een koud kunstje te scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd krijgt Marjan nog een kans om haar tweede van de avond te scoren. Ze krijgt op het middenveld de kans om alleen op de keepster af lopen. Koelbloedig als ze is, schiet ze bal simpel binnen. Hiermee wordt de eindstand bepaald op 9-0.

Inmiddels wordt via twitter de wedstrijd in Den Helder gevolgd en is iedereen verbaasd over het score verloop. Uiteindelijk trekt Watervogels aan het langste eind en houdt de punten in eigen huis. De afstand met Os Lusitanos blijft 4 punten. Drachtster Boys zakt naar de vierde plaats omdat Pernis wint van Plubos.
Voor Os Lusitanos is het simpel, we moeten blijven winnen! Over twee weken gaat het team op bezoek bij THe Counters.