A+ R A-

Nederland wint met gemak van Belarus

Het Nederlands Vrouwenelftal speelde donderdagavond haar eerste oefeninterland na het gespeelde WK van Canada. In de zomervakantie ontbond de KNVB het contract met bondscoach Roger Reijners en interim bondscoach Sarina Glotzbach-Wiegman nam deze avond de honneurs waar. Ook deze zomer besloot international Dyanne Bito te stoppen met voetballen. Danique Kerkdijk daarentegen debuteerde vanavond in de hoofdmacht en international Petra Hogewoning speelde vanavond haar 100e cap.

De (interim)bondscoach begon met de volgende basisformatie: 01. Sari van Veenendaal, 04. Mandy van den Berg, 03. Anouk Hoogendijk, 02. Desiree van Lunteren, 05. Dominique Janssen, 06. Danielle van de Donk, 10. Jill Roord, 08. Sherida Spitse, 07. Manon Melis, 09. Vivianne Miedema, 11. Lieke Martens.

Lees meer...

Nederland zwaait overtuigend uit

Het Nederlands vrouwenelftal heeft overtuigend gewonnen van het kleine Estland. Op het met ongeveer 8.000 toeschouwers gevulde "Kasteel" van Sparta te Rotterdam werd de eindstand gezet op 7-0. Maran van Erp en Marthe Munsterman debuteerden vanavond in de A-selectie.
Bondscoach Roger Reijners begon niet met zijn vertrouwde formatie, omdat de "buitenlanders" op Vanity Lewerissa na, nog niet beschikbaar waren: :1. Sari van Veenendaal, 3. Stefanie van der Gragt, 4. Merel van Dongen, 2. Desiree van Lunteren, 5. Petra Hogewoning, 6. Tessel Middag, 8. Maran van Erp (debuut), 10. Jill Roord, 11. Danielle van de Donk, 7. Vanity Lewerissa, 9. Eshly Bakker.
Klik op Lees meer ..>> voor meer foto's en o.a.het verslag van Luc Calleeuw, Ons Oranje en het korte verslag van VVNED.

Lees meer...

Oranjevrouwen winnen in Turkije van Denemarken

Vanmiddag heeft het Nederlands vrouwenelftal een oefeninterland tegen Denemarken gespeeld tijdens het trainingskamp in Turkije. Dit was de 1e van de 2-luik, de 2e wedstrijd wordt a.s. maandag 25 januari gespeeld. Vanmiddag vond de aftrap om 14:30 uur plaats (Nederlandse tijd 13:30). In de 1e helft werd er niet gescoord en ook in de 2e helft leek het er lang op dat de wedstrijd zonder doelpunten zou worden afgesloten. Echter in de 70e m inuut was het Lieke Martens die de openingstreffer scoorde. In de 90e minuut wist invalster Shanice van der Sanden de stand te verdubbelen. Jackie Groenen maakte vandaag haar debuut in Oranje.

Bondscaoch Arjan van der Laan begon met de volgende speelsters in de basis: Sari van Veenendaal,  Mandy van den Berg, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen, Kika van Es, Sherida Spitse, Anouk Dekker, Daniëlle van de Donk, Lieke Martens, Vivianne Miedema en Manon Melis.

Klik op lees meer voor straks de opstelling, kort verslag en statistieken .......>>>>

 

Lees meer...

Slechte generale voor Nederland

Op zaterdagavond 30 mei 2015 begon om 22.00 uur (Ned.tijd) de vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Zweden: (1-0) eindstand 1-2   In de 60e minuut dirigeerde de scheids iedereen voor 30 minuten naar binnen vanwege een onweersbui.

Bondscoach Roger Reijners begon met de volgende basiself: 01. Loes Geurts, 04. Mandy van den Berg, 14. Anouk Hoogendijk, 02. Desiree van Lunteren, 05. Petra Hogewoning, 10. Danielle van de Donk, 08. Sherida Spitse, 06. Anouk Dekker, 07. Manon Melis, 11. Lieke Martens en 19. Kirsten van de Ven

Lees meer...