Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Reiger Boys/TrefferUitzendbureau | Ronde 17 | Eredivisie Zaal 2015-2016

Drachtster Boys - Reiger Boys/TrefferUitzendbureau
4 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 26 februari 2016
Aanvangstijd: 21:15 u

Zaalvrouwen Drachtster Boys boeken belangrijke zege

Afgelopen vrijdag stond er in Drachten een belangrijke wedstrijd in de strijd om de play offs op het programma. Nummer vier Drachtster Boys ontving nummer twee Reiger Boys/Treffer uitzendbureau uit Heerhugowaard. Beide teams willen aan het eind van de competitie spelen om het landskampioenschap en dienen bij de eerste vier ploegen te eindigen. Winst was dus voor beide teams belangrijk.

Drachtster Boys ging voortvarend van start. Reiger Boys werd vanaf de aftrap direct onder druk gezet en dat resulteerde in de eerste minuut in een doelpunt van debutante Bernou Hylkema;
1-0. Hierna kreeg Reiger Boys een grote kans. Marleen Reenders kon de bal net voor de doellijn weg werken. Jessie Prijs vond even later keepster Jesca Willemsem op haar weg. In de 10e minuut kreeg Drachtster Boys een intrap. Deze werd snel genomen en de ingelopen Vera Veelers rondde goed af; 2-0. Drachtster Boys probeerde vroeg druk te zetten op de verdediging van Reiger Boys waardoor deze er in de counter af en toe gevaarlijk uit kwamen. Zo ging een bal van Rona Mosterd maar net voorlangs en stuitten Jaimy Visser en Dominique Verweij op Teuny Bosma. In de 15e minuut scoorde Chantal Hendriksen uit een corner. Teuny Bosma werd verrast in de korte hoek; 1-2. Twee minuten later zette Sanne Bijlstra weer een verschil van twee doelpunten op het bord. Zij reageerde alert op een bal die terug kwam van de keepster en scoorde; 3-1. Een minuut later kwam Reiger Boys opnieuw terug. Een vrije trap op de rand van de cirkel kon door Demi Wustenhoff in één keer binnengeschoten worden omdat de muur van Drachtster Boys niet goed stond; 3-2. Vlak voor rust ontsnapte Drachtster Boys aan de gelijkmaker van Reiger Boys. Jaimy Visser mikte op de binnenkant van de paal.

Na de rust probeerde Reiger Boys meer druk te zetten op Drachtster Boys en dat resulteerde in de eerste kans na ra rust. Teuny Bosma kon echter redding brengen. De wedstrijd golfde op en neer en er werden stevige duels uitgevochten. Reiger Boys stond al vroeg in de tweede helft op 5 overtredingen en dat leidde halverwege de tweede helft tot de twee 10 meter trap voor Drachtster Boys. Vera Veelers schoot de eerste op keepster Jesca Willemsen en bij de tweede mikte zij te hoog. Hierna kreeg Sanne Bijlstra een kans na een goede individuele actie. Haar schot ging echter net naast. In de 35e minuut schoot Esther van Toledo de bal hard richting de tweede paal. Willemsen had zoveel moeite met deze bal dat zij de bal voor de voeten van Shannon Viet bezorgde. Deze wist wel raad met deze mogelijkheid en scoorde; 4-2. Hierna kreeg Drachtster Boys opnieuw een 10 meter trap. Vera Veelers schoot deze goed in, maar Willemsen stopte met haar teen. Met nog 3.08 min op de klok nam Reiger Boys een time-out om het hierna te proberen met een vijfde veldspeler. Dit leverde aan beide kanten nog wat kansen op, maar gescoord werd er niet meer. Drachtster Boys hield de punten in Drachten en steeg naar de tweede plaats op de ranglijst.

Volgende week vrijdag, 5 maart reist Drachtster Boys af naar Apeldoorn om daar aan te treden tegen Pro Futsal Club.

Drachtster Boys VR1 – Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau VR1 4-2

Selectie Dr. Boys: Teuny Bosma, Margrythe Beute, Sanne Bijlstra, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Bernou Hylkema

Selectie Reiger Boys: Jesca Willemsen, Rona Mosterd, Inge Woldhuis, Chantal Hendriksen, Larissa Smit, Demi Wustenhoff, Jaimy Visser, Monique van der Rijst, Dominique Verweij, Lotte Bijl