Onder 19 Goede winst op Slovenie

Onder 19 begon het toernooi op donderdag 6 april in Putten. Slovenië was de tegenstander. Nederland O19 opende het toernooi met een 0-5 winst. Een goed begin of toch niet?
Zaterdag staat Portugal op het programma wat vanavond met 3-1 verloor van Frankrijk. Uitgebreid verslag volgt vrijdagochtend. Voor nu het korte verslag en de statistiek.

Bondscoach Jessica Torny begon met de volgende basisformatie: 01. Lize Kop(GK), 02. Noah Waterham, 04. Vera ten Westeneind, 06. Nurija van Schoonhoven(C), 08. Eva van Deursen, 09. Joelle Smits, 11. Ashleigh Weerden, 12. Jamie Altelaar, 14. Caitlin Dijkstra, 17. Victoria Pelova, 18. Rebecca Doejaaren

Kort verslag

Nederland begon meteen aan de aanval en Rebecca Doejaaren miste reeds in de 2e minuut maar nauwelijks het doel, 2 minuten later kreeg Slovenie haar eerste maar tevens enige kans op een doelpunt. In de gehele eerste helft beperkte Slovenie zich verder met het verdedigen van hun doel. Nederland creeerde de ene na de andere kans, minstens 7x werd er naast of over geschoten en ook 7x werd er op doel geschoten, 4 doelpogingen werden door de Sloveense keepster onschadelijk gemaakt, 3 pogingen troffen doel.
Het 1e doelpunt viel in de 9e minuut en werd gemaakt door Rebecca Doejaaren met een assist van Joelle Smits.
Het 2e doelpunt bleef lang uit maar viel dan toch in de 42e minuut en werd gemaakt door Ashleigh Weerden.
Vlak voor tijd (4e min. blessuretijd) zette Joelle Smits de 0-3 ruststand neer, zij kreeg daarbij een assist van Victoria Pelova.
In de 39e minuut kreeg Nurija van Schoonhoven geel.
Conclusie 1e helft: Nederland veel te sterk voor Slovenie maar drukte dat (nog) niet uit in veel doelpunten. Voor een monsterscore zullen de Oranje Leeuwinnen in de 2e helft beter en doelgerichter moeten schieten.

Tweede helft
De 2e helft begon met 2 wissels, Noah Waterham en Rebecca Doejaaren bleven in de kleedkamer achter en werden gewisseld voor Dominique Ypema en Nadine Noordam. Slovenie heeft 1 speelster gewisseld.

Nederland ging in de 2e helft gewoon door met aanvallen en dit had in de 53e minuut resultaat, de 0-4 werd gescoord door wederom Joelle Smits nu met assist van Nadine Noordam.

De Sloveense keepster hield best wel veel tegen en er werd regelmatig off target geschoten, maar dan in de 71e minuut kreeg de Sloveense Babnik geel en in de 72e minuut kreeg Oranje een penalty. Joelle Smits benutte deze, het is haar 3e goal in dit duel. Vlak na het doelpunt kwam Quinty Sabajo erin voor Victoria Pelova.
In de 74e minuut kreeg ook Dominique Ypema geel. In de 84e minuut heeft Slovenie ook voor de 3e keer gewisseld. De Oranje Leeuwinnen gingen ondertussen lustig door met aanvallen en daarom kon je na dit duel lezen in de statistiek: 15 aanvallen on en 21 off target van Nederland, tegen 2 off target van Slovenie.

Einduitslag 0-5 lijkt een prachtig resultaat, maar gezien de overmacht en het enorme aantal mislukte aanvallen is er toch een vorm van teleurstelling. Tegen Frankrijk en Portugal zal het vizier toch wat aangescherpt moeten worden. Frankrijk heeft met 3-1 gewonnen van Portugal en zal het naar verwachting tegen Slovenie niet moeilijk gaan krijgen.

Verslag

Volgt vrijdagochtend

Onsoranje

Verslag OnsOranje.NL

Verslag KNVB

Vrouwen onder 19 winnen met grote cijfers van Slovenië in EK-kwalificatie
Vrouwen onder 19 hebben hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny won met 5-0 van Slovenië. Onder 19 ging al met 3-0 de rust in, in de tweede helft werd deze voorsprong uitgebouwd naar een overtuigende 5-0 overwinning. Met een hattrick had Joëlle Smits van CTO Eindhoven Talent Team een belangrijk aandeel in deze klinkende zege. De andere wedstrijd in Groep 3 tussen Frankrijk en Portugal eindigde in 3-1 voor de Fransen.

Het zogenoemde 'elitetoernooi' is de laatste horde voor het EK 2017 in Noord-Ierland en wordt van 6 tot en met 11 april gespeeld bij SDC Putten (Putten) en Robur et Velocitas (Apeldoorn). De volgende en EK-kwalificatiewedstrijd is op zaterdag 8 april tegen Portugal. Op dinsdag 11 april wordt de laatste wedstrijd van dit toernooi gespeeld tegen Frankrijk.

'Overtuigend begin met te weinig doelpunten.'
'Dit is een mooie start,' aldus KNVB-coach Jessica Torny. 'We hebben vandaag erg overtuigend gespeeld en waren van begin tot eind de betere ploeg. Het is erg lekker om op zo'n manier aan een kwalificatietoernooi te beginnen. Natuurlijk had de uitslag nog groter moeten zijn, maar ook met deze eindstand kunnen we leven.'

Wedstrijd: SLOVENIE O19 - NEDERLAND O19
Datum: donderdag 6 april 2017
Aanvang:  19:30 uur
Locatie: SDC Putten te Nederland
Betreft: 1e duel Eliteronde EK 2017
Ruststand: 0-3
Eindstand: 0-5
Scheidsrechter: Tess Olofsson (SWE)
Assistent scheidsrechters: Camilla Stendahl (SWE) en Ingrida Siliuniene (LTU)