A+ R A-

Barbara Lorsheyd naar FC Twente

FC Twente Vrouwen heeft zich voor komend seizoen versterkt met de doelvrouw van SC Telstar, Barbara Lorsheyd. Daar speelde zij 2 seizoenen, eerder kwam de 25-jarige sluitpost zeven seizoenen uit voor ADO Den Haag (zie foto) waarmee ze landskampioen werd en in de UEFA Women’s Champions League speelde.

 

“FC Twente Vrouwen is voor mij een hele mooie uitdaging. Spelen bij de top van Nederland en om de prijzen spelen dat is natuurlijk wat ik het liefste doe. Het is aan mij om de trainer te overtuigen om de nieuwe eerste keeper bij de landskampioen te worden. Door deze stap hoop ik weer dichter bij Oranje te komen. Het is een fraaie bonus dat we Champions League spelen, hopelijk komen er grote tegenstanders op ons pad. Nu eerst vakantie, maar ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen.” aldus Barbara Lorsheyd.

 

Tommy Stroot

“Door het stoppen van Marieke Ubachs is er een plek onder de lat vrijgekomen in de selectie. Met Barbara Lorsheyd krijgen we er een keepster bij met een goede persoonlijkheid, op en buiten het veld. Ze is sterk in de coaching van haar verdediging en voetbalt graag mee. Met haar tweebenigheid is dat waardevol voor een keeper. We zijn blij een keeper met ervaring aan de selectie te kunnen toevoegen.”

 

Bron tekst www. fctwente.nl