A+ R A-

Uitslagen Ronde 12 Eredivisie Veld

Het zit erop, koploper Ajax kwam  tegen PEC Zwolle langzaam op gang maar eindigde de wedstrijd in een riante 0-4 winst, de Amsterdammers blijven ongeslagen aan kop. FC Twente opende de score, Heerenveen maakte gelijk maar de Tukkers wonnen uiteindelijk overtuigend met 4-1. In Eindhoven was Achilles,29 de bovenliigende partij, na vele aanvallen van de Limburgers wilde de bal maar niet tussen de palen geraken, dat lukte ook PSV niet, derhalve een 0-0 eindstand, Achilles nam een punt mee, daar waar het eigenlijk recht had op 3 punten. Tenslotte ADO Den Haag tegen Telstar, nog voor rust stond er 3-0 voor de Hagenezen op het scorebord, na rust leek het beter te gaan met Telstar, het scoorde vrij snel de 3-1 maar verder dan deze eretreffer kwam het niet, eindstand 3-1.. De topscorerslijst is bijgewerkt.

 

Ajax staat met 34 punten uit 12 wedstrijden ongeslagen op de 1e plaats. FC Twente staat op de 2e plaats met 29 uit 12 en ook ADO Den Haag blijft goed volgen maar dan 25 uit 12.
PSV speelde gelijk, verloor dus 2 punten maar blijft met 17 punten uit 12 wedstrijden op de 4e plaats staan. Telstar kon niet profiteren van het puntverlies van PSV, het verloor en staat met 12 uit 12 op de 5e plaats. Heerenveen verloor ook en blijft met 11 uit 12 op de 6e plaats. Achilles sprokkelde er 1 punt bij, staat met 7 uit 12 op de 7e plaats. Op de laatste plaats staat PEC Zwolle, het heeft wel 2 punten maar nog niet een wedstrijd gewonnen.

Met nog 10 rondes te gaan in de Eredivisie voert Ajax de ranglijst aan en het moet gezegd worden, nog steeds ongeslagen! Ook voor PEC Zwolle geldt nog steeds geen overwinning dit seizoen.
Deze twee teams staan vrijdag 9 dec. tegenover elkaar in ronde 12 van de Eredivisie Veld. Vier duels en alle duels beginnen om 19:30 uur. De Topscorerslijst wordt aangevoerd door PSV Speelster Vanity Lewerissa met 9 goals. 

 

Lees de Voorbeschouwing, heeft Heerenveen ooit van Ajax gewonnen? Of speelden FC Twente en PEC ooit gelijk tegen elkaar? 

 

Gerelateerde artikelen:

Lees ook: Wat je moet weten over de Eredivisie Vrouwen,

 

 

 

 

Scoreverloop

Uitslagen

ADO Den Haag - sc Telstar (3-0)   3-1 
25e min. 1-0 Nadine Noordam 
43e min. 2-0 Pia Rijsdijk 
45+4e min. 3-0 Nadine Noordam 
51e min. 3-1 Katja Snoeijs 

PSV - Achilles'29 (0-0)  0-0

PEC Zwolle - AJAX (0-1)   0-4  
45e min. 0-1 Kelly Zeeman 
70e min. 0-2 Soraya Verhoeve 
85e min. 0-3 Betsy Hassett 
88e min. 0-4 Inessa Kaagman 

FC Twente - sc Heerenveen (1-0)   4-1 
19e min. 1-0 Ellen Jansen 
47e min. 1-1 Nathalie van den Heuvel 
65e min. 2-1 Ellen Jansen 
77e min. 3-1 Danique Kerkdijk 
83e min. 4-1 Jill Roord 

Klik hieronder op de uitslag voor de Wedstrijdverslagen

 

 

 

Stand

Stand

 

 

 

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing

Het betreft speelronde 12 alweer en alle duels vangen 19:30 uur aan. 

 

PEC Zwolle  - Ajax
Locatie: MAC3Park te Zwolle

 

Koploper Ajax gaat op bezoek bij PEC Zwolle. Ajax heeft 5 punten meer dan nummer 2 FC Twente. Het laatste duel tegen PEC Zwolle was op 14 oktober 2016, ronde 6, Ajax won thuis met 5-0.

Dit wordt de 12e ontmoeting, 9 maal wist Ajax te winnen en tweemaal werd het gelijk. PEC heeft dus nog nooit van Ajax gewonnen!

PEC heeft ook dit seizoen nog niet gewonnen, gaan ze dit vrijdag van Ajax doen? Dat zou de verrassing van het seizoen zijn.

 


 

FC Twente - SC Heerenveen
Locatie: Slangenbeek

 

FC Twente - Sc Heerenveen was de eerste wedstrijd van de Eredivisie 2007-2008 op 29 augustus 2007 een record aantal bezoekers van 5500 toeschouwers in het sfeervolle Arke-Stadion (rust 1-2, eindstand 2-3).

Vrijdag wordt het de 30e ontmoeting tussen beiden, 17 maal heeft FC Twente gewonnen, 5 maal SC Heerenveen en zeven maal werd het geljik.

De nummers 2 en 6 tegen elkaar. Voor beiden is het zaak om punten te pakken, het is nog een lange weg naar de play offs (totaal 21 rondes).

 


 

 

ADO Den Haag - SC Telstar

Locatie: Kyocera Stadion

 

Belangrijk is het duel tussen de nummer 3 en 5! Telstar heeft de 3 punten hard nodig om in het kielzog van PSV te komen de nummer 4. Plaats 4 t/m 1 zijn de play offs plaatsen. ADO zou natuurlijk graag de 3 punten erbij schrijven zodat het gat blijft tussen de nummer 3 en 4 PSV.

 

Het wordt de 15e ontmoeting. Acht maal won de Hagenezen, driemaal de Witte Leeuwinnen en driemaal werd het gelijk. Dit is de return van ronde 1, toen won ADO met 1-2. Vorig seizoen wisten ze beiden ieder tweemaal te winnen.

 

 


 

PSV - Achilles'29
Locatie: De Herdgang

 

PSV ontvangt thuis Achilles'29 de nummer 7 van de Eredivisie. PSV de nummer 4 moet de 3 punten op de Herdgang behouden. Achilles'29 zou graag winstpartij nummer 3 op hun naam schrijven. Zoals al geschreven op deze site, het team van Judith Thijssen is met een proces bezig. De eindresultaten zijn iets geflatteerd en men verwacht zeker een ommekeer.

In ronde 5 werd het 5-0 voor PSV.

 

 

Topscorer

Topscorerslijst

Ook dit seizoen houdt Vrouwenvoetbalnederland de Topscorers weer in de gaten! 

 

Er werd op 9 dec. 2016 in ronde 12 maar 13x gescoord, het totaal aantal doelpunten staat nu op 169.

Soraya Verhoeve en Inessa Kaagman beide Ajax, en Danique Kerkdijk (TWE) scoorden vanavond hun eerste goal.
Ellen Jansen en Nadine Noordam scoorden allebei 2 goals.
Topscorers Vanity Lewerissa en Marjolijn van den Bighelaar scoorden niet, Ellen Jansen, Pia Rijsdijk en Katja Snoeijs komen steeds dichter bij.
Jill Roord, Kelly Zeeman, Nathalie van de Heuvel en Nadine Noordam staan nu ook in de rij van 3 doelpunten.


9 doelpunten
Vanity Lewerissa (PSV)


8 doelpunten
Marjolijn van den Bighelaar (AJA)


7 doelpunten
Ellen Jansen (TWE)
Katja Snoeijs (TEL)


6 doelpunten
Pia Rijsdijk (ADO)
Vanessa Susanna (PSV)


5 doelpunten
Eshly Bakker (TWE)
Lineth Beerensteyn (TWE)
Desiree van Lunteren (AJA)
Jill Roord (TWE)


4 doelpunten
Jassina Blom (HEE)
Simone Kets (HEE)


3 doelpunten
Suzanne Admiraal (TEL)
Maxime Bennink (PEC)
Rebecca Doejaaren (HEE)
Marthe van Erk (ADO)
Nathalie van de Heuvel (HEE)
Renate Jansen (TWE)
Myrthe Moorrees (PSV)
Nadine Noordam (ADO)
Victoria Pelova (ADO)
Bonita Theunissen (ACH)
Sharona Tieleman (ADO)
Kelly Zeeman (AJA)

 

2 doelpunten 
15 speelsters 

 

1 doelpunt
29 speelsters 

 

In eigen doel (OG)

3 speelsters