Uitslagen ronde 14 - Ajax Winterkampioen

Vanavond werden de laatste wedstrijden van het jaar 2016 gespeeld....Zowel voor als na rust werd er 12x gescoord, 24 doelpunten is gewoon een zeer hoge score.

Sisca Folkertsma van PSV scoorde het 200e doelpunt van deze competitie, Jeslynn Kuijpers van PSV maakte een hattrick.

Voor rust had AJAX het moeilijk tegen Telstar, het kwam tot 2x aan toe op achterstand, maar in de slotfase haalde het ongenadig uit tegen de thuisclub en won met 3-6, de Amsterdammers blijven dus riant aan kop, Merel van Dongen en Chantal de Ridder scoorden ieder 2x voor AJAX, Linda Bakker deed datzelfde maar dan voor Telstar.

Tiny Hoekstra van Heerenveen scoorde tegen Achilles'29 al in de 36e seconde, de einduitslag werd 1-3 voor Heerenveen.

In Den Haag stond FC Twente al snel op een 0-2 voorsprong, nog voor rust maakte ADO de aansluitingstreffer en in het Haagse kwartiertje kwam de einduitslag op een 3-2 winst voor ADO.

PSV begon tegen PEC Zwolle vanaf de 10e minuut te scoren en in de 51e minuut werd de eindstand van 6-0 neergezet, de Eindhovense club heeft zich comfortabel genesteld bij de bovenste vier, t.w.; AJAX, FC Twente, ADO Den Haag en PSV.  Zie ook de topscorerslijst.

Ajax was vorige week al de winterkampioen van 2016, want de koploper staat met 5 punten voor op nummer 2, FC Twente. Beiden lieten vorige week punten liggen tegen respectievelijk ADO en PSV. PEC Zwolle daarentegen won vorige week haar eerste wedstrijd van het seizoen. In een sensationele wedstrijd waar de Zwollenaren met 3-1 achter stonden, wonnen zij uiteindelijk toch nog met 3-4. Anouk van Vilsteren werd de matchwinnaar in de 90e minuut. Deze week 4 duels op het programma en nog 8 rondes te gaan tot de play offs. Zal Ajax ongeslagen aan kop blijven?