A+ R A-
Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - FC Plubos | Ronde 12 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FSG/Gezien.nl - FC Plubos
3 2

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 30 november 2012
Aanvangstijd: 19:00 u


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van FSG
Door Petra van Zandvoort

Sterke eerste helft genoeg voor FSG

Vrijdagavond 30 november ontvangt FSG in de Stadssporthal in Sittard FC Plubos voor de negende competitiewedstrijd van de Eredivisie Zaalvoetbal. FSG, dat al enige tijd word geplaagd door blessures en ziekte, heeft sinds deze week een aantal nieuwe, jonge spelers binnen de gelederen. Afgelopen woensdag was het jonge team in het bekertoernooi te sterk voor Bende ’92. Nu willen de vrouwen het ook in de Eredivisie laten zien en thuis drie punten pakken tegen de ploeg uit Alkmaar.

Het FSG-doel wordt vandaag verdedigd door de talentvolle 15-jarige keeper Melissa Winthagen. In de basisopstelling starten de ervaren speelsters Annika Pluymen, Mariëlle Janssen, Aniek Schepens en Shirley Kocacinar. De jongelingen Sitha Caessens (16 jaar) , Charlotte Schings (16 jaar) en Chayenne Corstjens (15 jaar) beginnen op de bank. FSG start aanvallend en dat resulteert al in de derde minuut in een 1-0 voorsprong. Aniek werkt na een goed uitgespeelde aanval de bal achter keeper Nanouk Groentjes. Drie minuten daarna zet Shirley een een-tweetje op met Annika en rondt dit eenvoudig af: 2-0. Plubos is tot dat moment nog niet in de buurt van Melissa geweest. De Limburgse vrouwen spelen de bal goed rond en komen ogenschijnlijk gemakkelijk voor het Plubos-doel. In de tiende minuut zet Sitha FSG met een hard schot door het midden op een 3-0 voorsprong. Dat is een luxe die FSG al enige tijd niet heeft gekend en het team lijkt af te stevenen op een makkelijke overwinning. Niets is echter minder waar. In de elfde minuut dwingen de Alkmaarse vrouwen FSG-keeper Melissa al tot twee knappe reddingen en daarna komen de Limburgse vrouwen minutenlang onder druk te staan. De aanvallen van Plubos worden steeds gevaarlijker en dit resulteert in kansen voor Rianne Schoonhoven (naast), Rina Blondeau (zijnet) en Amy Visser (zijnet). FSG zet hier in de slotfase nog een tweetal goede kansen tegenover, maar beide ploegen komen niet tot scoren.

In de eerste minuten van de tweede helft houden de ploegen elkaar in evenwicht. Wanneer Shirley handig wegdraait van een tegenstander en de bal op Aniek passt, schiet zij op de paal. Een snelle aanval van Shirley en Sitha wordt door Sitha net naast het doel gewerkt. Ook nieuweling Chayenne krijgt kansen. Onder meer nadat de sterk spelende Charlotte de bal weet te onderscheppen. Chayenne tikt de bal twee keer naast. FSG wil graag de 4-0 op het bord zetten, maar slaagt daar niet in. Net als in de eerste helft komt Plubos weer op stoom. Hun aanvallen worden steeds gevaarlijker en de 3-1 komt dan ook niet geheel uit de lucht vallen. Amy Visser rondt in de tiende minuut een snelle counter goed af. Voor de FSG-vrouwen lijkt er tot op dat moment weinig aan de hand, maar vier minuten voor tijd wordt de wedstrijd toch spannend wanneer Brigitte Pluijmers de 3-2 aantekent. De Plubos-vrouwen stellen in de laatste minuten alles in het werk om de gelijkmaker te forceren en zijn daar ook verschillende malen heel dichtbij. De bezoekers in de Stadssporthal houden hun adem in wanneer 20 seconden voor tijd een snoeihard schot van Plubos op de lat uiteenspat. Vorig jaar deelden beide ploegen de punten na een 3-3 eindstand, maar deze jaargang pakt FSG de volle buit.

FSG blijft op de achtste plaats met zes punten achterstand op Zuidoost United. De Amsterdamse vrouwen hebben echter twee wedstrijden meer gespeeld. Volgende week staat voor FSG weer een thuiswedstrijd op het programma: de poulewedstrijd voor de landelijke beker tegen Lake Valley.


Statistiek

Selecties
FSG:
Melissa Winthagen, Mariëlle Janssen, Aniek Schepens, Shirley Kocacinar, Charlotte Schings, Annika Pluymen, Sitha Caessens, Chayenne Corstjens

Plubos:
Nanouk Groentjes, Rina Blondeau, Chantal Pluijmers, Brigitte Pluijmers, Bianca Webeling, Rianne Schoonhoven, Mirjam van Dijk, Amy Visser, Deborah Cordes

Scoreverloop:
03’ | 1-0 Schepens
07’ | 2-0 Kocacinar
10’ | 3-0 Caessens
30’ | 3-1 Visser
37’ | 3-2 Pluijmers