Monsterscore Drachtster Boys

Drachtster Boys begon niet goed in Apeldoorn, eerstens moest het team noodgedwongen in een ander shirt voetballen en vervolgens opende Pro Futsal Club de score en stond het Friese team op achterstand en ging met een 2-2 stand de rust in, maar het liep na rust allemaal veel soepeler want de eindstand werd 6 voor PFC en 11 voor DFT.

In het Bijlmer Sportcentrum stonden vanavond de nummer 4, Zuidoost United, en koploper vv Pernis/Barcelona Soccer Schools tegenover elkaar. In de thuiswedstrijd wist de landskampioen met 7-3 te winnen. De thuisploeg blijft ondanks het nipte 0-1 verlies op de 4e plek staan met 27 punten, en heeft nog steeds 5 punten meer dan Drs. Vijfje die met 22 punten op de vijfde plaats staat.

Hovocubo kreeg FC Gelre op bezoek, in Wehl scoorde Hovocubo in de laatste minuut van de wedstrijd de winnende goal, dit keer was het andersom en won FC Gelre in de laatste minuut dit duel met 3-4 en nam zodoende die 3 punten weer mee terug.

Team Alkmaar/Sportstars scoorde vanavond maar 1x, hun tegenstander KTP Nieuw Roden deed dat 9x derhalve einduitslag 1-9.

Tot slot eindigde het duel Avanti/Keuning Advocaten – Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau in een 1-1 gelijkspel.

Nabeschouwing

Nabeschouwing door Marius Privee

Publiek geniet van zaalvoetbal topper eredivisie vrouwen  in Amsterdam.

In het Bijlmermeer sportcentrum streden Zuidoost United en vv Pernis/Barcelona Soccer School voor belangrijke punten. Beide ploegen jagen op een plek in de play offs. In dit duel konden beide keepers Wong a Liem en Troost uitblinken. De koploper wist uiteindelijk met 0 – 1 te winnen door een doelpunt van Felicia Farhad Sedighi.

In Apeldoorn regende het doelpunten. Pro Futsal Club en Drachtster Boys scoorden samen 17 doelpunten. Tot de rust gingen beide ploegen gelijk op ( 2 – 2). Na de wissel liepen de bezoekers uit naar 2 – 9.  Vervolgens werd het 3 –11 voor de Friezinnen. De thuisclub bleef strijden en scoorden nog driemaal. Eindstand was 6 – 11.

Romy Lammers opende de score voor FC Gelre in Hoorn. Benthe Huijsman(Hovo) schoot de gelijkmaker binnen. De 1 – 1 is ook de ruststand. Na de wissel scoorde Suzanne Deckers voor de thuisploeg. Met nog 5 minuten te spelen scoorde Larissa Bijmolt (FC Gelre) de gelijkmaker.  In korte tijd vallen dan enkele doelpunten. Annelies van der Veen (Hovo) en Rozemarijn Hendriks (FC Gelre) zorgden voor de 3 – 3. In de laatste minuut schoot Larissa Bijlmolt een vrij trap binnen en wonnen de bezoekers met 3 – 4.

Avanti/Keuning Advocaten pakte thuis een punt tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Aaike Verschoor (RB) opende de score voor de bezoekers. De thuisclub kwam door Daisy Andringa op gelijke hoogte.Het had zelfs een zege kunnen worden voor de Friezinnen als niet tweemaal de paal in de weg stond.

Rode lantaarndrager Team Alkmaar/Sportstars kreeg titelkandidaat Nieuw Roden op bezoek. Nadat de bezoekers door Linda Visser en Renee Huizinga op 0 – 2 waren gekomen wist Ginger Kraay de 1 – 2 te scoren. Na de wissel toonde de Drentse vrouwen het verschil . Grytsje van den Berg ( 2) , Martine Kooiker, Mariël Miedema, Rene Huizinga (3) zorgen voor een 1 – 9 eindstand.

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing door Marius Privee

Zuidoost United kan aan de bak tegen koploper vv Pernis

In het Bijlmer Sportcentrum staan aankomende vrijdag de nummer 4, Zuidoost United, en koploper vv Pernis/Barcelona Soccer Schools tegenover elkaar. In de thuiswedstrijd wist de landskampioen met 7 – 3 te winnen. De thuisploeg staat op de 4e plek met 27 punten, zes achter op de bezoekers. Verlies voor de Amsterdammers betekent dat de play offs in gevaar kunnen komen.

Hovocubo krijgt FC Gelre op bezoek in Zwaag. Beide ploegen waren in de eerste wedstrijd tegen elkaar opgewassen. Het werd 3 – 3 in de eerste wedstrijd. In de stand vinden we de Gelderse vrouwen op plaats 6 met 18 punten. De thuisclub heeft 15 punten. Verlies van punten betekent afhaken in de race om de vierde plek.

Nieuwkomer Avanti/Keuning Advocaten verloor in de eerste wedstrijd in de laatste seconden met 4 – 3  van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. De ploeg uit Stiens wil dit keer de punten thuis houden tegen de nummer 9 in de competitie. De Heerhugowaarders hebben een groot probleem met scoren.

Het wisselvallige Pro Futsal Club krijgt in Apeldoorn Drachtster Boys op bezoek. De thuisclub won vorige week in de dying seconds van Hovocubo. De bezoekers staan in de landelijke bekerfinale op 14 april a.s.. In de competitie staan de Friezinnen  op de 3e plek en Pro Futsal Club op de 7e plek.

Rode lantaarndrager Team Alkmaar/Sportstars speelt in de Meent tegen de nummer 2 KTP Nieuw Roden. Het is geen makkelijk seizoen voor de Noord-Hollanders, maar voorzitter Gerard Timmers kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Afgelopen weken startte de club met meisje O17,O15 en O 13. Andy de Jong, coach van Nieuw Roden,plaatste zich met zijn ploeg voor de bekerfinale en komt steeds dichter bij de play offs.