Wedstrijdverslag: The Counters - Dansschool Biersteker | Ronde 13 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Vrijdag 14 december...

De avond van The Counters dames 1 tegen Dansschool Biersteker in sporthal De Sprong, de thuisbasis van The Counters. De uitwedstrijd tegen Biersteker werd door The Counters met 1-3 gewonnen.
Voor beide teams geldt dat ze een overwinning nodig hebben om weg te blijven van de degradatiezorgen. Naast dit spannende feit wordt deze wedstrijd ook nog iets spannender omdat deze gefilmd en live uitgezonden word op www.tvrdesur.tv. Geeft dit de meiden een extra boost?
Ook heeft The Counters extra ruchtbaarheid gegeven aan deze avond door naast familie en vrienden ook haar sponsoren uit te nodigen. Dit resulteerde dan ook in een gezellige volle tribune.
De thuisploeg heeft na een voorzichtige start dan ook het enthousiaste publiek een knappe winst van 4-2 laten zien.

De wedstrijd begon met voorzichtige aanvallen van beide teams. In de eerste 10 minuten creëerden Pauline van Vliet, Gemma van Vliet ,Leila Bessais en Maureen Koster leuke kansen met onder andere knappe dieptepassen (Gemma) en schoten op doel waar de keepster (Eline Roet) goed bij zat. Ook heeft keepster Mariël van de Geer laten zien dat zij met een duidelijk doel in het doel staat. Schoten van onder andere Sue-Ranie Hok-A-Hin en Yentl Reinderts werden dan ook goed gepakt door haar. 7 minuten voor rust kreeg Pauline de bal van Mariël in haar voeten die zij netjes voorgaf aan Gemma op rechts die deze kans afmaakte met een mooi schot in het doel, 1-0 The Counters.
Nog geen minuut later scoorde Biersteker de 1-1 nadat het geblokte schot van Sue-Ranie door Yentl binnen getikt werd.

De doelpunten zorgden er voor dat de wedstrijd feller en spannender werd, combinaties van Melanie Snoeijink, Anouk Noom en Patricia Loman werden gestopt door de keeper evenals de vrije trap van Ruth Sneep na een overtreding. Biersteker zorgde letterlijk vlak voor rust voor een verrassende 1-2. Yentl kreeg de gelegenheid om na een mooie redding van Mariel op een hard schot van Sue-Ranie de bal middels een hakje binnen te schieten.

In de tweede helft startte Biersteker direct vanaf de aftrap met een aanval waarbij de bal de paal raakte. Aansluitend zag Sue-Ranie de gele kaart voor haar overtreding en miste het schot van de vrije trap net het doel. Nog geen minuut later liet The Counters zien hoe je hoort te kaatsen. De combinaties tussen Marjolein Sturop, Pauline en Gemma resulteerde in de 2-2 (Gemma van Vliet).
Na een kleine 5 minuten te hebben gespeeld kreeg Ruth een vrije trap welke via Saloua Ibrahimi van Biersteker het doel in ging, 3-2.
Ook liet Biersteker zien dat zij ondanks de afberichten wegens blessures en zwangerschappen in de tweede helft voor kansen creëerden. Schoten op doel van wederom Sue-Ranie gingen echter naast.
Tot slot schoot Maureen 5 minuten voor tijd de bal na een tikje op maat van Leila hard binnen wat tevens voor de einduitslag van 4-2 zorgde.

Coach Co Vredenburg ziet zijn team met 6 punten verschil weglopen van Biersteker. Misschien dat de zorgen na vanavond iets minder zijn geworden...