Jassina Blom en Carmen Simonis topscorers Eredivsie Veld na ronde 2

Vrijdag 9 september stond ronde 2 op het programma met vier duels. Volgende week vrijdag wordt er niet gevoetbald, want er staat dan een oefeninterland op het programma voor de Oranje leeuwinnen in Amerika. Op 23 september volgt ronde 3 dus weer! Alle wedstrijden begonnen om 19:30 uur.
Wedstrijdverslagen en foto's toegevoegd !

Achilles'29 - sc Telstar 0 - 1 (0-1)
45+2 min 0 - 1 Suzanne Admiraal

ADO Den Haag - sc Heerenveen 2 - 1 (0-1)
38e min 0 - 1 Jassina Blom
49e min 1 - 1 Nance van der Meer
70e min 2 - 1 Carmen Simonis

Klik op de uitslag voor het Wedstrijdverslag.

Stand

Stand

Nabeschouwing

PSV - Ajax

Vrijdag 9 september 2016 | 19:30 uur

Locatie: Sportcomplex De Herdgang

Het werd de 13e ontmoeting tussen beiden.
Vorige week won Ajax de openingswedstrijd tegen FC Twente. Verrassend ging PSV onderuit in Heerenveen.
Voor PSV was het dus zaak om nu thuis de 3 punten in de wacht te slepen, maar Ajax kwam in 6e minuut al op voorsprong. PSV herstelde zich na deze vroege tegenvaller en kwam in de 14e minuut op gelijke hoogte, maar nog voor rust werd het in de 33e minuut 1-2 en dit werd tevens de einduitslag. Vandaag dus weer geen punten voor PSV en AJAX gaat met 3 punten terug naar Amsterdam.
In de 12 eerdere duels won PSV er slechts drie en Ajax vijf. Vier maal kwam het tot een gelijkspel.

FC Twente - PEC Zwolle

Locatie: Sportpark Slangenbeek te ATC'65

Het werd de 17e ontmoeting tussen beiden. Beiden hebben vorige week hun openingsduel verloren.
PEC deed dit thuis tegen debutant Achilles'29 en de Landskampioen uit in Amsterdam.

FC Twente verloor twee maal van PEC, de laatste maal was vorig seizoen op 25 maart. Wellicht de ommekeer voor FC Twente in de race naar het kampioenschap.

Van de 16 ontmoetingen won FC Twente er maar liefst 14 en tweemaal dus PEC. Nog niet eerder werd er gelijk gespeeld!
Ook vandaag werd er niet gelijkgespeeld en kon FC Twente de eerste 3 punten van dit seizoen opschrijven. Ze wonnen net met 1-0 door een doelpunt in de 3e minuut. PEC Zwolle blijft puntloos.

ADO Den Haag - SC Heerenveen

Locatie: Kyocera Stadion te Den Haag

De twee langstzittende Eredivisie clubs speelden vanavond tegenover elkaar.
Vorige week wonnen ze beiden hun openingsduels. SC Heerenveen deed dit dus verrassend tegen PSV, maar ook ADO sloeg verrassend toe in de slotfase tegen SC Telstar.

Ze hebben elkaar dan ook ontelbare keren tegen elkaar gespeeld.

Om precies te zijn, 28 maal. ADO wist daarvan er 18 te winnen, Heerenveen slechts tweemaal en 8 maal werden de punten gedeeld.
ADO verloor nog nooit op eigen terrein!

Vanavond zag het er voor SC Heerenveen na de eerste helft goed uit, door een doelpunt in de 38e minuut gingen ze met 0-1 de rust in. ADO kwam echter fel uit de startblokken in de 2e helft en wist in de 49e minuut op gelijke hoogte te komen. In de 70e minuut kon ADO de winst over de streep trekken door de eindstand op 2-1 te zetten.

Achilles'29 - Sc Telstar

Locatie: Sportpark De Heikant te Groesbeek

De eerste officiele thuiswedstrijd voor de vrouwen van Achilles'29 in de Eredivisie Vrouwen. Vorige week schreven ze al geschiedenis, want ze wonnen hun eerste gespeelde duel in de Eredivisie van PEC Zwolle (uit). Niet zo fortuinlijk waren de Witte Leeuwinnen oftewel SC Telstar. Zij verloren dus vorige week in de slotfase van ADO Den Haag.

Er is geen onderling resultaat omdat Achilles'29 debuteert dit seizoen. De eerste helft werd even onderbroken voor een shirtjeswissel aan de kant van Telstar, door dit oponthoudt werd er wat extra tijd bijgetrokken en hier maakte Telstar dankbaar gerbuik van. In de 45+2e minuut werd het winnende doelpunt gescoord, eindstand 0-1.

Topscorer

Topscorerslijst

Ook dit seizoen zal Vrouwenvoetbalnederland de Topscorers weer in de gaten houden!

Ronde 2 op 9 sep 2016

In totaal werd er in de 2e ronde 8x gescoord, PEC Zwolle heeft nog geen treffers kunnen noteren.
Er zijn nu twee speelsters die de ranglijst aanvoeren, ook al bracht haar doelpunt vandaag niet de winst Jassina Blom van SC Heerenveen, gaat aan de leiding met 2 doelpunten, samen met Carmen Simonis die het winnende doelpunt voor ADO maakte. Vandaag scoorden Suzanne Admiraal, Loïs Oudemast, Michelle Hendriks, Marjolijn van de Bighelaar, Marthe Munsterman en Nance van der Meer hun eerste doeplunt van deze competitie.