Venijn zat in de staart

Barendrecht slaat toe in de laatste minuten

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdag in Amsterdam bij de wedstrijd SC Buitenveldert - bvv Barendrecht in de topklasse en had na afloop interviews met SC Buitenveldert trainer Don Koehorst en bvv Barendrecht trainer Egmond Blinker. Hier even een kort verslag van de wedstrijd wat kansen betrof.

Wedstrijd was net begonnen of Barendrecht liet gelijk zien waarvoor ze de reis naar Amsterdam hadden gemaakt, het was een schot van Cindy Smith die net naast het doel verdween. Daarna was er een lange bal van Lianne Bruijs op Sabrina Pocorni maar keepster Denise Koorevaar van SC Buitenveldert kon de bal nog net onderscheppen.

We zijn dan 16 minuten bezig en daar was de 1e kans voor SC Buitenveldert, pass van Rozemarijn Veldhuis op Mandy de Boer en op doel schoot maar de bal was echter voor keepster Petra Dugardein.

10 minuten daarna was het weer Barendrecht wat de klok sloeg met 5 kansen in 10 minuten tijd. Eerst was er een voorzet van Sharona Versluis waarbij Sabrina Pocorni net te laat kwam om de bal in te tikken, even daarna een vrije trap van Sandra van Tol waarbij Lenie Mendes Fernandes net naast kopte. Gelijk daarna was er een schot van Sabrina Pocorni die net naast het doel schoot, ook Sharona Versluis schoot de bal net naast het doel. Sabrina Pocorni ontving de bal en passde naar Daphne Troost, de doorgelopen Sabrina kreeg de bal terug en schoot op doel, de bal was echter een prooi voor de SC Buitenveldert goalie.

Voor rust viel er nog 1 kans te noteren en die was voor de thuisploeg. Vrije trap van Lorraine Prade die op de keepster schoot maar de bal weer losliet en voor de voeten kwam van Mandy de Boer, die kreeg de bal niet echt onder controle en tikte de bal naast het doel.

Beide ploegen gingen dus rusten met de brilstand.

De 2e helft begon en SC Buitenveldert begon waar het de 1e helft mee eindigde, er was gelijk een schot van Lorraine Prade, maar de keepster maakte er een hoekschop van die echter niets opleverde.

Precies een uur gespeeld was het SC Buitenveldert dat op een 1-0 voorsprong kwam, de bal werd in de kluts ingetikt door Lieselotte Wels. Barendrecht was niet echt geschrokken want gelijk erop was er een schot van de goed ingevallen Stephanie Valk die de bal in de korte hoek schoot maar deze werd voor keepster Denise Koorevaar.

Barendrecht begon meer te drukken en een doelpunt hing in de lucht, 2 minuten daarna was er een vrije trap van Cindy Smith die voor de keepster was. Echter de kans erna lag de gelijkmaker wel in het net door Arlette Almeida. 10 minuten daarna was er een schot van Stephanie Valk maar de bal werd voor de keepster, we lopen tegen het einde van de wedstrijd maar het was nog niet gedaan wat doelpunten betrof.

Na 84 minuten was het weer Barendrecht wat een kans kreeg, Arlette Almeide schoot de bal net naast het doel. Twee minuten later was het echter wel raak voor de bezoeksters, er was een schot op doel waarbij de keepster de bal losliet en de ingevallen Jennifer Oliveira was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken.

We komen in blessuretijd waar we toch wat kansen en ook doelpunten konden noteren, eerst was er een schot van SC Buitenveldert speelster Lorraine Prade die over het doel schoot en gelijk daarna besliste Barendrecht de wedstrijd in een paar minuten tijd.

Cindy Smith passte de bal naar Stephanie Valk die rustig de 1-3 in het net kon schieten, daarna was het wederom Stephanie Valk die hard op de lat schoot en daarna was het wederom de ingevallen speelster die op doel schoot waarbij de keepster de bal losliet en de andere ingevallen speelster Jennifer Oliveira de bal binnen tikte.

Zo werd er achteraf toch een grote overwinning bereikt voor de vrouwen uit Barendrecht, volgende week de 3e speelronde, SC Buitenveldert gaat op bezoek bij RKHVV in Huissen en vv Barendrecht krijgt bezoek van DTS Ede.

Wedstrijd:  SC Buitenveldert - BVV Barendrecht

Datum: zaterdag 12 september 2015

Locatie: Amsterdam
Betreft: 2e ronde Topklasse

Ruststand: 0-0
Eindstand: 1-4

Reporter: Andrew Jacobs

1-0 - Lieselotte Wels