Wedstrijdverslag: PEC Zwolle - ADO Den Haag | Ronde 15 | Eredivisie Veld 2016-2017

PEC Zwolle - ADO Den Haag
2 3
(1 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 03 februari 2017
Speellocatie: MAC3Park

PEC Zwolle Vrouwen verliest duel met hoog knuffelgehalte

Op vrijdagavond stond voor PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen de vrouwenselectie van ADO Den Haag op het schema. Een wedstrijd waarvoor de club onder meer vele basisscholen een uitnodiging had gestuurd om bij aanwezig te zijn. Dit wierp zijn vruchten af, want de hoofdtribune van het MAC3PARK stadion was volledig gevuld met enthousiaste supporters. Daarnaast hadden de aanwezigen een knuffel met zich meegebracht voor de Teddy Bear Toss. Een actie, overgewaaid uit de Verenigde Staten, waarbij de knuffels na het laatste fluitsignaal van deze wedstrijd tegelijkertijd op het veld gegooid mogen worden. De knuffeldieren worden ingezameld voor vier goede doelen.

Het is het elftal van interim-hoofdtrainer/coach Joran Pot dat in de eerste tien minuten sterker is. PEC Zwolle Vrouwen zet druk naar voren en is dreigend via Judith Frijlink en Esmee de Graaf, maar hun schoten blijken niet precies genoeg voor de openingstreffer. Na deze openingsfase worden de Blauwvingers wat slordiger. Dit leidt er toe dat ADO Den Haag Vrouwen ook kansen krijgt. Vooral nummer 9 Pia Rijsdijk krijgt goede mogelijkheden om haar elftal op voorsprong te zetten, maar de spits is niet scherp genoeg voor het doel. Zodoende blijft de stand lange tijd 0-0. Tot de 29 e minuut als De Graaf in de diepte wordt aangespeeld. Ze neemt de bal mee met de borst en tikt het leer voorbij doelvrouw Jennifer Vreugdenhil tegen de touwen: 1-0. Een mooi moment voor PEC Zwolle Vrouwen dat zo op voorsprong komt.

In de 34 e minuut zijn het de Hagenaren met een mogelijkheid. Vanaf de rechterflank wordt de bal door Michelle Vrieling teruggelegd op Lindsey Keizerweerd, die ineens schiet, maar keeper Nadja Olthuis stopt haar inzet knap. Vijf minuten later wordt de stand echter wel gelijkgetrokken door de bezoekers. Olthuis trapt de bal te kort uit, waardoor een ADO Den Haag-speelster het leer doorkopt naar Victoria Pelova. De speelster maakt optimaal gebruik van dit moment en plaatst de bal in het Zwolse doel: 1-1. In de resterende minuten van de eerste helft wordt er niet meer gescoord door beide teams, waardoor de rust met een gelijkspel wordt bereikt.

Na de thee is ADO Den Haag Vrouwen een maat te groot voor de Zwolse speelsters. Nadat Sharona Tieleman de bezoekers uit Den Haag in de 51 e minuut op voorsprong zet, wordt de stand in de 59 e minuut verder vergroot. Pelova bereikt Rijsdijk met een pass op maat, waarna ze Olthuis passeert met een diagonaal geplaatst schot: 1-3. Tussendoor krijgt De Graaf wel een schietkans, maar haar poging van afstand is een gemakkelijke prooi voor keepster Vreugdenhil. PEC Zwolle Vrouwen komt nog wel één keer tot scoren. Rebecca Doejaaren ontvangt de bal aan de linkerkant van het veld. Ze probeert het van afstand en ziet dat haar schot schitterend in de verre bovenhoek belandt: 2-3.

Nadat scheidsrechter Dogan Karacaoglan na ruim negentig minuten heeft gefloten voor het einde van de wedstrijd vindt er een mooi moment plaats. De vele aanwezige toeschouwers gooien hun meegebrachte knuffels tegelijkertijd op het veld, waardoor er een zee van knuffeldieren door het MAC3PARK stadion vliegt. PEC Zwolle Vrouwen heeft hard geknokt voor een goed resultaat, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in dit competitieduel met een hoog knuffelgehalte.

Rebecca Doejaaren werd na afloop uitgeroepen tot 'PEC Zwolle Vrouw van de wedstrijd".

ADO Vrouwen wint doelpuntrijk duel in Zwolle

ADO Den Haag Vrouwen heeft een uitstekend resultaat behaald in haar eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2017. In het MAC3PARK Stadion van PEC Zwolle werd een 2-3 zege behaald.

Ondanks een lagere klassering op de ranglijst was het PEC Zwolle dat na het startsignaal van scheidsrechter Dogan Karacaoglan gelijk druk zette. ADO Den Haag tastte het spel af voor de tactiek. Desondanks kwamen de Hagenaars al vroeg in het duel in scoringsrijke positie. Een goede bal van Victoria Pelova bracht Pia Rijsdijk in stelling. Helaas verdween de inzet over het Zwolse doel.

Na ruim een kwartier ontplooide zich het tweede wapenfeit van ADO Den Haag Vrouwen. Rijsdijk schoot net naast, nadat Yvette van der Veen goed had doorgejaagd en er een fout in de verdediging van PEC Zwolle had plaatsgevonden. Naarmate de eerste helft vorderde oogde PEC Zwolle, dat aanvankelijk fel van leer trok, steeds vermoeider. De druk richting het doel van de bezoekende partij nam af.

In strijd met het vertoonde spelbeeld kwam PEC Zwolle na 29 minuten echter op een 1-0 voorsprong. Het oogde rommelig voor het doel van Jennifer Vreugdenhil. Esmee de Graaf profiteerde daar optimaal van door de bal met haar tenen tegen de touwen te tikken.

De slotfase van de eerste helft was voor ADO Den Haag Vrouwen. Nadat na ruim een half uur een goed uitgespeelde aanval van de gasten werd gepareerd door Nadja Olthuis, kwam Nadine Noordam net een teenlengte tekort om een perfecte bal van Lindsey Keizerweerd tot assist te promoveren. De doelpoging van het team van trainer/coach Arend Regeer verdween voorlangs het doel.

Desalniettemin kreeg de formatie uit de Hofstad nog voor rust loon naar werken. Met nog zes minuten op de klok in aanloop naar de theepauze schoot Pelova de bal beheerst binnen: 1-1. De gelijkmaker bleek de aanzet voor een tweede helft waarin ADO Den Haag Vrouwen direct vanaf het begin de boventoon voerde. Reeds in het eerste kwartier na de doelwissel lukte het de ooievaars namelijk om nog tweemaal tot scoren te komen. Na een goed uitgespeelde aanval hoefde Sharona Tieleman enkel nog maar binnen te tikken voor de 1-2 en vervolgens zorgde Pelova er met een fraaie steekpass voor dat Rijsdijk de bal beheerst en hard links in de benedenhoek kon schuiven: 1-3.

Halverwege het tweede bedrijf zag het er niet meer naar uit dat de ploeg uit de Residentie de verkregen voorsprong nog uit handen zou geven. Toch liet de sterk spelende uitclub zich nog verrassen middels een aansluitingstreffer. Een afstandsschot van Rebecca Doejaaren verdween in de kruising: 2-3.

Daardoor werd het nog even spannend in Overijssel. Echter lukte het ADO Den Haag Vrouwen om de voorsprong vast te houden. Het kreeg zelfs nog een kans. Een schot van de in het veld gekomen Marthe van Erk belandde op het dak van het doel.

De eerste thuiswedstrijd van 2017 staat voor komende vrijdag (19:30 uur) op het programma. In het Kyocera Stadion krijgt ADO Den Haag Vrouwen dan bezoek van PSV.

Wedstrijd: PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen 2 – 3 (1 – 1)

Datum: vrijdag 3 februari 2017

Betreft: Speelronde 15

Scheidsrechter: Dogan Karacaoglan
Locatie: MAC3PARK stadion