Wedstrijdverslag: GSFV Drs. Vijfje - Drachtster Boys | Ronde 2 | Eredivisie Zaal 2016-2017

GSFV Drs. Vijfje - Drachtster Boys
1 6

Wedstrijddatum: vrijdag, 23 september 2016
Aanvangstijd: 21:30 u

Drachtster Boys vrouwen winnen eerste uitwedstrijd
Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd tussen de vrouwen van Drs. Vijfje en Drachtster Boys op het programma. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd van respectievelijk Pro Futsal Club en Avanti.
De wedstrijd begon met kleine kansjes aan beide kanten. Het was Bernou Hylkema die na drie minuten de bal hard op de lat schoot na een goede lobpass van Jessie Prijs. De goed meegelopen Sanne Bijlstra wist geen gebruik te maken van de rebound.
Niet veel later was het Sanne Bijlstra die de bal op eigen helft veroverde. Zij gaf de bal mee aan Esther van Toledo die op haar beurt Jessie Prijs op maat bediende. Zij scoorde vervolgens beheerst; 0-1.

De vroege goal was geen garantie voor veel kansen. In daaropvolgende fase was het veldspel verzorgd, zonder echt grote kansen voor beide ploegen. In de twaalfde minuut was het Drs. Vijfje dat er goed uit kwam en met een verdekt schot probeerde keepster Teuny Bosma te verrassen. Zij reageerde echter met een zeer goede reflex en wist de bal knap te pareren.
Niet veel later liet Esther van Toledo haar klasse zien. Zij veroverde de bal op eigen helft en met een mooie solo passeerde zij zowel de verdedigsters als de keepster van Drs. Vijfje; 0-2.
Een mooie combinatie tussen van Toledo en Prijs eindigde bij de tweede paal, maar Bernou Hylkema schoot de bal net naast.
Voor rust werd het 0-3. Marian Meijer loerde op de breedtebal achterin bij Drs. Vijfje. Deze wist zij te onderscheppen en met een punter schoot zij de bal tussen de palen.
Na rust kwam Drachtster Boys scherp uit de kleedkamer. Al na drie minuten was het Jessie Prijs die de bal onderschepte op eigen helft en op snelheid alleen op de keepster af kon lopen. Oog in oog met de keepster en schoot zij beheerst binnen; 0-4.
Drs. Vijfje leek wakker te zijn geschud en probeerde meer gebruik te maken van de individuele acties van een aantal speelsters. Een aantal mooie acties van de aanvalsters konden niet worden omgezet in doelpunten.
Halverwege de tweede helft was het Drachtster Boys dat opnieuw scoorde. Bernou Hylkema vond Jessie Prijs die de bal goed teruglegde op Esther van Toledo. Zij schoot de 0-5 tussen de palen.
Door de riante voorsprong verslapte de concentratie van de vrouwen uit Drachten enigszins. Er werd niet goed druk gezet, waardoor de spits van Drs. Vijfje de bal kon ontvangen. Lotte Donath schatte de bal niet goed in en de spits van Drs. Vijfje strafte dit daarna beheerst af. Met een goede schijnbeweging passeerde ze keepster Bosma en tekende voor de eretreffer; 1-5.
Het slotakkoord was voor Drachtster Boys. Esther van Toledo gaf de bal vanaf de zijkant hard voorlangs. Tjitske Sikma van Drs. Vijfje kreeg de bal ongelukkig tegen de voet en schoot daardoor in het eigen doel; 1-6. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd.
Volgende week nemen de vrouwen van Drs. Vijfje het op tegen KTP Nieuw Roden. Drachtster Boys gaat op bezoek in Amsterdam bij Zuidoost United.