Wedstrijdverslag: Pro Futsal Club - GSFV Drs. Vijfje | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2016-2017

Pro Futsal Club - GSFV Drs. Vijfje
1 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 16 september 2016
Aanvangstijd: 19:45 u

Zaalvrouwen van Drs. Vijfje openen competitie met een overwinning
Door Jappie de Vries

“De eerste drie belangrijke punten zijn binnen” was het eerste wat in mij opkwam, toen Aruni met een verwoestende vrije trap de 1-2 noteerde. En dat was ook zo, de dames van Drs. Vijfje wisten Pro Futsal Club (PFC) in Apeldoorn uiteindelijk met 1-3 te verslaan, na een 0-1 ruststand.

In de eerste vijf minuten was het van beide kanten onrustig. PFC wilde Drs. Vijfje waarschijnlijk overrompelen door goed positiespel en een hoog baltempo, maar door goed verdedigen wist Drs. Vijfje vrij makkelijk overeind te blijven. Het werd pas na deze vijf minuten interessant.

Drs. Vijfje noteerde haar eerste, echte kans in de 6de minuut. José werd door het centrum goed vrijgespeeld, maar in plaats van met haar ”gouden” linkerbeen te schieten, schoot ze te haastig met haar rechterbeen en belandde het schot recht in de handen van de keepster van PFC.

In de 8ste minuut werd Annebel in het centrum goed vrijgespeeld, echter de keepster van PFC wist haar inzet goed te pareren. Vrij snel hierna was het PFC dat vanaf de rechter zijkant gevaarlijk kon worden, maar ook Daisy stond goed opgesteld. In de 10de minuut werd Annebel wederom in het centrum goed ingespeeld, draaide weg bij haar directe tegenstander, maar wederom was haar inzet een prooi voor de keepster van PFC.

Hierna werd het even rustig qua kansen en kon Arte pas in de 15de minuut haar visitekaartje afgeven, maar wederom wilde de keepster van PFC van geen wijken weten. Vanaf dat moment kwam José steeds beter in haar vel en bracht de verdediging van PFC steeds meer in verlegenheid. In de 17de minuut kon ze vanaf de linkerkant nog niet de openingstreffer scoren, in de 18de minuut was het wel raak. Door een goede actie van Arte en een goede breedtepass op José, schoot José de bal door de benen van de keepster van PFC en noteerde hiermee de 0-1.

Net voor rust dacht Arte haar doelpunt nog mee te pikken, maar haar afstandsschot had niet de precisie die ze zelf graag had gezien, waardoor de 0-1 tevens de ruststand zou worden.

Na rust feitelijk een kopie van de eerste helft, waarbij wel gezegd moet worden dat PFC meer kansen kreeg dan in de 1e helft. De eerste minuten waren nu echter voor Drs. Vijfje. In de 22ste minuut ging Annebel links buitenom en trok de bal voor op de inkomende José. Haar schot werd helaas goed geblokt. Vrij snel hierna werd Annebel wederom in het centrum aangespeeld, ging wederom linksom en wilde zij de keepster van PFC verrassen met een schot in de korte hoek, maar de keepster stond wederom goed opgesteld en wist zo een 0-2 achterstand te voorkomen.

PFC liet ook van zich spreken, echter ook Daisy stond goed te keepen en voorkwam zo de gelijkmaker. In de 28ste minuut moest Daisy echter wijken; een foute pass op de helft van de tegenstander, leverde een counter op en de 3-1 situatie bracht PFC op gelijke hoogte, middels een schot in de verste hoek, 1-1.

Gelukkig bleven de dames van Drs. Vijfje hier rustig onder en werd een harde overtreding op Arte in de 30ste minuut bestraft met een directe vrije trap, op plm. 12 meter van het doel. Aruni nam de vrije trap op haar en schoot deze snoeihard in de verste bovenhoek, waardoor Drs. Vijfje weer de leiding nam, 1-2.

Hierna kreeg PFC in de laatste tien minuten toch de nodige kansjes –mede door nonchalant verdedigen aan de kant van Drs. Vijfje-- maar Daisy stond als een leeuw haar doel te verdedigen en wist de voorsprong te behouden. José kreeg in de 33ste minuut nog wel een kans d.m.v. een afstandsschot en Annebel werd in de 34ste minuut goed vrijgespeeld, waardoor ze 1-1 tegenover de keepster van PFC kwam, maar de stand bleef op 1-2 staan.

Uiteindelijk was het Tjitske die in de 38ste minuut de bevrijdende 1-3 aantekende. Zij zette zelf de aanval op via José en werd hierna weer aangespeeld, nam deze met links aan en schoot met rechts feilloos in, 1-3.

In de laatste twee minuten werden er geen kansen meer weggeven door Drs. Vijfje, waardoor de 1-3 tevens de eindstand werd en de eerste drie competitiepunten een feit waren!

Pro Futsal Club VR1 – G.S.F.V. Dr. Vijfje VR1 1-3 (0-1)

Scheidsrechters:  De heer W. Langendok en de heer S. van der Laan

Secretaris:  De heer F.K. Mobach

WOTM (in mijn ogen):  Daisy Rusch

18 0-1 José de Jonge

’28 1-1 Laura van Enck

‘30 1-2 Aruni Slagter

’38 1-3 Tjitske Anouk Sikma

Opstelling Pro Futsal Club VR1:  Sanne Amersfoort (4), Laura van Enck (5, C), Simone Pelgrim (9), Erika Koetsier (9), Barbara Roemeon (11), Margriet Roos (12) en Karin Luchies (21).

Opstelling G.S.F.V. Drs. Vijfje VR1:  Daisy Rusch (1, K), Laura de Groen (3), Annebel ten Broeke (4), Tjitske Anouk Sikma (5), Aruni Slagter (6, C), Arte Brueren (7) en José de Jonge (10).