Mooi debuut voor Bondscoach Wiegman

Eindstand Roemenie - Nederland 1-7. Met 1-0 achter komen te staan en 1-7 winnen, wat een mooi debuut voor de nieuwe Bondscoach Sarina Wiegman. Zie het Oranje twitterverslag klik eerst op lees meer en dan op Kort verslag plus het korte verslag van Andrew Jacobs en het KNVB verslag!

Sarina Wiegman was interim-bondscoach na het vertrek van voormalig bondscoach Roger Reijners. Toen had ze 1 oefenwedstrijd te spelen, dit was tegen Belarus op 17 september 2015. Een gemakkelijke tegenstander voor dit team, er werd ruim met 8-0 gewonnen. Wiegman selecteerde 23 speelsters en liet Danique Kerkdijk toen debuteren!
Na het ontslag van bondscoach Arjan van der Laan afgelopen maand, zwaait zij vandaag dus officieel de scepter als Bondscoach van het Nederlands Vrouwenelftal tegen Roemenie. Ze selecteerde 25 speelsters voor de 2 oefeninterlands. Dinsdag staat Rusland op het programma.

Voorbeschouwing

Roemenië was tweemaal eerder tegenstander van Oranje. Beide EK-kwalificatiewedstrijden vonden plaats in 1992 en eindigden in een gelijkspel.

Roemenie staat op de FIFA Ranglijst op de 37e plaats. Nederland staat 12e.

Mocht Sherida Spitse vandaag spelen, dan noteert zij haar 125e cap!

FC Twente is hofleveranciers met 5 speelsters in deze selectie!

Kort verslag

Twitterverslag van de Oranje Leeuwinnen

Afgelopen! 7-1 winst. Lekker meiden!!
90+. 7-1!! Weer Miedema!!
88. Daar is ie!! 6-1 Vivianne Miedema!!
84. Nederland drukt verder door, het is wachten op de volgende goal
82. Martens wordt neergelegd in de zestien maar een penalty blijft uit.
76. 5-1!! De vrije trap van Sherida Spitse wordt onderweg aangeraakt, het lijkt op een eigen doelpunt.
72. Oei!! Een pegel van Worm scheert over het doel!
71. Wissel: Eshly Bakker vervangt Lineth Beerensteyn.
67. De voorzet van Beerensteyn bereikt Martens, haar volley gaat net naast
62. Miedema kopt de bal uit een corner voor de goal, Van der Gragt scoort met haar hoofd: 1-4!!
HOPPAAA 4-1! Stefanie van de Gragt!!
58. Wissel: Sisca Folkertsma wordt vervangen door Vivianne Miedema.
50. Na een mooie aanval over links kan Roord van dichtbij de 3-1 binnenschieten!
GOAL!!! JILL ROORD met haar tweede!
48. Roord heeft ruimte voor het schot en schiet van afstand schitterend binnen: 1-2!
GOAAAAAL JILL ROORD! 1-2!
46. Onze jubilaris Sherida Spitse is nu de captain van Oranje.
46. We gaan beginnen aan de tweede helft met 3 wissels: Van Dongen, Roord en Geurts voor Christ, Kuijpers en Van den Berg.

Rust! 1-1! Door goals van Olar en Lineth Beerensteyn.
44. Lineth Beerensteyn schiet Oranje met links op gelijke hoogte: 1-1!

44. Lineth Beerensteyn schiet Oranje met links op gelijke hoogte: 1-1
41. De vrije trap wordt geblokt. Jackie Groenen kan gelukkig verder.
39. Een smerige tackle op de enkel van Jackie Groenen. Nederland krijgt een vrije trap
38. Lekker afstandsschot van Siri Worm wordt gepakt door de keeper
27. Een lekkere actie van Lineth Beeresteyn strandt net voor het doel
21. Na een slippertje achterin kan de Roemeense captain Olar alleen op het doel af: 1-0
16. Schot van Jackie Groenen dat maar net kan worden gekeerd door de Roemeense keeper!
15. Nederland heeft in het eerste kwartier de wedstrijd in handen. Naast een handjevol corners leverde dat nog niks op.
07. Stefanie van der Gragt vervangt de geblesseerde Kelly Zeeman
03. Eerste grote kans voor Oranje, de kopbal van Kelly Zeeman gaat naast.

Warming-up in het zonnetje! Prima voetbalweer!
Even de benen strekken. 15.00 uur = gametime! Roemenie - Nederland
Matchday!! De wedstrijd tegen Roemenië wordt helaas nergens uitgezonden maar we doen natuurlijk wel live-verslag via Twitter!

Verslag van Andrew Jacobs
Nederland - Roemenië ( 1-1 ) 7-1
In aanloop naar het EK speelde Nederland in La Manga tegen Roemenië, het werd een dikke overwinning voor de OranjeLeeuwinnen.
Vanaf de beginfase was het Oranje dat het spel maakte, in de 3e minuut was er een grote kans maar de kopbal van Kelly Zeeman ging net naast, 4 minuten later was er een noodgedwongen wissel voor Kelly die geblesseerd raakte, Stefanie van der Gragt nam haar plaats in, Oranje had het overwicht maar na een handje vol van wat hoekschoppen leverde het verder niets op, na 18 minuten was er een schot van Jackie Groenen die nog net gepakt kon worden door de Roemeense goalie, 5 minuten later valt echter het doelpunt aan de andere kant, na een foutje in de verdediging kon aanvoerster Olar alleen op doel af en stond het 0-1 voor de Roemeense vrouwen.

6 minuten daarna een mooie actie van Lineth Beerensteyn die net voor het doel eindigde en strandde, ook in de 38e minuut was het niet raak, het schot van Siri Worm werd gepakt door de goalie, 1 minuut daarna een smerige overtreding op Jackie Groenen die daar een vrije trap voor kreeg, Jackie kon gelukkig verder maar de vrije trap leverde verder niets op, in de 44e minuut valt dan eindelijk de verdiende gelijkmaker, het was Lineth Beerensteyn die met links de 1-1 tegen het net schoot even daarna floot de scheidsrechtster voor het rustsignaal.

De 2e helft werd er 1 die veelbelovend was.
Christ, Kuijpers en van den Berg gingen eruit en van Dongen, Roord en Geurts kwamen binnen de lijnen.
Nog geen 3 minuten in het veld en Jill Roord had de bal al in het net liggen, ze kreeg ruimte en schoot de bal schitterend binnen, 2 minuten daarna was het weer Jill, via een goede aanval over links tikte ze de bal binnen, 8 minuten daarna de volgende wissel : Sisca Folkertsma ging eruit en Vivianne Miedema kwam binnen de lijnen, 4 minuten daarna liet Vivianne al van zich spreken uit een hoekschop kopte ze de bal voor het doel waar Stefanie van der Gragt de laatste zet had door met haar hoofd de bal tegen de touwen te koppen, 5 minuten daarna voorzet Lineth op Lieke Martens maar haar volley ging net naast het doel,

71e minuut ging Lineth eruit en Eshly Bakker kwam binnen de lijnen, vlak daarna een hard schot van Siri die net over het doel scheerde, even daarna lag de 5e treffer in het doel via een vrije trap van jubilaris Sherida Spitse die haar 125e interland speelde, in de 82e minuut werd Lieke binnen het strafschopgebied gehaakt maar een strafschop kwam er niet, we zitten dan in de 88e minuut waar Vivianne Miedema de 6e treffer maakte en vlak daarna was het wederom Vivianne die ook de 7e treffer maakte, vlak daarna floot de scheidsrechster voor het laatste fluitsignaal zodat deze wedstrijd dik verdiend gewonnen werd door de OranjeLeeuwinnen.

Verslag OnsOranje

Oranjevrouwen verslaan Roemenië B
ron OnsOranje.nl

Het Nederlands vrouwenelftal heeft op het trainingskamp in La Manga de eerste wedstrijd van 2017 overtuigend gewonnen.  De OranjeLeeuwinnen, onder leiding van de nieuwe bondscoach Sarina Wiegman, waren met 7-1 te sterk voor Roemenië.

Oranje was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar in de eerste helft creëerde het moeilijk kansen tegen het fysieke Roemenië. “In de eerste helft lag ons baltempo niet hoog genoeg. Daardoor lieten we de Roemenen dat fysieke spel spelen”, blikt Wiegman terug. De nummer 37 van wereld, die zich niet heeft geplaatst voor het EK, kwam zowaar uit een counter op voorsprong. “Het was een moment van concentratieverlies. Dat mag niet gebeuren.”

Lineth Beerensteyn maakte vlak voor rust de gelijkmaker en zette daarmee de toon voor de rest van de wedstrijd.  Wiegman: “In de tweede helft hebben we het gelukkig om kunnen zetten. Het baltempo lag hoger, we gingen beter combineren en kwamen veel gemakkelijker tot scoren.”

De in de rust ingevallen Jill Roord, scoorde direct twee keer. Later werd de score door een Roemeens eigen doelpunt en een kopbal van Stefanie van der Gragt verder uitgebreid. “Het is mooi om te zien dat we ook daarna bleven voetballen en de meiden niet zelfzuchtig werden. Dan sta je te genieten”, aldus een tevreden bondscoach. Vivianne Miedema bepaalde met twee doelpunten in de slotfase de eindstand op 1-7.

Dinsdag speelt Oranje nog een oefenwedstrijd. Dan is EK-ganger Rusland om 15.00 uur de tegenstander.

Reporter: Oranje Leeuwinnen twitterverslag en kort verslag van Andrew Jacobs

Bijzonderheden: Sherida Spitse speeltde haar 125e cap!

21e min. 1-0 Olar
44e min. 1-1 Lineth Beerensteyn
48e min. 1-2 Jill Roord
50e min. 1-3 Jill Roord
62e min. 1-4 Stefanie van de Gragt
76e min. 1-5 eigen inzet? vrije trap van Sherida Spitse werd aangeraakt door een Roemeense

22-01-2017

Eshly Bakker en Merel van Dongen verlaten het trainingskamp van de Oranjevrouwen.

FC Twente-speelster Bakker heeft tijdens een training een voetblessure opgelopen en Van Dongen (Ajax) kampt met een knieblessure. Beide speelsters zijn niet inzetbaar voor de oefenwedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Rusland. Bondscoach Wiegman roept geen nieuwe speelsters op.

21-01-2017:

Janssen en Zeeman verlaten trainingskamp Oranje, Kerkdijk toegevoegd aan selectie
Dominique Janssen en Kelly Zeeman verlaten het trainingskamp van de OranjeLeeuwinnen in Spanje. Janssen is ziek en Zeeman liep op vrijdag 20 januari tijdens de wedstrijd Roemenië-Nederland een hamstringblessure op. Nederland won het oefenduel tegen de Roemenen met 7-1. Bondscoach Sarina Wiegman heeft FC Twente-speelster Danique Kerkdijk toegevoegd aan de selectie. Kerkdijk arriveert vandaag (zaterdag 21 januari) in La Manga.

Eshly Bakker voetblessure  (FC Twente). Lineth Beerensteyn (FC Twente), Mandy van den Berg (Reading FC), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen knieblessure (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (Achilles’29), Sisca Folkertsma (PSV), Loes Geurts (Paris Saint Germain), Stefanie van der Gragt (Bayern München), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Dominique Janssen ziek (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Tessel Middag (Manchester City), Vivianne Miedema (Bayern München), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (Liverpool FC), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal), Siri Worm (FC Twente) en Kelly Zeeman geblesseerd (Ajax).