A+ R A-
Wedstrijdverslag: Achilles'29 - PSV | Ronde 5 | Eredivisie Veld 2016-2017

Achilles'29 - PSV
0 5
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 07 oktober 2016
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

PSV Vrouwen boekt overtuigende eerste zege
Bron tekst website www.psv.nl/vrouwen

Het vrouwenteam van PSV heeft vrijdagavond op overtuigende wijze haar eerste overwinning geboekt in Groesbeek. Na een reeks verliespartijen kwam PSV Vrouwen van de hatelijke nul af dankzij onder meer Vanessa Susanna, die haar ploeg tegen Achilles '29 op het goede spoort zette. Het werd 0-5.

 

Susanna opent score 

PSV Vrouwen startte tegen Achilles’29 in een gewijzigd elftal ten opzichte van de laatste weken. Het team speelde gefocust in Groesbeek en zocht telkens de voetballende oplossing. Vanessa Susanna brak de ban voor haar ploeg. Na een lange bal van Kim Mourmans gaf Mauri van de Wetering strak voor, Susanna haalde uit en bracht haar ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong: 0-1. PSV Vrouwen kreeg daarna diverse kansen waarbij de scherpte voor de goal ontbrak. Doordat PSV Vrouwen niet verder uitliep, kon Achilles’29 blijven hopen op de aansluitingstreffer. De ruststand was 0-1 voor PSV Vrouwen.

 

PSV Vrouwen loopt uit             
Na rust bleef PSV Vrouwen druk uitoefenen, Achilles’29 bood onder aanvoering van oud-PSV’er Kika van Es goed weerstand. Kirsten Koopmans, in de ploeg gekomen voor jubilaris Nadia Coolen, schoot de verlossende 0-2 binnen waarna PSV Vrouwen in kort tijdsbestek uitliep. Sisca Folkertsma profiteerde van een fout in de verdediging: 0-3. Susanna en Myrthe Moorrees tilden de score vervolgens naar 0-5 en zorgden voor blijdschap en opluchting bij de speelsters in het rood-wit. Susanna, goed voor vijf doelpunten in vijf wedstrijden, kon nog rekenen op een publiekswissel in de slotfase.


 

Statistieken:

Wedstrijd; Achilles'29 - PSV

Datum: vrijdag 7 oktober 2016

Locatie: Groesbeek

Betreft: speelronde 5

Ruststand: 0-1

Eindstand: 0-5

 

Scoreverloop:

11e min. 0-1 Vanessa Susanna

77e min. 0-2 Kirsten Koopmans

78e min. 0-3 Sisca Folkertsma

83e min. 0-4 Vanessa Susanna

85e min. 0-5 Myrthe Moorrees

 

Opstelling: Christ, van Schijndel, Mourmans, Akkerman (’86 Raaijmakers), Sanders, Kuijpers, Moorrees, Coolen (’63 Koopmans), Folkertsma, van de Wetering, Susanna (’83 Becx).