A+ R A-

Uitslagen Ronde 10 Eredivisie Zaal

Topper vrouweneredivisie tussen Drachtster Boys en Reiger Boys/ Treffer Uitzendbureau met 3-2 in het voordeel van DFT. In Drachten stonden twee ploegen tegenover elkaar die hun zinnen hadden/hebben gezet op de play offs. Drachtster Boys stond op de 6e plek met 12 punten uit 7 wedstrijden. De Heerhugowaardse ploeg vonden we terug op plaats 5 met 13 punten uit 8 wedstrijden. De twee teams staan beiden in de halve finale van de landelijke beker, waarin zij tegen elkaar spelen.

Het is een zinderende strijd om op plaats 1 t/m 4 te komen, het is nog lang niet gedaan er zijn kandidaten genoeg. Bekijk de stand maar.

Pernis won overtuigend met 4-0 van Hovocubo. Pro Futsal Club verloor met 2-3 van FC Gelre. Zuidoost United verloor ook met 2-3 maar dan van Drs. Vijfje. Drachtster Boys won met 3-2 van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. 

 

Nabeschouwing

Nabeschouwing door Marius Privee

Landskampioen vv Pernis winterkampioen Eredivisie Zaal

Hovocubo maakte het vv Pernis in Schiedam vooral in de eerste helft lastig. Het lukte de thuisploeg vlak voor de wissel om de 1 - 0 te scoren. Na de rust scoorde de landskampioen nog driemaal. De overwinning betekent dat de Rotterdammers als winterkampioen het nieuwe jaar in gaan ondanks dat zij komende week vrij zijn.

In Amsterdam verloor Zuidoost United verrassend van runner-up Drs Vijfje. De Groninger studentes komen door de 2 - 3 winst dichterbij de plekken die recht geven op play-offs. De Amsterdamse vrouwen zakken naar de 3e plek.

Drachtster Boys speelde thuis tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Coach Symen Abe Hoekstra koos voor een iets behoudender tactiek in deze belangrijke wedstrijd. Lotte Bijl (RB) schoot de 0-1 binnen. Twaalf seconden later punterde Bernou Hylkema de gelijkmaker binnen. Vlak daarna maakte Jessie Prijs (DB) de 2 -1. Na de wissel scoorde Esther van Toledo (DB) de 3 - 1 waarbij de bal de paal en de rug van de keepster raakte en de scheidsrechter oordeelde dat de bal de lijn was gepasseerd. De bezoekers zetten meer druk naar voren en Chantal Hendriksen (RB) wist de aansluitingstreffer te maken. Aaike Verschoor (RB) trok het keepershirt aan maar Reiger Boys slaagde er niet in om te scoren.

Pro Futsal Club maakte het FC Gelre heel moeilijk in Apeldoorn. De thuisclub kwam op achterstand door een eigen doelpunt. Het was Barbara Roemeon (PFC) die de gelijkmaker scoorde. Daarna kwamen de Apeldoornse vrouwen op 2 - 1. Beide ploegen speelden in een hoog tempo en dat leverde veel kansen op voor beide doelen. Uiteindelijk was het Judith Westervelt (Gelre) die de gelijkmaker binnen schoot. Beide teams gingen er na de wissel weer volop tegenaan. Het was opnieuw Judith Westervelt die scoorde. De 2 - 3 is ook de eindstand.

Meiden O18
In de competitie tussen de talententeams O18 van de Eredivisie verenigingen wist Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau het duel tegen Drachtster Boys te winnen. Het werd een 1 - 5 overwinning voor de bezoekers. Doelpuntenmakers waren Rosa Kruijver, Fabienne Rood, Zoyla Barendse, Britt Busher en Danique van der Werf. Voor het thuisteam scoorde Angela Karam (DB).

Uitslagen 9 december 2016
vv Pernis - Hovocubo 4 - 0
Pro Futsal Club - FC Gelre 2 - 3
Zuidoost United - G.S.V.F. Drs. Vijfje 2 - 3
Drachtster Boys - Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau 3 - 2

 

 

Voorbeschouwing

Door Marius Privee

Topper vrouweneredivisie tussen Drachtster Boys en Reiger Boys/ Treffer Uitzendbureau

In Drachten staan twee ploegen tegenover elkaar die hun zinnen hebben gezet op de play offs. Drachtster Boys staat op dit moment op de 6e plek met 12 punten uit 7 wedstrijden. De Heerhugowaardse ploeg vinden we terug op plaats 5 met 13 punten uit 8 wedstrijden. De twee teams staan beiden in de halve finale van de landelijke beker, waarin zij tegen elkaar spelen.

 

Zuidoost United krijgt Drs. Vijfje op bezoek. De thuisclub werd afgelopen week uitgeschakeld voor de beker. De Amsterdamse vrouwen staan met 18 punten op de 3e plek. De ploeg van Jappie de Vries vinden we terug op plaats 8 met 10 punten. Bij winst kunnen de bezoekers  op gelijke hoogte komen met nummer 4 FC Gelre.

 

Pro Futsal Club speelt thuis tegen FC Gelre. De Apeldoornse ploeg kan het de ploeg uit Wehl lastig maken in de strijd om de 4e plek. De bezoekers staan op dit moment op de 4e plek met 13 punten uit 8 wedstrijden.Om deze positie te behouden zal de Gelderse formatie  moeten winnen.

 

Landskampioen vv Pernis speelt in eigen huis tegen Hovocubo. De koploper heeft dit jaar alleen verloren van Pro Futsal Club en staat met 18 punten uit 7 wedstrijden bovenaan. De bezoekers staan op de 7e plek en hebben 11 punten. Winnen is voor de ploeg van Rudy Monden belangrijk om de aansluiting te houden met de top.

 

Meidencompetitie eredivisie teams

De meiden O18  van Drachtster Boys en Reigerboys /Treffer Uitzendbureau spelen aankomende vrijdag de voorwedstrijd in Drachten. De thuisploeg speelde in de eerste wedstrijd van deze competitie van eredivisie teams gelijk tegen KTP Nieuw Roden. Deze wedstrijden zijn bedoeld om talentvolle meiden te laten wennen aan een hoger niveau en ook om andere verenigingen te stimuleren voor het opzetten van meidenteams. Teuny Bosma (Drachtster Boys) en Monique van der Rijst ( Reiger Boys), beiden spelend in de eredivisie zijn betrokken zijn bij de opleiding van deze meiden.

 

 Lees ook Gids Eredivisie Zaal 2016-2017 met alle selecties, contactpersonen, sporthallen, geschiedenis etc.

 

 

Programma

Programma 9 december  2016

 

21.15 uur Schiedam (Margriethal)                   vv Pernis - Hovocubo
19.45 uur  Apeldoorn (Mheenpark)                   Pro Futsal Club - FC Gelre
20.30 uur  Amsterdam ( Bijlmer Sportcentrum)Zuidoost United - G.S.V.F. drs. Vijfje
21.15 uur  Drachten (SNIJ Noordhal)               Drachtster Boys – Reiger Boys/ Treffer Uitzendbureau

 

Uitslagen

Uitslagen

 

 

Stand

Stand