A+ R A-

Lineth Beerensteyn naar FC Twente

Lineth Beerensteyn zal in het nieuwe seizoen niet meer uitkomen voor de Residentie club. De 19-jarige aanvalster gaat een nieuwe uitdaging aan bij FC Twente Vrouwen. Een mooie stap in haar carrière, zeker met het oog op een plek in het Nederlands vrouwenelftal. In de zomer van 2012 kwam Lineth Beerensteyn als 15-jarige speelster van het Delftse DHC over naar ADO Den Haag Vrouwen. Met 101 officiële wedstrijden en vele doelpunten in het groengele tenue is Beerensteyn uitgegroeid tot een vaste kracht in de Haagse aanval.

 

Lineth Beerensteyn is, na vier mooie seizoenen, afgelopen zaterdag tijdens de bekerfinale voor het laatst in actie gekomen voor de club uit de Hofstad. Zij speelde hierin een belangrijke rol door het enige en winnende doelpunt te scoren. ADO Den Haag Vrouwen won de bekerfinale van Ajax met 1-0.

 

‘Na vier seizoenen ga ik ADO Den Haag Vrouwen verlaten en dat vind ik jammer. Ik heb hier altijd met veel plezier gespeeld en ik heb mijn seizoen in Den Haag fantastisch kunnen afsluiten met het winnen van de KNVB Beker. Vanaf aankomend seizoen ga ik de uitdaging aan bij een andere club en een andere omgeving. Het is voor mij een mooie stap en ik hoop daar nog veel te kunnen leren.’, aldus Lineth Beerensteyn.

 

Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal wenst Lineth heel veel succes bij FC Twente Vrouwen en met de rest van haar voetbalcarrière!

 

Bron tekst www.adovrouwen.nl