A+ R A-

Je hoeft maar 1x te winnen en dat was vandaag

Reporter Andrew Jacobs had na de bekerwinst van ADO, een interview met de winnende keepster oftewel Jennifer Vreugdenhil van ADO Den Haag.

 

Jullie hebben vandaag de bekerfinale met 1-0 gewonnen van Ajax, ik vond dat je niet echt veel te doen hebt gehad, hoe zag jij de wedstrijd?

Jennifer Vreugdenhil: "Veel te doen misschien niet, maar er waren wel paar ballen waar je tussen moet zitten, want anders waren hun dan wellicht gevaarlijk, dus of ik niet veel te doen heb gehad, ik vond het best wel een pittige wedstrijd maar misschien ook omdat er zoveel spanning in je benen zit, maarja alleen maar goed als ik niet veel te doen heb want dat betekent dat mijn team het heel erg goed doet.

Lees meer...

RVVH Topklasse waardig

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig bij de gastvrije vereniging Prinses Irene in Nistelrode voor de nacompetitiewedstrijd Prinses Irene - RVVH voor promotie naar de topklasse.
Na afloop van de wedstrijd had onze reporter een paar vragen aan Manuela Grootenboer en Wendy Mulder, de goalgetters van de club uit Ridderkerk, Manuela trof 16x doel in de competitie en Wendy trof 15x doel in de competitie. Lees meer...

Kirsten Koopmans wil belangrijker zijn voor team

Haar Eredivisiedebuut voor ADO Den Haag luisterde Kirsten Koopmans zeven jaar geleden direct op met een doeltreffende lob over de keeper van FC Twente. Na haar terugkeer bij de club van de Residentie was de veelzijdige vleugelspeler dit seizoen maker of voorbereider van dertien goals, maar tevreden is zij nog niet. "Ik vind dat ik belangrijker moet zijn voor het team."

Na drie seizoenen bij FC Utrecht en twee in het shirt van Telstar is Kirsten Koopmans terug bij de club waar zij in 2009 haar Eredivisieloopbaan begon. "Vertrouwd voor mij is dat ik weer in het stadion speel en ook Alex Scholte ken ik van toen, maar het team is heel anders." Lees meer...

Reactie Danique Kerkdijk op de Landstitel

Onze reporter Andrew Jacobs was vrijdag in Zwolle bij PEC Zwolle - FC Twente en had na de wedstrijd een interview met Danique Kerkdijk van FC Twente.

Enkele weken geleden was het IJsseldeltastadion een kampioensstadion voor de mannen van PSV, bij de vrouwen was het de vraag of het ook een kampioensstadion voor FC Twente zou worden.
FC Twente liet gelijk zien wat het vanavond wilde maar ook waren er kansjes voor PEC Zwolle maar daarna was het toch echt FC Twente.

Lees meer...

We gaan stapje voor stapje vooruit

Onze reporter Andrew Jacobs was zondag bij RKDEO-SV Someren in het Zuid-Hollandse Nootdorp, een wedstrijd uit de Hoofdklasse in de onderste regionen. De thuisploeg won deze wedstrijd met 2-1. Na afloop had hij een interview met de winnende trainer van RKDEO oftewel Hans van Heteren.

 

Eindelijk weer eens gewonnen, belangrijke wedstrijd, hoe heeft u de wedstrijd gezien?

Hans van Heteren: "De 1e helft heb ik van mijn team genoten en de 2e helft wordt het dan toch weer lastig en dan krijg je op een ongelukkige manier de 1-1 om de oren 5 minuten voor tijd en dan zakt bij iedereen de moed toch weer een beetje de moed in de schoenen, ook voor mezelf nouja gelukkig hebben we nu iets meer geluk dan normaal".

Lees meer...

Ons eigen spel blijven spelen

Onze reporter Andrew Jacobs was 2e pinksterdag in Twente en zag daar 2 wedstrijden. In de avond FC Twente- Ajax en de 1e wedstrijd was FC Berghuizen- Venlosche Boys, een wedstrijd in de nacompetitie voor de thuisploeg om niet te degraderen naar de 1e klasse en voor de gasten om proberen te promoveren naar de hoofdklasse. De gasten hadden iets meer het technische spel en tikten ook goed maar de beste kansen waren overigens weer voor de thuisploeg maar verder dan 1-1 kwam het niet.

Na afloop had Andrew een interview met Tessa Visser, een groot jong talent bij FC Berghuizen die eerder al voor FC Twente in de jeugd speelde.

1-1 gelijk tegen Venlosche Boys, persoonlijk vind ik dat jullie veel kansen hebben gehad, hoe heb jij de wedstrijd gezien?

Lees meer...

Mijn hele leven draait eigenlijk om voetbal

Na afloop van de derby Eldenia-RKHVV had onze reporter Andrew Jacobs ook een gesprek met doelpuntmaakster Cynthia Hartendorf van Eldenia.

1-1 vandaag in deze derby, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Cynthia Hartendorf: "1e helft was matig er waren veel ruimtes op het veld, was niet echt voetbal van onze kant wel van hun maar uiteindelijk kregen we toch een strafschop. Vieve kwam er een paar keer goed door en toen was het een strafschop en die scoren we nog voor de rust en gingen dus lekker met 1-0 de rust in en helaas gaat het de 2e helft mis".

Lees meer...

Het is gewoon kei mooi om met dit team kampioen te worden

Onze reporter Andrew Jacobs was zondag bij de kampioenswedstrijd SV Venray 1- Venlosche Boys 1, de thuisploeg won deze wedstrijd met 5-1 en pakt gelijk weer de promotie terug naar de hoofdklasse waar ze vorig seizoen nog uit degradeerden. Na afloop had onze reporter een interview met SV Venray keepster Sanne de Boer.

 

Gefeliciteerd, kampioen geworden en terug naar de hoofdklasse, was je ook zenuwachtig voor deze wedstrijd.

Sanne de Boer: "Nou ik denk dat iedereen wel licht gespannen was, net iets meer dan normaal maar we hadden er gewoon hardstikke veel zin in en dat helpt.  Iedereen ging positief erin, we hadden wat goed te maken tegen Venlosche Boys en als je dan zo'n resultaat neer zet dat is gewoon kei mooi"

Lees meer...

Voetballen doe ik het liefste elke dag

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdag in de Topklasse bij de derby Eldenia-RKHVV. Deze wedstrijd eindigde in 1-1 door doelpunten van Cynthia Hartendorf uit een strafschop waarbij Vieve Wenting onregelementair tot val werd gebracht. Even later was het wederom Vieve Wenting die topscoorster is die een belangrijke rol in het spel had, ze scoorde zoals ze zovele weken doet maar nu helaas in het verkeerde doel. In blessuretijd was er echter nog een goede aanval over rechts van Eldenia waarbij Cynthia Hartendorf de bal wilde steken op de zeker 1 meter niet buitenspel-staande Eefje van den Nieuwenhof maar de RKHVV-grensrechter stak echter wel de vlag omhoog en daar ging de scheidsrechter mee in waarbij er tumult ontstond en de wedstrijd een hectische afloop kreeg maar al met al was het toch wel een terecht gelijkspel in deze derby. Na afloop had onze reporter een paar vraagjes aan Anne Maguire van RKHVV. Lees meer...

In gesprek met Tessa Wullaert

Zondag speelt VfL Wolfsburg tegen 1. FFC Frankfurt voor de halve finales van de Champions League. Woensdagavond sprak reporter Andrew Jacobs met Wolfsburg speelster en Belgisch international Tessa Wullaert na de gewonnen partij tegen SGS Essen (0-3).

 

0-3 gewonnen hier in Essen, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Tessa Wullaert: "Ik denk dat de eindstand een ander beeld vertoond van de wedstrijd, we hebben het vooral moeilijk gehad in het begin, we zijn toen toch onder druk gezet maar zijn er in blijven geloven maar maken toen ook onverwachts eigenlijk de 0-1 maar de 2e helft was veel beter want we wonnen ook de duels, de klasse was er toen wel, we hebben kansen gecreerd en 2x uit gescoort dus dat was een mooi resultaat".

Lees meer...

Ik ben graag omringd door warmte

Onze reporter Andrew Jacobs was vrijdag in de hoofdstad van Nederland bij de topper Ajax - FC Twente, deze wedstrijd werd net zoals vorige week in Hengelo 1-1 alleen toen was het een bekerwedstrijd en ook net zoals vorige week scoorde FC Twente in de laatste minuten de gelijkmaker. Na afloop had onze reporter een interview met Marjolijn van de Bighelaar van Ajax. Lees meer...