A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ajax - Achilles'29 | Ronde 1 | Eredivisie Veld 2017-2018
Print 

Ajax - Achilles'29
2 0
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zondag, 03 september 2017
Aanvangstijd: 14:30 u
Speellocatie: Sportpark De Toekomst


 Samenvatting

Ajax Vrouwen trappen competitie af met thuiszege


De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag een goede start gemaakt in de Eredivisie. Na een moeizame eerste helft liep het team van Benno Nihom in het tweede bedrijf voorbij Achilles’29: 2-0. Liza van der Most en Desiree van Lunteren zorgden met hun treffers voor de verdiende overwinning.


De wedstrijd was nog niet begonnen of de toeschouwers klapten massaal hun handen stuk. Dit keer niet vanwege mascotte Lucky, maar door een stralende Kelly Zeeman. De 23-jarige middenvelder werd in het zonnetje gezet voor haar honderd duels in het shirt van Ajax.


Weinig kansen
Ajax kon na het beginsignaal rekenen op grote periodes van balbezit. Maar de bezoekers leken er geen problemen mee te hebben. Een slordig Ajax, in combinatie met de korte dekking van Achilles, zorgde ervoor dat de Groesbeekse verdediging geen krimp gaf.


Pas na 20 minuten spelen kwam de eerste grote kans op naam van Van Lunteren. De aanvoerder van Ajax torende bij een hoekschop boven iedereen uit, maar haar kopbal bleek een prooi voor Achilles-doelvrouw Jade Aden.


Ban gebroken
Het leidde tot een groot overwicht van de Ajax Vrouwen, waarbij Lindsey Keizerweerd zich liet gelden. De rappe rechtsbuiten toonde zich met acties en voorzetten een plaaggeest op de flank. Haar beloning bleef echter uit, mede door vele slordigheden in de eindfase.


Het recept werd in de rust verbeterd. Meer stootkracht voorin bleek het belangrijkste ingrediënt. Zelfs Van der Most kwam een kijkje nemen in het doelgebied, met succes. De rechtsback pikte een afvallende bal op en schoot via een Achilles-verdediger binnen: 1-0. De ban was gebroken.


De openingstreffer werkte bevrijdend voor de Ajax Vrouwen. Vlot combinatiespel leidde in het laatste kwartier tot een ware kansenregen. Keizerweerd trok de trukendoos voor de laatste keer open, met een Groesbeekse overtreding en een penalty tot gevolg. Van Lunteren benutte de strafschop en zorgde met een lage schuiver voor de beslissing: 2-0.


Het team van Nihom heeft nu vijf dagen om zich op te laden voor het volgende competitieduel. Op de gebruikelijke vrijdagavond gaan de vrouwen in vorm op bezoek bij FC Twente.


Scoreverloop: 64. Van der Most 1-0. 80. Van Lunteren 2-0.


Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Folkertsma, Kaagman, Van Lunteren, Van den Bighelaar; Payne, Reichardt, Keizerweerd


Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman