Wedstrijdverslag: AORC /Lebo Vastgoed - Drachtster Boys | Ronde 12 | Eredivisie Zaal 2012-2013

AORC /Lebo Vastgoed - Drachtster Boys
5 11

Wedstrijddatum: vrijdag, 30 november 2012
Aanvangstijd: 20:15 u

Verslag van AORC Lebo/Vastgoed
Door Fien Timisela

AMSTERDAM – Voor beide teams kijkend naar afgelopen week met 2 rode kaarten voor Drachtster Boys en AORC. Een wedstrijd om revanche te nemen. Beide teams complimenteren de scheidsrechters voor de goede leiding!

Drachtster Boys kent een flitsende start. Na een fraaie combinatie met Esther van Toledo scoort Brenda Eefting al snel de 0-1. Drachtster Boys probeert direct door te drukken maar is in de eindpass net iets te slordig.

AORC loert op de counter en slordig balverlies van Drachster Boys leidt dan ook tot 1-1 door Felicia Maka. Nadat Brenda Eefting net naast heeft geschoten, krijgt AORC twee grote kansen. Beide keren wordt de paal geraakt. Maar niet veel later is het wel raak uit een counter, die goed wordt uitgespeeld: 2-1 door Ilonka Sloote. 3 minuten later brengt Esther van Toledo de wedstrijd weer in evenwicht met een afstandsschot vol in de kruising 2-2. Het is wel duidelijk dat de dames van Drachtster Boys het vanavond niet cadeau krijgen. Wederom uit een counter is het AORC die al weer door Ilonka Sloote vlot de 3-2 voorsprong pakt. Drachtster Boys ontsnapt nadat de gastvrouwen voor de derde maal de paal raken. Maar een minuut later komt Drachtster Boys weer langszij. Nu is het Vera Veelers die de bal door de benen van de keepster speelt 3-3. Voor rust krijgt Drachtster Boys nog een tweetal kansen maar Toledo schiet naast en Veelers raakt de paal.

Na rust komt Drachtster Boys sterk uit de kleedkamer. Na een mooie pass van Marleen Reenders weet Esther van Toledo prima af te ronden: 3-4. Na een mooie vlotte combinatie weet Drachtster Boys een overtal situatie uit te buiten. Sylvia vd Geest weet de bal binnen te laten glijden: 3-5. AORC lijkt nu duidelijk van slag. Niet veel later is het Marleen Reenders die prima ruimte creeërt voor Esther van Toledo: 3-6. AORC komt deze slag niet meer te boven en snel loopt Drachtster Boys uit naar 3-9 via Janneke Vellema (rebound), Brenda Eefting (na fraaie actie, binnentikker) en Vera Veelers (loopt zo door de defensie en schuift binnen). Drachtster Boys domineert de wedstrijd in deze fase volledig. Langzamerhand laat Drachtster Boys de teugels wat vieren en komen er weer kansjes voor AORC. Eerst is het invaller keepster Kim Gall (Teuny Bosma is geschorst) die redt en even later redt Sylvia vd Geest op de lijn. Nadat van Toledo naast heeft geschoten is het Vera Veelers die de 3-10 na een mooie combinatie met Marleen Reenders binnen tikt. AORC komt nog terug naar 5-10 Samantha Revet en Ilonka Sloote, mede door geklungel bij de Boys. De overwinning komt echter niet meer in gevaar. Beide teams krijgen nog een kansje voordat Esther van Toledo in de laatste seconde de 5-11 eindstand op het scorebord brengt.Het was een goede wedstrijd. De onderlinge sfeer tussen de teams was prima. Drachtster Boys verzilverde de kansen en in het spel van AORC is een stijgende lijn te zien.

Verslag van Drachtster Boys
Door Conny Oosting-Wildeboer

Drachtster Boys pakt draad weer op

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys in Amsterdam (Nieuw West) tegen een debutant in de eredivisie; AORC/Lebo Vastgoed. Na het wisselvallige spel en de blessures in de afgelopen wedstrijden, was het voor Drachtster Boys tijd om weer eens overtuigend drie punten te halen.

De eerste helft begon Drachtster Boys sterk. Binnen dertig seconden stond de 0-1 al op het scorebord na een goed opgezette aanval tussen Brenda Eefting en Esther van Toledo. Daarna lukte het Drachtster Boys niet goed om in het eigen spel te komen. Er kwamen wel kansen, maar er werden vooral fouten gemaakt. Felecia Maka profiteerde van zo’n fout en schoot de bal in het dak van het doel. 1-1. Even later opnieuw een counter waarin Ilonka Sloote de 2-1 maakte. Drachtster Boys kwam daarna terug. Bijna uit stand schoot Esther van Toledo de bal rechtsboven in de kruising. 2-2. Maar nog geen minuut later kon AORC/Lebo Vastgoed opnieuw op voorsprong komen. Vanuit wederom een counter, kwam AORC/Lebo Vastgoed eruit met drie aanvallers tegen één verdedigster van Drachtster Boys. Ilonka Sloote rondde de counter af en scoorde de 2-3. Vlak voor rust wist Vera Veelers de gelijkmaker te scoren door eenvoudig de bal door de benen van keepster Charlotte Stuurman binnen te schieten. 3-3.

De tweede helft stond er een heel ander Drachtster Boys. Binnen tien minuten bogen zij de gelijke stand van 3-3 om naar een 3-9 voorsprong. De ene aanval was nog mooier dan de andere. AORC/Lebo Vastgoed kon er af en toe nog gevaarlijk uit komen met o.a. Ilja van der Deure, maar Drachtster Boys bleef het voortouw nemen. Zelfs na het passeren van de goed invallende keepster Kim Gall, wist Sylvia van der Geest de bal al glijdend van de doellijn te halen. De Drachtster dames bleven aanvallen en combineren. Samantha Revet (4-10) en Ilonka Sloote (5-10) konden nog wel scoren voor AORC/Lebo Vastgoed, maar Drachtster Boys was de tweede helft oppermachtig. In de allerlaatste seconden wist Esther van Toledo met een puntertje de eindstand van 5-11 op het scorebord te zetten.

Door deze ruime overwinning stijgt Drachtster Boys halverwege de competitie weer naar de tweede plaats (op doelsaldo) van de ranglijst van de eredivisie. Os Lusitanos blijft winnen en blijft dus de koploper. Volgende week vrijdagavond speelt Drachtster Boys thuis in de Korfbalhal om 21.00 uur de bekerwedstrijd tegen Extudiantes.