A+ R A-

China verdiend gewonnen van NL

Helaas de Oranje Leeuwinnen hebben in de 91e minuut met 1-0 van China verloren. De gehele wedstrijd hebben ze onder druk gestaan en telkens weer was het de vervangende doelvrouw, Sari van Veenendaal, die redding bracht. Maar in de 90e minuut kon zij helaas de bal niet redden. Sneu om in de 90e minuut kopje onder te gaan, maar China had 27 doelpogingen en 60% balbezit tegenover 8 pogingen van NL waarvan 3 op goal.

 

Lees ook SARI houdt 91 minuten stand, dan slaat Wang L S toe ......... >>>>

 

 

Wedstrijdverslag

SARI houdt 91 minuten stand, dan slaat Wang L S toe

Door Luc Calleeuw

 

 

Tweede WK wedstrijd, opnieuw in het Commonwealth Stadion te Edmonton. Nederland speelt in witte uitrusting, een tweetal wijzigingen ten opzichte van de openingswedstrijd. Sari Van Veenendaal neemt plaats in het doel voor de geblesseerde Loes Geurts, Tessel Middag neemt de plaats in van Anouk Dekker. De Oranje leeuwinnen geven vooraf duidelijk aan het nodige vertrouwen te hebben geput uit de overwinning tegen Nieuw Zeeland. Het uur is dit keer iets schappelijker, middernacht in Europa. Tegenstrever China is een certitude op het WK vrouwenvoetbal, één van de top 8 landen, dus van een ander kaliber.

 

Oranje mag de partij, op gang gefloten door een Columbianse, aftrappen. China probeert van meet af aan de wedstrijd te oriënteren. Na drie minuten een eerste schot van Tang J L, half metertje over. Een fout van Tessel op Han P levert een vrije trap op net voor de grote rechthoek. Drie Chinese achter de bal, de vooractie mislukt enigszins, Wang L S trapt hoog over. Na tien minuten forceert Oranje een hoekschot, doelvrouw Wang F bokst weg, in de voeten van Tessel, haar poging gaat naast. Toch blijft vooral China het spelbeeld bepalen, Oranje toont (iets te veel) respect, komt niet echt aan voetballen toe. Vooral Wang L S laat zich opmerken met enkele technische staaltjes wat resulteert in een aantal hoekschotten, meestal zonder echt gevaar. Een nieuwe vrije trap van Li D N gaat niet zo ver over (20 min). Wat later toch eens Oranje. Schitterende lange bal van Manon Melis op Vivianne Miedema, mooie aanname, de Oranje Youngster kapt zich vrij, duwt de bal (helaas) nipt naast (23 min).

 

Hierna wordt her vooral ondergaan, achter een (soms) ongrijpbare bal lopen. We noteren een prachtige actie van Han P, tot twee keer toe passeert ze Desirée van Lunteren, strak schot, met een schitterende reflex houdt Sari haar netten schoon, hoekschot (27 min). Even later vindt Tan R Y de sterk spelende Tang J L, kapbeweging, een mooie save van Sari. De bal komt bij Han P die voorzet, opnieuw Tang J L, andermaal doelvrouw Sari (29 min). Net over het half uur komt Oranje zelfs heel goed weg, fout van Petra Hogewoning op Wang LS in de grote rechthoek, China claimt (terecht) voor een strafschot, de ref wuift het protest weg (32 min). Keepster Sari moet nog maar eens haar kunnen tonen op een schot van, wie anders, Tang J L (36 min). Maar met het nodige geluk halen de Oranje Leeuwinnen toch de rust met de beginscore, het kan de 2de helft alleen beter.

 

 

Geen wissels tijdens de pauze, gelukkig voor Nederland heeft China erg veel kansen nodig op te scoren. Wang SH demonstreert dit, dringt zich door te verdediging maar twijfel te lang en mist (48 min). Oranje komt er een keer uit, dwingt twee hoekschotten af, zowel de corner van Mandy van den Berg als Sherida Spitze worden ontzet (51 min). Een diepe bal wordt door Tang J L aangenomen, ze kapt zich vrij, voor de 4 keer houdt Sari haar team recht (53 min). China wisselt een eerste keer Wang SH komt voor Wang SH SH, what’s in a name (56 min). Ook coach Roger moet noodgedwongen wijzigen, Merel van Dongen komt voor de aangeslagen Petra (58 min). In deze fase geraakt Oranje iets meer in de wedstrijd. Op het uur een diepe bal van Danielle van de Donk op Manon, door op snelheid, haar schot wordt prachtig door doelvrouw Wang F gepareerd. Achteraf zal dit de kans blijken te zijn. Aan de overzijde een schicht van Tang J L, vingertoppen van Sari, de doelvrouw krijgt voor haar glansprestatie hulp van het doelkader, onderkant lat en uit doel (66 min). Hier kruipt Oranje door het oog van de naald, voor Tang was dit al het 9de schot richting Nederlandse doel. Anouk Dekker komt voor Tessel (70 min). Ook China wisselt een tweede keer Maj komt voor Ren G X (71 min).

 

Met nog een kwartier te gaan (eindelijk) eens een splijtende aanval van Nederland. Lieke Martens op mooie wijze langs haar opponent vindt Vivianne die perfect breed voor doel brengt, keepster Wang F riskeert hebben en leden om zich op de bal te gooien voor de aanstormende Danielle. Even later mooie actie tussen Danielle, Vivianne en Lieke, doelvrouw Wang F attent (79 min). De minuut erna zet Danielle zich door op rechts, langs Liu SH SH, voorzet tot bij Vivianne, haar schot mist kracht. Maar het balbezit toont dat China toch toonaangevend is, liefst 58 %. Met nog 5 minuten te gaan weer China. Perfecte dubbelpas tussen Maj en Tang J L (wie anders), het schot gaat over, dit moet eigenlijk doelpunt zijn. China wisselt een laatste keer, Lou J H komt voor uitblinkster Tang J L, vreemde wissel, tenzij (86 min)? Sari pakt een kopbal van Maj (87 min).

 

We krijgen 4 minuten blessure tijd, en die blijken dodelijk. Perfecte diepe bal van Tan R Y op Wang L S, langs Merel, Wang schuift met binnenkant voet buiten het bereik van Sari, 1-0, 91 min. Een laatste vrije trap van Mandy wordt soeverein gepakt door keepster Wang F. China wint verdient met 1-0, alleen is het moment op de tegentreffer te incasseren heel erg bitter.

 

Mede door het feit dat uiteindelijk ook Canada niet verder komt dat een 0-0 gelijkspel tegen Nieuw Zeeland in deze groep A, houdt alle kansen op de volgende ronde open. Toch zal het tegen het gastland beter moeten en zullen de Oranje Leeuwinnen hun (dominante) voetbalkwaliteit moeten terugvinden en tentoon spreiden. Alles kan nog, niets is verloren.

 

 

Live Verslag

Bondscoach Roger Reijners heeft 2 wijzigingen aangebracht en begint met de volgende basiself: 16. Sari van Veenendaal (GK) vervangt Loes Geurts, 02. Desiree van Lunteren, 03. Stefanie van der Gragt, 04. Mandy van den Berg (C), 05. Petra Hogewoning, 07. Manon Melis, 08. Sherida Spitse, 09. Vivianne Miedema, 10. Danielle van de Donk, 11. Lieke Martens en 17. Tessel Middag vervangt Anouk Dekker.


NL trapt af de 1e helft.

Spitse mooie pass op Melis, passeert haar tegenstander, maar bal net iets voor haar, keepster pakt de bal. 

China rond strafschopgebied, schot van Tang maar over.

Weer Tang in balbezit en passt op Wang, die omhaalt. China komt aanvallender voor de dag dan tegen Canada.

 

China in de aanval, overtreding Middag.

Vrije trap 10 meter buiten strafschopgebied. Soort geklungel (was dat een act?) en dan neemt Wang de vrije trap, hoog over.

 

Goede actie Melis passeert 2 man en corner.

Van den Berg neemt de corner, hoog voor, doelvrouw komt uit en stompt bal buiten strafschopgebied.

Tessel Middag schiet een halve volley, naast.

 

Nu China in de aanval over de rechterkant van NL, voorzet in handen van Sari.

Melis passeert makkelijk haar tegenstander deze avond, voorzet en helaas Miedema komt er niet bij.

 

China in de aanval, soft schotje van Tang via de schoen van Van der Gragt tot corner. Wang kopt half, Sari Veenendaal kan de bal oppakken.

 

Slechte bal Van der Gragt, China onderschept en Tang schiet via voet tot corner. Wang neemt corner, laag voor en toch gekopt, weer corner.

2e Poging hoog nu, maar spitse kopt hoog door. Miedema maakt overtreding randje zestien. Komt er weer een act? Bal gaat in 1 keer over, geen problemen voor NL.

 

Melis mooie pass op Miedema en passeert in de 16 haar mannetje en schiet, bal hobbelt naast.

 

25e minuut ondertussen. China weer in balbezit. China controleert de bal goed en is vaker in balbezit dan NL. Slap schotje China, bal hobbelt over achterlijn.

Goede beweging Lieke. NL vrije trap over links. Slechte bal van Spitse op Miedema.

 

27e minuut Mooie actie van China, kapt tweemaal Van Lunteren in de 27e minuut. Veenendaal verwerkt de bal tot corner, die tot niks leidt.

China speelt goed balbezit en gaat in de aanval op het middenveld.

Tang op rechts en schiet, Veenendaal stompt de bal en in 2e instantie schiet China, maar Van Veenendaal redt weer op de lijn.

 

30e min. China speelt goed balbezit van links naar rechts.

En weer China in de aanval over links en weer kapt ze Van Lunteren makkelijk uit en geeft de bal voor.

Hogewoning torpedeert de speelster op de grond, maar gelukkig geen penalty (wat in herhaling duidelijk te zien was van wel!).

 

NL krijgt de bal niet onder controle en rommelt wat aan. Kunnen niet in hun spel komen. Het is China wat het spel dicteert.

 

35e minuut weer redding van Veenendaal, bal recht op haar af geschoten.

Nu NL met Martens over links, komt naar binnen, maar passt slecht op Melis.

 

39e min. China over links en kapt de bal af en speelt door de benen Van de Donk en geeft bal, maar China schiet over. Hachelijk momentje!

44e min weer China maar stuit op de verdediging.

 

Rustsignaal!

 

Conclusie 1e helft: China dicteert het spel in de 1e helft. Sari van Veenendaal is de redding voor NL. NL heeft te weinig balbezit en komt niet aan aanvallen toe deze helft. In principe voor NL een goed resultaat, gezien het aantal doelpogingen (14) van China.

 


 

2e helft, geen wissels NL zijde. China hervat waar zij mee geeindigd waren, in de aanval en balbezit.

 

2e Corner NL van deze wedstrijd. Van den Berg neemt de corner. Hoog voor, maar Van der Gragt komt er niet bij, wordt tot uitbal gekopt.

NL dus eventjes in de aanval, Miedema draait en schiet, China schiet de bal tot corner

3e Corner NL. Ditmaal neemt Spitse de bal. Slechte corner, China verdedigt uit maar Van de Donk onderschept. Geen corner.

 

Goede bal op Tang in de 16 en kapt weer Van Lunteren uit, maar Van Veenendaal redt. 4e Redding! Corner China, leidt tot niks.

China domineert in de beginfase alweer en blijft aanvallen.

 

Blessure Hogewoning, linker enkel klapt. Van Dongen komt er in voor Hogewoning.

 

Kwartier gespeeld in de 2e helft. China speelt bal rond. Wat een ruimte op het middenveld voor China.

 

60e min. Goede bal Van de Donk op Melis en eindelijk een 1e schot van NL, Melis, stuit op keepster.

 

NL raakt bal kwijt middenveld en Hang wilde zelf voor glorie gaan en stuit.

Corner China. Laag voor, Van Veenendaal pakt.

 

65e Weer een doelpoging, schot van Tang, maar Veenendaal redt makkelijk.

Bal op de lat, schot van Tang!

Zaten daar de vingertoppen van Van Veenendaal tussen? NL komt daar goed weg.

 

Inmiddels weer een corner China. Iedereen terug zelfs Miedema. 69e min. Van Veenendaal stompt de bal het strafschopebied uit.

 

Wissel NL'se kant, Middag eruit en Dekker erin.

Van Veenendaal lichte blessure.

 

NL nu op helft China. Maar van korte duur, China alweer op NL'se helft.

Goede actie Martens op links en passt op Miedema die links het strafschopgebied in rent en die past voor op Van de Donk, maar stuit op keepster.

Blessure keepster (schouder).

 

76e min Miedema in strafschopgebied en wil schieten maar schiet tegen het been van een Chinese speelster. Wordt vrije trap gegeven China.

 

NL in balbezit. Leidt tot niks.

Van de Donk op Miedema op Martens en die schiet op goal vanaf links, moeilijke hoek.

79e min Van Lunteren op Van de Donk, die legt de bal terug op Miedema, maar een slap schot van Miedema.

 

China in balbezit, nog 5 minuten te gaan.

NL onderschept, maar ook geeft bal weer aan China over rechts voorzet, weggekopt Van Lunteren.

China terug in het strafschopgebied en dit was de kans voor China, 1-2 in het strafschopgebied, maar nummer 8 schiet over. Dit was de kans!

 

China blijft komen. China in strafschopgebied maar daar is Sari weer en redt.

De minuutjes tikken en nadert bijna het einde. Nog 1 minuut

 

Bal op China helft. Miedema, actie leidt tot niks. Bal bij Sari en die schiet richting helft china, maar buitenspel Miedema.

 

Ojee 90e minuut Lisi Wang scoort. Bal wordt naar rechts gepasst en Van Dongen mist haar tegenstander die intikt en de bal hobbelt het goal in.

3 Minuten blessure tijd.

 

Vrije trap NL helft China, Spitse schiet bal hoog het strafschopgebied in. Maar keepster China pakt de bal.

Afgelopen, China wint en eerlijkheidshalve verdiend gewonnen. 

 

 

 

OnsOranje verslag

Bittere pil voor Leeuwinnen
Door Redactie OnsOranje.NL

 

De wanhoop was af te lezen van het gezicht van Sari van Veenendaal. Lange tijd leek de keepster van de OranjeLeeuwinnen, de vervanger op doel van de geblesseerde Loes Geurts, de held van haar team te worden in het tweede WK-duel tegen China. Tot de tegenstander in blessuretijd alsnog keihard toesloeg: 1-0.  

 

Op een moment dat niemand er nog rekening mee hield, pakte de Aziatische tegenstander toch nog de winst. Merel van Dongen greep niet in bij een dieptepass, waardoor Wang Lisi in de extra tijd de punt van haar schoen tegen de bal kon zetten. De verraste Oranjekeepster zag tot haar afgrijzen de bal in het doel rollen.

Het was geen makkelijke taak voor Van Veenendaal, om Geurts - geblesseerd geraakt aan haar hiel in het eerste WK-duel - in het doel van de OranjeLeeuwinnen te vervangen. Toch leek de 25-jarige speelster leek lange tijd de held van de avond te worden.

 

Drukke avond

Van Veenendaal bewees dat Nederland méér dan een goede keeper heeft. De doelvrouw had een drukke avond in het Commonwealth Stadion van Edmonton. Zo tikte ze voor rust een schot van Han Peng over de lat, en pakte ze de bal voor de lijn na een kopbal van Ren Guixin.

 

Nederland kwam er nauwelijks aan te pas tegen de technisch behendige Chinezen en werd voortdurend teruggedrongen op eigen helft. Veel verder dan een rollertje van Vivianne Miedema kwam de ploeg van Roger Reijners in de eerste helft niet. De speelsters mochten dan ook niet klagen dat de rust zonder tegentreffer werd bereikt.

In de tweede helft probeerden de OranjeLeeuwinnen onder de druk van de opponent uit te komen, maar de eerste kans was opnieuw voor China. Een grote kans zelfs, want Tang Jiali kapte zichzelf vrij en kwam alleen voor Van Veenendaal, die opnieuw goed ingreep en haar team op de been hield.

 

Onderkant lat

Manon Melis had Nederland, ook al zou dat niet verdiend zijn, daarna op voorsprong kunnen brengen, maar haar schot werd gepareerd door de Chinese keeper Wang Fei. De Leeuwinnen mochten over geluk helemaal niet klagen toen een schot van Tang via de onderkant van de lat - Van Veenendaal beroerde de inzet nog licht - weer in het veld stuitte.

 

Toen een voorzet van Miedema werd onderschept door de Chinese keepster voordat Danielle van de Donk erbij kon komen, en Miedema daarna zelf ook geen kracht aan haar schot kon meegeven, leek duidelijk dat een gelijkspel het maximaal haalbare was. Al helemaal omdat invaller Ma voor open doel de bal over schoot.

Het liep dus anders. In plaats van een zwaarbevochten, maar belangrijk punt werd één fout in de defensie Nederland alsnog fataal. Met drie punten – na de eerdere overwinning op Nieuw-Zeeland – uit twee duels moeten de Leeuwinnen in hun slotduel tegen gastland Canada, in de nacht van maandag op dinsdag, vol aan de bak om de volgende ronde van het WK te kunnen halen.

 

 

 

Youtube

 

 

 

Statistieken

Statistieken

 

 

Wedstrijd: China - Nederland
Poulewedstrijd: 2
Aftrap: 11 juni, 16.00 uur
Locatie: Commonwealth
Stadium, Edmonton
Stadioncapaciteit: 56.302 - ongeveer 30.000 zaten er met een vraagteken!
Scheidsrechter: Yeimy Martinez (Columbia)
Assistenten: Janette Arcanjo (Brazilië) & Liliana Bejarano (Bolivia) Vierde official:  Lucia Venegas (Mexico)
Bewolkt en 26 graden C
Ruststand: 0-0
Eindstand: 1-0
Reporters: Saskia van Oorschot-van de Velde en Luc Calleeuw
Fotograaf: Leo Soeters

 

Tenue: Het Nederlands elftal speelt deze wedstrijd in witte shirts, witte broeken en witte sokken. De keeper treedt aan in een groen outfit. Het Chinese elftal speelt geheel in het rood en de keeper draagt een zwart tenue.

 

 

Scoreverloop:

91e min 1-0 Wang LS

 

Kaarten:

geen

 
Wissels:
56e min nr 11 Wang komt erin en nr 9 Wang Shan Shan eruit
58e min nr 15 Merel van Dongen erin en nr 5 Petra Hogewoning eruit.
70e min nr 6 Anouk Dekker erin en nr 17 Tessel Middag eruit
71e min nr 23 Ren G X eruit China en nr. 8 Ma J erin
86e min nr 16 Lou JH komt erin en nr 13 Tang J L eruit

 

Bijzonderheden: Voor Vivianne Miedema werd dit duel haar 25e cap. Sari van Veenendaal staat onder de lat ipv Loes Geurts die nog niet kan spelen vanwege een enkelblessure.. Tessel Middag staat in de basis en Anouk Dekker begint op de bank.

 

LYG player of the match: Li D N (China)

 

 

Opstelling China:

12. WANG F (GK)
02. LIU SH SH
05. WU H Y (C)
06. LI D N
09. WANG SH SH
13. TANG J L
14. ZHAO R
18. HAN P
19. TAN R Y
21. WANG L S
23. REN G X

Bank:
1 Yue ZHANG GK
3 Fengyue PANG
4 Jiayue LI
7 Yanlu XU
8 Jun MA
10 Ying LI
11 Shuang WANG
15 Jiahui LEI
16 Jiahui LOU
17 Yasha GU
20 Rui ZHANG
22 Lina ZHAO GK

Coach: HAO Wei (CHN)

Opstelling Nederland:
16. Sari van Veenendaal (GK),
02. Desiree van Lunteren,
03. Stefanie van der Gragt,
04. Mandy van den Berg (C),
05. Petra Hogewoning,
07. Manon Melis,
08. Sherida Spitse,
09. Vivianne Miedema,
10. Danielle van de Donk,
11. Lieke Martens,
17. Tessel Middag


Bank:

06 Anouk Dekker
12 Dyanne Bito
13 Dominique Janssen
14 Anouk Hoogendijk
15 Merel van Dongen
18 Maran van Erp
19 Kirsten van de Ven
20 Jill Roord
21 Vanity Lewerissa
22 Shanice van de Sanden
23 Angela Christ GK
01 Loes Geurt

Coach: Roger Reijners

Kwalificatie volgende ronde = Nummers één en twee in de poule gaan rechtstreeks door naar de knock-out fase, dit geldt tevens voor de vier beste nummers drie uit de poules.

 

 

                                   

China 60% BALL POSSESION Nederland 40%
Attempts CH - NL Disciplinary CH - NL Attacking CH - NL
27 Attempts 8 
10 On-Target 3 
10 Off-Target 2 
7 Blocked 3 
5 Fouls Committed 12 
0 Yellow cards 0 
0 Second yellow card and red card 0 
0 Red Cards 0 
7 Corners 3 
2 Offsides 3 
15 Free kicks 7 
3 Saves 8

 

Selecties

SELECTIE CHINA

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

     

No

     

Pos

     

Popular name

     

Shirt name

     

Date of birth

     

Club

     

1

     

GK

     

ZHANG Yue

     

ZHANG Y

     

30.09.1990

     

Beijing Chengjian

     

2

     

DF

     

LIU Shanshan

     

LIU SH SH

     

16.03.1992

     

Hebei

     

3

     

MF

     

PANG Fengyue

     

PANG F Y

     

19.01.1989

     

Dalian Shide

     

4

     

DF

     

LI Jiayue

     

LI J Y

     

08.06.1990

     

Shanghai Women

     

5

     

DF

     

WU Haiyan

     

WU H Y

     

26.02.1993

     

Shandong Huangming

     

6

     

DF

     

LI Dongna

     

LI D N

     

06.12.1988

     

Suwon FMC

     

7

     

MF

     

XU Yanlu

     

XU Y L

     

16.09.1991

     

Jiangsu Huatai

     

8

     

MF

     

MA Jun

     

MA J

     

06.03.1989

     

Daejeon Sportstoto WFC

     

9

     

DF

     

WANG Shanshan

     

WANG SH SH

     

27.01.1990

     

Tianjin Huisen

     

10

     

FW

     

LI Ying

     

LI Y

     

07.01.1993

     

Shandong Huangming

     

11

     

MF

     

WANG Shuang

     

WANG SH

     

23.01.1995

     

Wuhan Jiangda Univ.

     

12

     

GK

     

WANG Fei

     

WANG F

     

22.03.1990

     

1. FFC Turbine Potsdam

     

13

     

MF

     

TANG Jiali

     

TANG J L

     

16.03.1995

     

Shanghai Women

     

14

     

FW

     

ZHAO Rong

     

ZHAO R

     

02.08.1991

     

Beijing Baxy

     

15

     

MF

     

LEI Jiahui

     

LEI J H

     

22.09.1995

     

Henan Steel

     

16

     

FW

     

LOU Jiahui

     

LOU J H

     

26.05.1991

     

Henan Jianye FC

     

17

     

FW

     

GU Yasha

     

GU YS

     

28.11.1990

     

Beijing Chengjian

     

18

     

MF

     

HAN Peng

     

HAN P

     

20.12.1989

     

Tianjin Huisen

     

19

     

MF

     

TAN Ruyin

     

TAN R Y

     

17.07.1994

     

Guangdong FC

     

20

     

MF

     

ZHANG Rui

     

ZHANG R

     

17.01.1989

     

Army Club

     

21

     

MF

     

WANG Lisi

     

WANG L S

     

28.11.1991

     

Jiangsu Huatai

     

22

     

GK

     

ZHAO Lina

     

ZHAO L N

     

18.09.1991

     

Shanghai Women

     

23

     

MF

     

REN Guixin

     

REN G X

     

19.12.1988

     

Changchun Zhuoyue

 

 


 

 

SELECTIE NEDERLAND

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

     

No

     

Pos

     

Popular name

     

Shirt name

     

Date of birth

     

Club

     

1

     

GK

     

GEURTS Loes

     

GEURTS

     

12.01.1986

     

Kopparbergs/Goteborg FC

     

2

     

DF

     

VAN LUNTEREN Desiree

     

VAN LUNTEREN

     

30.12.1992

     

AFC Ajax

     

3

     

DF

     

VAN DER GRAGT Stefanie

     

VAN DER GRAGT

     

16.08.1992

     

Telstar

     

4

     

DF

     

VAN DEN BERG Mandy

     

VAN DEN BERG

     

26.08.1990

     

LSK Kvinner FK

     

5

     

DF

     

HOGEWONING Petra

     

HOGEWONING

     

26.03.1986

     

AFC Ajax

     

6

     

MF

     

DEKKER Anouk

     

DEKKER

     

15.11.1986

     

FC Twente

     

7

     

FW

     

MELIS Manon

     

MELIS

     

31.08.1986

     

Kopparbergs/Goteborg FC

     

8

     

MF

     

SPITSE Sherida

     

SPITSE

     

29.05.1990

     

LSK Kvinner FK

     

9

     

FW

     

MIEDEMA Vivianne

     

MIEDEMA

     

15.07.1996

     

FC Bayern München

     

10

     

MF

     

VAN DE DONK Danielle

     

VAN DE DONK

     

05.08.1991

     

PSV/FC Eindhoven

     

11

     

FW

     

MARTENS Lieke

     

MARTENS

     

16.12.1992

     

Kopparbergs/Goteborg FC

     

12

     

DF

     

BITO Dyanne

     

BITO

     

10.08.1981

     

Telstar

     

13

     

DF

     

JANSSEN Dominique

     

JANSSEN

     

17.01.1995

     

SGS Essen

     

14

     

DF

     

HOOGENDIJK Anouk

     

HOOGENDIJK

     

06.05.1985

     

AFC Ajax

     

15

     

DF

     

VAN DONGEN Merel

     

VAN DONGEN

     

11.02.1993

     

AFC Ajax

     

16

     

GK

     

VAN VEENENDAAL Sari

     

VAN VEENENDAAL

     

03.04.1990

     

FC Twente

     

17

     

MF

     

MIDDAG Tessel

     

MIDDAG

     

23.12.1992

     

AFC Ajax

     

18

     

MF

     

VAN ERP Maran

     

VAN ERP

     

03.12.1990

     

PSV/FC Eindhoven

     

19

     

FW

     

VAN DE VEN Kirsten

     

VAN DE VEN

     

11.05.1985

     

FC Rosengard

     

20

     

MF

     

ROORD Jill

     

ROORD

     

22.04.1997

     

FC Twente

     

21

     

FW

     

LEWERISSA Vanity

     

LEWERISSA

     

01.04.1991

     

Standard Liege

     

22

     

FW

     

VAN DE SANDEN Shanice

     

VAN DE SANDEN

     

02.10.1992

     

FC Twente

     

23

     

GK

     

CHRIST Angela

     

CHRIST

     

06.03.1989

     

PSV/FC Eindhoven

 

 

Eerder geplaatst

Klokslag middernacht zullen de Oranje Leeuwinnen hun 2e WK wedstrijd gaan spelen. De tegenstander is China die haar 1e duel in blessure tijd door een penalty van Canada verloor. Gisteravond gaven bondscoach Roger Reijners, Sherida Spitse en Manon Melis een persconferentie, alledrie zijn ervan overtuigd dat ze aan de bak moeten. Nederland heeft uit 10 duels maar eenmaal van China gewonnen en dat was op 24 augustus 2011 (0-1). Dit was ook tevens de laatste ontmoeting tussen beide landen.

Nederland treedt vannacht aan in het wit!

 

De wedstrijd China - Nederland staat onder leiding van de Colombiaanse Yeimy Martinez.

Het was niet zeker of Loes Geurts aan deze wedstrijd kon beginnen, maar inmiddels is bekend dat Sari van Veenendaal de plaats onder de lat inneemt van doelvrouw Loes Geurts.

 

Reijners vindt China een georganiseerd team, vooral de verdediging. We moeten vol aan de bak.

 

Spitse zegt ook, het wordt een pittige wedstrijd, we denken er niet te licht voer. We hebben er weer zin in om weer een topwedstrijd te spelen en we trainen nog eenmaal voor morgen.

Melis zegt ook we denken er niet te makkelijk over. We kunnen niet wachten.

Bekijk de youtube persconferentie op de nieuwspagina.

 

Twee speelsters staan ‘op scherp’

Twee speelsters van het Nederlands vrouwenteam staan ‘op scherp’ wat betreft het aantal gele kaarten. Danielle van de Donk en Lieke Martens kregen in de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland een boeking. Wie van hen tegen China een nieuwe gele kaart incasseert, is geschorst voor de wedstrijd tegen Canada op 15 juni in Montreal.

 

Resultaten tegen China:

Nederland en China speelden in totaal tien wedstrijden tegen elkaar, wat voor Oranje één keer winst en vijfmaal verlies opleverde, vier duels eindigden onbeslist. Het laatste duel dateert uit 2011 en werd met 1-0 gewonnen door Nederland.