Uitslagen Eredivisie Zaal

Vrijdag 16 september startte het nieuwe seizoen voor de vrouwen in de zaal. De debutanten FC Gelre en Avanti/Keuning Advocaten hebben ploegen ontmoet die vorig jaar in de top speelden. De Gelderse vrouwen reisden naar Leek voor de wedstrijd tegen KTP Nieuw Roden, dat vorig jaar verraste, maar Nieuw Roden werd vanavond verrast want Gelre won met 0-1. De ploeg van coach Jozua Johannis werd vorige week uit de beker geschoten met strafschoppen door Drachtster Boys. Avanti/ Keuning Advocaten speelde in Drachten tegen Drachtster Boys. Winst was echter niet mogelijk voor de ploeg uit Stiens, DFT won met 6-0 en staat met deze uitslag fier aan kop. Pro Futsal Club verloor thuis met 1-3 van drs. Vijfje en Team Alkmaar/Sportstars verloor nipt met 0-2 van Zuidoost United. Hovocubo was vrij en de wedstrijd  vv Pernis - Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau is uitgesteld.

Nabeschouwing

Door Marius Privee

Nieuw Roden verliest thuis verrassend van FC Gelre in eredivisie vrouwen zaal.

De vele toeschouwers  in Leek zagen een boeiende wedstrijd tussen Nieuw Roden en FC Gelre. In de eerste helft kregen beide ploegen kansen. Na de rust stond keepster Jantien van der Zijden vaak op de goede plek. De thuisclub slaagde er niet in om te scoren. Drie minuten voor tijd scoorden de bezoekers de 0 – 1.De thuisploeg wist in de spannende slotminuten  het net niet te vinden en zo nam de debutant de punten mee naar huis.

In Alkmaar kreeg  Team Alkmaar/Sportstars bezoek van het Amsterdamse Zuidoost United. De thuisploeg werkte hard. Ook toonde keepster Pien van Kampen haar kwaliteiten.De Amsterdamse vrouwen hadden moeite om een gaatje te vinden in de door Marit Kunst geleide verdediging. Het was de topscoorder van de eredivisie, Michelle Playfair,die zowel voor als na de rust scoorde. Coach Calvin Timmers was tevreden over het spel van zijn team.

Drachtster Boys speelde thuis tegen nieuwkomer Avanti/ Keuning Advocaten. In de beginfase kregen beide teams kansen. Na 10 minuten maakte Jessie Prijs 1 – 0. Daarna scoort Bernou Hylkema de  2 – 0. Sanne Bijlstra tekende  voor de wissel voor 3 -0 . Na de rust waren het Esther van Toledo(2) en Jessie Prijs, die de eindstand 6 -0op het scorebord zetten.

De Apeldoornse vrouwen van Pro Futsal Club kregen drs. Vijfje op bezoek. Het werd een spannende wedstrijd die eindigde in een 1 – 3 stand voor de studentes uit Groningen.

Voorbeschouwing

vervolg

In de nieuwe Meent treedt Team Alkmaar/Sportstars, aan tegen Zuidoost United. Het Alkmaarse team, voorheen heette de vereniging Dansschool Biersteker, hoopt dit jaar veel ervaring op te doen. De Amsterdamse vrouwen willen dit jaar een serieuze stap maken richting play-offs. In Apeldoorn staan de teams van Pro Futsal Club en G.S.V.F drs. Vijfje tegenover elkaar. Beide ploegen wisten vorige week hun bekerwedstrijd te winnen in Drachten tegen vrouwen 2 en 3 van Drachtster Boys.

De wedstrijd tussen vv Pernis en Reiger Boys/ Treffer Uitzendbureau is verschoven naar een andere datum. Hovocubo is vrij omdat de competitie uit 11 ploegen bestaat.