Wedstrijddatum: maandag, 01 december 2008

Middenveld
Aanval

Wissels

Heerenveen geeft in eindfase alles weg

FC Twente moet het deze wedstrijd stellen zonder Sanne Pluim en Janneke Bijl en sc Heerenveen kan niet beschikken over Brenda Eefting en Lisanne Schaareman moet plaats nemen op de bank.

sc Heerenveen – FC Twente is een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft is sc Heerenveen de betere ploeg en krijgt mooie kansen  In de tweede helft is FC Twente de bovenliggende partij en neemt, verrassend, de drie punten mee naar huis.

heerenveen_twente_2

sc Heerenveen gaat onstuimig van start. In de eerste de beste minuut kan Sylvia Smit op rechts doorbreken. Haar voorzet bereikt Lianne Bouwmeester maar alleen voor de keepster Tiffany Loeven kan zij die kans niet afmaken. Uit de toegekende corner kan Mariska Kogelman niet genoeg richting geven aan de kopbal. In de 4e minuut moet de scheidsrechter even tot de orde geroepen worden. Een buitenspelval ziet hij niet en vergeet zijn nadrukkelijk vlaggende assistent. Hij lost het op door Heerenveen alsnog een vrije trap te geven. Heerenveen heeft het betere van het spel maar moet toestaan dat FC Twente in de 8e minuut gevaarlijk wordt. Marloes Hulshof levert een mooie voorzet af op Anouk Dekker. De kopbal gaat naast.

Anouk Dekker raakt bij deze actie geblesseerd en moet zich uitgebreid laten verzorgen. In de 17e minuut komt Lianne Bouwmeester in een kansrijke positie. Mirte Roelvink weet met een uiterste krachtsinspanning de bal uit het doel te werken. In de 19e minuut wordt Ilse Meekma op rechts weggestuurd. Zij kijkt nog eens goed hoe Lianne Bouwmeester zich vrij maakt voor het doel. De hoge voorzet die volgt komt niet bij Lianne maar verdwijnt hoog bij de tweede paal in het doel 1-0.

In de 22e minuut, Heerenveen blijft de dienst uitmaken, probeert Sylvia Smit het van ver met een harde knal, Tiffany Loeven kan de bal niet onder controle krijgen maar Rosanne Roeles kan die kans niet omzetten in een doelpunt. In de 32e minuut krijgt Heerenveen een vrije trap. Sylvia Smit ontfermt zich over de bal, overziet de mogelijkheden en weet Sherida Spitse te bereiken. Sherida Spitse kan de bal niet goed onder controle  krijgen en zo gaat een kans verloren voor een grotere voorsprong van sc Heerenveen. In de 37e minuut gaat FC Twente in de aanval. Marloes Hulshof wordt op rechts weggestuurd. Gave van Poucke komt uit haar doel om in te grijpen maar gaat twijfelen en komt in duel met Marloes Hulshof die de bal door kan tikken naar Ellen Jansen die verrassend 1-1 kan laten aantekenen.

heerenveen_twente

Gave van Poucke raakt geblesseerd en wordt behandeld. Later zal blijken dat zij de wedstrijd niet kan uitspelen. Heerenveen moet zich even herstellen van deze teleurstelling. In de slotfase weet Rosanne Roeles, via een kluts, op rechts door te breken. Haar voorzet bereikt Sylvia Smit, zij tikt door op Lianne Bouwmeester. Het schot van Lianne wordt tot corner verwerkt. FC Twente probeert het voor de rust nog een keer met een schot van Ellen Jansen maar de bal verdwijnt naast het doel.
Rust: 1-1

Heerenveen neemt in de tweede helft direct weer het initiatief. In de 5e minuut levert Ilse Meekma een schot af dat te slap is om gevaarlijk te zijn. FC Twente wordt sterker. Heerenveen raakt de grip op het middenveld kwijt en weet de spitsen Sylvia Smit en Ilse Meekma niet meer te bereiken. Maayke Heuver van FC Twente krijgt de gelegenheid zich op het middenveld te onderscheiden en is bij een corner en een vrije trap dicht bij en doelpunt. In de 62e minuut komt Carmen Bleuming in het veld voor Marloes Pieëte. Heerenveen komt onder druk en brengt Carmen Manduapessy in voor Lianne Bouwmeester. Een verrassende wissel omdat Rosanne Roeles de greep op het middenveld kwijt was.

heerenveen_twenteFC Twente is de betere ploeg, heeft het middenveld sterk in handen en Ellen Jansen en Marloes Hulshof kunnen steeds moeilijker worden afgestopt door de verdediging van Heerenveen. FC Twente krijgt een aantal corners te nemen, die door Geertje Hiemstra uit het doel worden gestompt. De coach van Heerenveen grijpt in en brengt Lisanne Schaareman voor Linda van Beekhuizen. Marije Brummel mag dan proberen, met haar snelheid, op het middenveld het tij te keren. In de 87e minuut probeert Sherida Spitse nog eens een schot. Naast. In de 88e minuut wordt een doelpunt van Heerenveen afgekeurd wegens buitenspel.

Na de spelhervatting gaat FC Twente in de aanval. Sherida Spitse verovert de bal, maar haar terugspeelbal op Mariska Kogelman is niet goed genoeg. Mariska Kogelman kan er niet veel mee maar Ellen Jansen des te meer. Ellen verovert de bal en kan via de paal binnen tikken 1-2. Alles wat Heerenveen is trekt naar voren om te proberen de schade te herstellen. Door de ruimte die daardoor weggegeven wordt is voor Maaike Heuver voldoende om in blessuretijd de winst veilig te stellen 1-3.

Een verrassende en pijnlijke nederlaag voor Heerenveen. Een geweldige opsteker voor FC Twente. De nederlaag van 4 oktober (0-3 voor Heerenveen) is rechtgezet.

Scheidsrechter: de Heer Burem
Ass. scheidsrechters: de Heren Hagenouw en Drenth