Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - Noordzee | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Bert van Hemert.

Dansschool Biersteker had er aanvankelijk goede moed in, om de start van de Eredivisie als  thuisspelende vereniging tegen Noordzee te mogen beginnen.
De goede moed werd echter snel minder, toen er vlak voor de wedstrijd een afbericht kwam van een belangrijke speelster, Jaimy Visser, die van haar werkgever niet eerder weg mocht. Dansschool Biersteker moet het toen zonder Jaimy Visser stellen.

Het zelfvertrouwen werd echter ook niet groter, toen al in de eerste minuut, door een verdedigingsfout, de bal voor de voeten kwam de technisch vaardige Brit Bruinsma kwam, die met een prachtige beweging keepster Eline Roet verschalkte 0-1.
Dansschool Biersteker probeerde gelijk wat terug te doen, maar kwam niet echt door de verdediging van Noordzee heen. Toch was het Sue-Ranie Hok-A-Hin, die in de 12 e minuut een beste kans kreeg, maar deze gestopt zag door de goede keepster Krishna Meewis. In de 14e minuut wist Eline Roet een goede redding te verrichten op een goed schot van Debby Dam. Aan de andere kant moest Krishna Meeuwis twee reddingen verrichten op schoten van Sue-Ranie en Cynthia Kootker.
Maar in plaats van de gelijkmaker te scoren, moest Dansschool Biersteker lijdzaam toezien, hoe Dansschool Biersteker door weifelend ingrijpen van enkele verdedigsters, dat Liesbeth Migchelsen in de 19e minuut de 0-2 binnen kon schieten. Dat was tevens de ruststand.
In het begin van de tweede helft waren de eerst kansen voor Dansschool Biersteker. Schoten van Stefanie Hand en Frea Hoekstra werden bekwaam gestopt door Krishna Meeuwis. Ook debutante Lisa de Groot zag haar schot gestopt door de goede keepster van Noordzee.
En weer was het Noordzee dat uit een onverwacht moment weer tot een goal wist te komen. Miranda Gielisse legde een vrije trap ,ongehinderd door de verdediging, loepzuiver in de kruising.0-3 in de 9e minuut.

Toen ging het hard. Dansschool Biersteker verloor totaal de greep. De verdedigsters van Noordzee konden vrij doorlopen naar voren. Miranda Gielisse zette op maat voor op Debby Dam, die in de 15e minuut 0-4 scoorde. In de volgend minuut was er een afspeelfout van een Dansschool Biersteker speelster die Brit Bruinsma in staat stelde, om met een lange bal Debby Dam vrij voor de keepster te zetten en het was dus weer Debby Dam, die 0-6 scoorde.
En of het nog niet genoeg was, wist Debby van Toor nog een voorzet op maat in één beweging te benutten. 0-6

Verslag Noordzee
Door Jerry van Toor

Noordzee boekt 1e overwinning in Eredivisie Zaalvoetbal voor vrouwen

Voor de Noordzeee vrouwen was het jarenlang een wens om op het allerhoogste niveau te spelen. Na verschillende malen succesvol te zijn geweest in het district West II, kon het team van coach Jerry van Toor nu aantonen ook klaar te zijn voor deze nieuw opgerichte eredivisie.

Voorgaande seizoenen moest Noordzee het vaak hebben van de ingevingen van Priscilla de Vos. De Scheveningse vrouwen zagen echter hun teamgenoot vertrekken naar Telstar om uit te komen in de velderedivisie.

Vrijdagavond speelde Noordzee tegen Dansschool Biersteker in Sporthal Geestmerambacht in Noord Scharwoude. Voor beide teams de eerste wedstrijd in de Eredivisie Zaalvoetbal voor vrouwen. In het begin van deze sportieve ontmoeting, onder leiding van een prima trio scheidsrechters, was het voor beide ploegen aftasten. Na de 0-1 voorsprong voor Noordzee, in de vijfde minuut gescoord door Brit Bruinsma, kwamen beide ploegen pas goed los.

Dansschool Biersteker probeerde de Scheveningse defensie te verrassen, maar goed ingrijpen van het goed georganiseerde Noordzee, kwam de thuisspelende ploeg steeds een stapje te laat. De Scheveningse vrouwen waren in het begin nog slordig in de opbouw om het Dansschool Biersteker lastig te maken, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd Noordzee sterker. Dit resulteerde in de 19e minuut, na weifelend ingrijpen van enkele verdedigsters van Dansschool Biersteker, in een prachtig doelpunt van routinier Liesbeth Migchelsen, 0-2.

Na rust ging Noordzee nog scherper spelen. Via messcherpe counters werd Dansschool Biersteker overrompeld. Het derde Scheveningse doelpunt kwam in 25e minuut direct uit een vrije trap van Miranda Gielisse. Daarna zorgde Debby Dam binnen twee minuten voor een  0-5 voorsprong.

Zo kreeg Noordzee het voor elkaar dat zelfs het thuis publiek applaudisseerde voor deze doelpunten. Ondanks de achterstand probeerde Dansschool Biersteker de spreekwoordelijke eer te redden, maar ook deze was hen deze avond niet gegund. Krishna Meeuwis stond na haar knieblessure weer als vanouds te keepen. Het laatste woord was aan deze avond aan Debbie van Toor. Zij wist met een goed geplaatst schot in de 35e minuut de 0-6 aan te tekenen.

Volgende week vrijdag, 16 september, speelt Noordzee in Sporthal De Blinkerd te Scheveningen om 20.00 uur tegen de Drachtster Boys. U bent van harte welkom. De toegang is gratis.

Locatie: Sporthal Geestmerambacht in Noord Scharwoude