FC Twente door naar laatste 32

Het laatste kwalificatie duel in de Champions League voor FC Twente was vandaag tegen het Israelische ASA Tel-Aviv. De meest ervaren ploeg van de poule moest toezien hoe de FC Twente vrouwen met 0-7 zegevierde. Jill Roord scoorde maar liefst 5 van de 7 doelpunten, de 2-0 en 6-0 werden resp. gescoord door Shanice van de Sanden en Ellen Jansen.

FC Twente werd overtuigend 1e in de poule, 1e wedstrijd 2-0, 2e wedstrijd 10-0 en deze laatste wedstrijd 0-7 winst. Ferencvaros werd 2e met 2 gewonnen wedstrijden, ASA Tel-Aviv 3e met 1 gewonnen wedstrijd en het Luxemburgse Junglinster 4e, het won niet 1 wedstrijd.

Fotografen Leo Soeters Roel Ubels waren aanwezig en de foto's staan op deze site. Zie Gallery > Champions League.

Kortverslag

FC Twente begon wel heel voortvarend in het duel tegen ASA Tel Aviv. Al in de 1ste minuut wist Jill Roord in de goal te werken en stond het 0-1, de assist kwam van Renate Jansen. In de 15e minuut was de 0-2 een feit door een doelpunt van Shanice van de Sanden, dit keer was het Jill Roord die de assist gaf. In de 29e minuut was het precies andersom, Jill Roord het doelpunt en Shanice van de Sanden, 0-3. De ruststand was 0-3.
Na rust ging FC Twente gewoon door met het maken van doelpunten. Jill Roord was goed op schot zij maakte in totaal 5 doelpunten, de 0-6 kwam van de voet van Ellen Jansen. De statistiek toont aan dat FC Twente 26 pogingen on target en 16 pogingen off target had en ASA Tel-Aviv niet 1x.
Tel Aviv kwam er dus eigenlijk niet aan te pas. Het kreeg niet één goede kans op een doelpunt.
Er vielen 3 gele kaarten, 2 voor FC Twente (Heuver en Roetgering)  en 1 voor Tel Aviv (Hen Feldhuhn).

Foto's van Roel Ubels en Leo Soeters

16 Aug 2015  ASA Tel Aviv   Fc Twente   30

Verslag FC Twente

Bron website FC Twente

Jill Roord: “Trots op de ploeg” 17-08-2015

Met drie overwinningen op rij, heeft FC Twente Vrouwen gistermiddag het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League bereikt. In de eerste helft was de ploeg van Arjan Veurink al drie keer trefzeker geweest. Uiteindelijk werd het Israelische ASA Tel-Aviv University SC met 0-7 verslagen. Een korte terugblik op het duel met Arjan Veurink en Jill Roord, die maar liefst vijf keer wist te scoren tegen ASA Tel-Aviv.

‘Mijn vierde doelpunt was het mooist’

Voor aanvalster Jill Roord kwam de overwinning van gistermiddag niet echt als een verrassing. De ploeg was goed voorbereid en wist wat haar te wachten stond. ‘Op basis van de vorige uitslagen van ASA Tel-Aviv, lag het al wel in de lijn der verwachting dat we deze wedstrijd zouden gaan winnen. Ons niveau ligt ten opzichte van de Israëlische ploeg hoger. Binnen een paar seconden na de aftrap scoorde ik het eerste doelpunt al. Als je al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong komt te staan, dan is dat natuurlijk enorm fijn.”

“Snelste goal”
“Dit was overigens de snelste goal die ik ooit heb gemaakt!’ Jill Roord kon in de wedstrijd tegen ASA Tel-Aviv maarliefst vijf doelpunten op haar naam schrijven. Toch was er één doelpunt waar ze zelf het meest trots op is. ‘Mijn vierde doelpunt vond ik zelf de allermooiste. Ik maakte een solo over het veld en kon deze actie uiteindelijk ook zelf afmaken. Al met al kunnen we zeer tevreden zijn over de wedstrijd die we hebben gespeeld. Daarnaast ben ik natuurlijk erg trots op onze ploeg en dat we het hoofdtoernooi van de Champions League hebben bereikt!’

‘Dit belooft wat voor komend seizoen!’
Arjan Veurink kijkt zeer tevreden terug op de wedstrijd van gistermiddag. ‘Ik denk dat we het gistermiddag erg goed gedaan hebben. We zijn er de hele wedstrijd in geslaagd om het tempo hoog te houden. Daarnaast werden er ook telkens goede keuzes gemaakt door de ene keer de bal diep te spelen en de andere keer juist gebruik te maken van snelle combinaties. Zeker de eerste helft liet de ploeg een erg hoog niveau zien. Daarnaast hebben we één van de snelste doelpunten ooit gemaakt, een droomscenario natuurlijk. Eigenlijk wisten we toen ook al wel dat we deze wedstrijd niet meer weg zouden geven.’

“Het gaat steeds beter”
De coach kan na drie gewonnen wedstrijden met een zeer tevreden gevoel terug kijken op het toernooi van de afgelopen week. ‘Je ziet dat de ploeg aanvallend gezien steeds beter met elkaar leert voetballen. We moeten toch een aantal nieuwe spelers inpassen en dat heeft natuurlijk tijd nodig. Ik zag in de wedstrijd van gisteren al een duidelijke verbetering ten opzichte van dinsdag. De spelers zijn in staat om heel snel dingen op te pikken en dat belooft wat voor komend seizoen. Daarnaast mogen we er trots op zijn dat we voor het derde jaar op rij in de Champions League spelen, dat is toch het podium waar je je als ploeg wil laten zien.‘

Loting
Aanstaande donderdag zal Arjan Veurink weten wie de eerste tegenstander zal worden in dit Europese toptoernooi. ‘Ik hoop dat de loting dit jaar iets gunstiger gaat zijn dan de afgelopen jaren, hoewel ik denk dat wij ook erg sterk zijn en veel in huis hebben om serieuze tegenstand te bieden aan een Europese topploeg. Ik ben in ieder geval erg benieuwd, laat maar komen die loting!’

Scheidsrechter: Marte Sørø (NOR)

Assistent-scheidsrechters: Ann-Marie Sjøvika (NOR) en Michelle O'Neill (IRL)

Doel: Fortuna Rubin en Andrea Dänzer

Verdediging: Moshira Tarek, Dana Schwartz, Hen Feldhuhn en Rachel Shelina.

Middenveld: Moran Lavi , Anat Maimoni, Eti Sages, Victoria Graiver, Adi Vaturi, Hadas Morin, Hadas Prawer en Libby Zelikowitz.

Voorhoede: Sarit Shenar, Lee Kaniel, Eden Avital en Danielle Paz.

Doel:  1. Marieke Ubachs en 16. Jade Adan

Verdediging: 15. Laika Boerrigter, 4. Stefanie van der Gragt, 3. Danique Kerkdijk, 5. Siri Worm, 12. Tashira Renfurm, 2. Maud Roetgering en Kristina 8. Erman.

Middenveld: 9. Anouk Dekker, 19. Cheyenne van de Goorbergh, 10. Maayke Heuver, 6. Marthe Munsterman, 14. Jill Roord en 18. Zoï van de Ven

Voorhoede: 7. Shanice van de Sanden, 17. Ellen Jansen en 11. Renate Jansen