Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - FC Gelre | Ronde 14 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FSG/Gezien.nl - FC Gelre
3 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 11 januari 2013

Verslag van FSG
Door Petra van Zandvoort

FSG begint nieuwe jaar uitstekend tegen FC Gelre

Vrijdag 11 januari speelt FSG in competitieronde 14 van de Eredivisie Zaalvoetbal in eigen huis tegen regerend landskampioen FC Gelre uit Wehl. Het team van trainer Paul Beckers eindigde 2012 met een reeks goede wedstrijden en is er op gebrand om ook in het nieuwe jaar de punten in de Stadssporthal in Sittard te houden.

Het FSG-doel wordt vandaag verdedigd door Mariëlle Janssen. In de basisopstelling is gekozen voor een mix van ervaren en jonge speelsters: Annika Pluymen, Shirley Kocacinar, Sitha Caessens en Charlotte Schings. Het is FC Gelre dat voortvarend van start gaat en al direct laat Wendy Tiemes de eerste gevaarlijke doelpoging aantekenen. Shirley stelt daar een goede kans tegenover. Het Gelderse team speelt de bal in de eerste minuten goed rond en komt verschillende keren gevaarlijk voor het Limburgse doel. In de vijfde minuut resulteert dat in een vlammend schot op de lat dat in de rebound door FSG wordt geblokkeerd. FSG verdedigt goed en vele Gelderse aanvallen worden achterin door Annika gestopt. Toch heeft Barbare Roemeon enkele minuten later de 0-1 op de schoen, maar zij glijdt de bal net naast het FSG-doel. FSG komt dan op stoom. In de negende minuut kan een gevaarlijke aanval, opgezet door Annika en Shirley, door Chayenne Corstjens net niet worden ingetikt. En ook een minuut later kan FSG een goede aanval nog niet afronden. Wanneer Lianne Esseling echter de tegenaanval van Gelre vakkundig blokkeert en een snelle aanval met Shirley opzet, weet Shirley de 1-0 wel op het scorebord te zetten. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en FC Gelre laat zien voetballend veel in huis te hebben. Voor FSG krijgen Annika en Charlotte kansen om de voorsprong te vergroten. Voor Gelre verschijnt Wendy Tiemes alleen voor FSG-keeper Mariëlle. In de eerste helft wordt echter niet meer gescoord.

In de tweede helft is de eerste kans voor FSG. Annika brengt de bal in vanaf links, maar Shirley kan niet afronden. Voor Gelre is het Limburgse doel net te klein, want voor de tweede keer eindigt een schot op de lat. Over en weer krijgen de ploegen kansen. Een gevaarlijke aanval van FC Gelre wordt in eerste instantie achterin gestopt door Annika. Shirley blokkeert dan de vrije trap die daaruit volgt en krijgt hiervoor een gele kaart. De goed keepende Mariëlle weet ook deze vrije trap te stoppen. FSG laat dan goede kansen aantekenen voor Sitha en Shirley. Halverwege de tweede helft weet FC Gelre de gelijkmaker te forceren. Na een hard schot op de paal van Wendy Tiemes loopt Annika ongelukkig de bal in eigen doel: 1-1. In dezelfde minuut komt FSG echter opnieuw op voorsprong wanneer Shirley na een prima versnelling de bal door de benen van Gelre-keeper Jantien Wanrooy in het doel schiet. Enkele minuten later zorgt Annika voor een veiligere voorsprong van twee doelpunten wanneer zij achterin de bal verovert, alleen op de keeper afgaat en met een subtiele voetbeweging de 3-1 weet te scoren. FC Gelre wil echter absoluut niet verliezen en zet nog eens extra aan om tot scoren te komen. Wat volgt is een hectische fase waarin FC Gelre goed voetbal laat zien en FSG het spannend maakt door veel achteruit te lopen. Drie minuten voor tijd levert dat de 3-2 op door een prima doelpunt van Linda Tiemes. Een minuut later haalt Sittard opgelucht adem wanneer Mariëlle met een belangrijke redding ternauwernood de gelijkmaker weet te voorkomen. Laatste wapenfeit van deze wedstrijd is een hoge bal van Shirley die door Charlotte net niet over de keeper kan worden gewerkt.

Met een eindstand van 3-2 tegen het goed voetballende FC Gelre mag FSG tevreden zijn. Het Limburgse team stijgt een plaatsje op de ranglijst en staat nu zevende. Voor de komende weken staan drie verre uitwedstrijden op het programma.

10’ 1-0 Kocacinar
20’ 1-1 Pluymen (e.d.)
20’ 2-1 Kocacinar
34’ 3-1 Pluymen
37’ 3-2 L.Tiemes