Wedstrijddatum: maandag, 25 januari 2010
Speellocatie: FC Twente Trainingscentrum

Middenveld
Aanval

Wissels

geel

Door sneeuwval op donderdag 17 december 2009 is de wedstrijd afgelast. De wedstrijd zou eerst worden ingehaald op woensdag 13 januari, maar is uiteindelijk gespeeld op maandag 25 januari 2010.

Hartverwarmend gelijkspel 1-1
Door Bennie van de Vegte

De wedstrijd werd gespeeld op, zoals het zo mooi heet, het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo. Onder steenkoude omstandigheden van deze maandagavond is het niet meer dan, zoals het vroeger was, het bijveldje van Tubantia achter het Veldwijk Stadion.

De wedstrijd Twente-Heerenveen heeft altijd iets speciaals en als er niets is dan bedenken de vaste supporters wel iets. De vaste supporters zijn er altijd. Weer of geen weer. Ook nu met een temperatuur van 7 graden onder NUL worden de meiden in het veld niet aan hun lot overgelaten.

De vrouwen willen wel. Na zes maanden seizoen 2009-2010  zijn er pas 9 wedstrijden gespeeld.

SC Heerenveen nam direct het initiatief  en mocht al snel door Sylvia Smit een corner nemen. In de 5e minuut was Lieke Martens dichtbij de openingstreffer maar Tiffany Loeven stond op de goede plek en dat zou in deze wedstrijd nog heel wat keren zo zijn.

FC Twente met twee controlerende middenvelders en Anouk Dekker kort achter de spits Suzanne de Kort. In de 9e minuut waagt Anouk Dekker een schot maar treft geen doel.

twente_heerenveen

In de 15e minuut zien we een mooie aanval van Heerenveen over rechts, de voorzet van Nangila van Eyck bereikt Lieke Martens maar zij staat helaas, voor Heerenveen, buitenspel.

In de 18e minuut is er weer een mooie combinatie tussen Sylvia Smit, Nangila van Eyck en Lieke Martens. Haar inzet wordt knap gered door Tiffany Loeven. Direct daarna opent Marije Brummel

de aanval over rechts. De voorzet bereikt Nangila van Eyck die alleen voor  keepster Tiffany Loeven deze dot van een kans niet kan verzilveren.

SC Heerenveen heeft het initiatief. FC Twente probeert het tij te keren. Amber van der Heijde probeert wat meer aan de bal te komen maar moet net als Marlous Pieëte de meerdere in de verdediging van Heerenveen erkennen.

In de 24e minuut pakt de keepster van Heerenveen, Jelena van Uden, een voorzet van Amber van der Heijde. In de 30e minuut mag Anouk Dekker een vrije trap nemen, dat doet ze goed maar Jelena van Uden stopt het schot knap.

In de 35e minuut verstuurd Jorike Olde Loohuis een lange bal richting Sylvia Smit. Tiffany Loeven komt uit en Lorca van de Putte is present en toch weet Sylvia Smit de pass mooi af te ronden 0-1.

FC Twente zet een tandje bij om de achterstand goed te maken. Amber van der Heijde gaat zwerven en sticht verwarring in de verdediging van Heerenveen.

In de 43e minuut weer een actie van Amber v.d. Heijde, met de bal aan de voet trekt zij naar binnen en ziet Suzanne de Kort aan de linkerkant van het veld vrijlopen. Een mooie pass zet

Suzanne de Kort alleen voor Jelena van Uden die het doel wel goed klein maakt maar kan niet voorkomen dat Suzanne de Kort 1-1 laat aantekenen.

In de slotminuut is het weer Suzanne de Kort die heel gevaarlijk kan worden maar nu is het Jelena van Uden die het schot kan stoppen.

Ruststand 1-1.

In de tweede helft brengt FC Twente Ellen Jansen en Marianne van Brummelen voor Marlous Pieete en  Marloes Hulshof.

FC Twente gaat voortvarend van start in de tweede helft en mag al snel twee corners nemen die niets opleveren.

SC Heerenveen laat zich niet in de verdediging drukken en gaat voortvarend in de aanval. Nangila van Eyck wordt de diepte ingestuurd. Binnen de 16 meterlijn wordt zij door twee verdedigsters van Twente bijgehaald en ….. neergelegd. Een ouderwetse sandwich maar kennelijk niet genoeg voor scheidsrechter Mw. Peeters om een strafschop te geven.

Niet lang daarna krijgt Sylvia Smit een mooie kans maar haar schot word gestopt door Tiffany Loeven.

Anouk Dekker weet op het middenveld meer vrijheid af te dwingen en probeert Jelena van Uden te passeren maar de keepster van Heerenveen is in goeden doen.

In de 58e minuut weet Sylvia Smit op links door te breken levert een scherpe voorzet af die voor Nangila van Eyck te hard is.

De wedstrijd wordt grimmiger. Beide ploegen willen graag winnen. Lisanne Schaareman moet de eerste gele kaart in ontvangst nemen.

Twente probeert nog een wissel. Siri Worm wordt vervangen door Felicienne Minnaar.

In de 62e minuut ontvangt Anouk Dekker een gele kaart.

Vanuit de vrije trap gaat Marije Brummel op rechts door tot aan de achterlijn. Haar voorzet belandt op het dak van doel.

De grimmigheid van de wedstrijd wordt aangetoond door weer een gele kaart. Nu voor Felicienne Minnaar.

Heerenveen wordt sterker en Twente moet het doen met goed middenveldspel maar kan niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Heerenveen.

Vanaf de 69e minuut zien we enkele mooie acties van Nangila van Eijck, Lieke Martens en Sylvia Smit maar steeds staat de uitblinkende Tiffany Loeven op de goede plek.

In de 72e minuut kan Twente door Suzanne de Kort wat terug doen met een mooie voorzet .

In de 75e minuut moet FC Twente,Lorca van de Putte,een gele kaart incasseren nadat zij Nangila van Eyck niet correct van de bal heeft gezet.

De slotfase van de wedstrijd is echt hartverwarmend ondanks de scherpe kou. De beide ploegen proberen van alles om de overwinning binnen te slepen.

De beide keepster kunnen zich nog eens flink onderscheiden. Heerenveen probeert het nog met twee wissels . Eerst komt Rosanne Roeles voor Carmen Manduapessy en in de slotminuten komt Leonie van der Velde voor Nangila van Eyck.

Tot scoren komen de beide ploegen niet meer. 1-1.

FC Twente en s.c. Heerenveen kunnen terugzien op een goede wedstrijd. De aanpak van de wedstrijd was heel verschillend. Twente met 2 controlerende middenvelders waardoor er te weinig aanvalskracht was en Heerenveen heel doelgericht om de spïtsen aan het werk te zetten.

Locatie: Trainingscentrum FC Twente, Kuipersdijk 46, 7552 BJ Hengelo

Scheidsrechter: Mevr. Peeters
Ass. Scheidsen: De heren Kok en Houben

Reporter: Bennie van de Vegte
Fotograaf: Marco ter Haar - meer foto's in album FC Twente