Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - Os Lusitanos | Ronde 19 | Eredivisie Zaal 2011-2012

ZVV Watervogels'64 - Os Lusitanos
1 5
(1 : ) (2 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 30 maart 2012
Aanvangstijd: 18:30 u

Verslag van Lusitanos

In Den Helder startte vrijdag om 20:45u de wedstrijd Watervogels tegen Os Lusitanos. Het team uit Amsterdam dat de laatste paar wedstrijden met personele problemen te maken had, verscheen nu weer iets completer aan het begin van de wedstrijd. Met Shirley Smith op de tribune, zagen we wel Gilanne Louwaars weer in het veld, samen met Roos Anne van Staalduinen en Niña George. Maar deze week ontbrak vanwege een blessure spits Bouchra Ait L'Hou. De thuisploeg die het seizoen lang spits Milenca van Ee moet missen zag de ziekenboeg uitgebreid worden met Tessa Oud. Vanaf de tribune keek zij toe hoe haar team de strijd aan ging met een van de koplopers in de competitie.

De wedstrijd begon met veel balbezit voor Watervogels. Het vertrouwde rondtikken van de bal gaat het team gemakkelijk af. Ook de nieuwe speelsters passen zich prima aan. Os Lusitanos wachtte af, maar bij balbezit waren zij razendsnel voor de goal van Watervogels en was er direct gevaar. Na tien minuten spelen wat het routinier Niña George die als eerste scoorde. Uit een corner kreeg zij de bal aangespeeld maar verloor de bal door goed verdedigend werk van Watervogels. Niña vocht zich terug in het duel en veroverde de bal. Ze aarzelde geen seconde om de bal in de korte hoek achter de keepster te prikken. Gesterkt door het eerste doelpunt zette Os Lusitanos de thuisploeg meer onder druk. Het spel van de vogels werd slordig en hiervan profiteerde Os. Op de helft van Watervogels zet Jaclyn Leiwakabessy de tegenstandster onder druk waardoor er een foute pass werd gegeven die voor de voeten Gilanne valt. Gilanne tikt de bal rustig in de goal en brengt hiermee de stand op 2-0.

Watervogels beseft dat, als ze nog iets willen bereiken in deze wedstrijd er nu iets moet gebeuren. Het tempo wordt opgeschroefd en het rondtikken begint weer. Langzaam komen ze toch steeds dichter bij de goal van Jesca Willemsen. Os begint te wankelen en werkt de bal met man en macht weg. Maar uit een corner kan het team niet voorkomen dat via de voet van Jaclyn de bal net buiten bereik van Jesca toch in de goal beland. Met een 1-2 ruststand vertrekken beide teams naar de kleedkamer.

Na rust zet Watervogels direct druk, maar het lukt hen niet om de laatste pass goed te krijgen. De aanvallen stranden op de rand van het 6 meter gebied. Aan de andere kant krijgt Os Lusitanos een aantal fraaie kansen, maar ook de Amsterdammers maken het niet af. Watervogels ruikt hun kans en blijft geloven in een gelijkmaker. Maar dan breekt Os weer uit met Gilanne, Iris en Petra. Petra krijgt de bal en gaat recht op de keepster af en scoort simpel 1-3. Dit geeft de bezoekers een beetje rust. Na de time out van Watervogels neemt Os weer het heft in handen. Vlijmscherpe aanvallen volgen elkaar in rap tempo op. Niña krijgt in het midden de bal aangespeeld, draait en gaat op de goal af. Op rechts is Jaclyn mee gelopen en ontvangt de bal van Niña. Jaclyn aarzelde niet en schiet haar team naar een 1-4 voorsprong. Watervogels doet in de laatste minuten nog wat terug. Aaike Verschoor ziet haar afstandsschot op de kruising weer het veld in gaan. Deze bal wordt opgepikt door Gilanne. Ze ziet dat op links Roos Anne is meegelopen. Ze passt in op Roos Anne en die tikt simpel maar verdiend de vijfde goal voor de Amsterdammers binnen.

Een mooie wedstrijd om te zien omdat beide team aanvallend spelen. Een belangrijke overwinning voor Os Lusitanos dat nog altijd aan kop gaat, maar nog maar met 1 doelpunt verschil. Nog 3 wedstrijden te gaan. Het blijft ongekend spannend in de Eredivisie voor vrouwen. Wie pakt de eerste titel in deze klasse. Nog 3 teams in de race en met de directe confrontatie in zicht met de nummer twee wordt het heel erg interessant.