A+ R A-

Zullen er keihard voor moeten knokken

Reporter Andrew Jacobs was zaterdagmiddag aanwezig bij de Topklassewedstrijd SC Buitenveldert - Eldenia. Deze wedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen door de thuisploeg, het werd 7-2 in Amsterdam. Na afloop had hij een interview met trainer Maarten de Vries van Eldenia.

Jullie verliezen vandaag met 7-2 van SC Buitenveldert, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Maarten de Vries: "De 1e helft vond ik ons aardig meedoen en vond ik SC Buitenveldert wat mat spelen en wij niet dwingend genoeg. Niet echt de wil, teveel respect, en dan staan we in de rust met 2-1 achter en dan denken we, gaan na de rust vrolijk verder maar dat viel even tegen. Dan is het toch wel opgeven en dat vind ik toch wel zorgelijk dat je 5 doelpunten weggeeft in de 2e helft".

Lees meer...

Het is echt een Amsterdamse derby

Reporter Andrew Jacobs was zaterdagmiddag in Amsterdam bij ASV Wartburgia - SC Buitenveldert oftewel een echte Amsterdamse derby waar hij SC Buitenveldert met 0-2 zag winnen. Na afloopsprak hij met trainster Suzanne Bakker van ASV Wartburgia. ASV Wartburgia liep tegen hun 1e nederlaag aan van het seizoen, maar blijven koploper in de Topklasse.

Jullie hebben vandaag met 0-2 verloren van SC Buitenveldert, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is.

Suzanne Bakker: "We komen natuurlijk al snel op een 1-0 achterstand uit een corner, dan heb je nog 85 minuten om het recht te zetten. In de 1e helft hebben we diverse kansen gecreërd maar die gingen er helaas niet in, tegen dit soort ploegen moet er toch zeker 1 in van de 4 kansen die we kregen. Lees meer...

Het is gewoon k.t

Eerste reactie van Oranje International Vivianne Miedema na de uitschakeling voor de Champions League. FC Bayern Munchen speelde gelijk tegen FC Twente. Reporter Luc Calleeuw was aanwezig in Munchen.

Vivianne, mag ik een korte reactie na de wedstrijd?
Vivianne: "Er valt niet zoveel te zeggen neen, het is gewoon k.t. Twente heeft het gewoon goed gedaan, zo is het". Lees meer...

Boven de 15 doelpunten dat is mooi

Reporter Andrew Jacobs sprak zondagmiddag met Nadieh v.d. Einden van SV Venray die tevens topscoorster is van de 1e klasse D, na afloop van de competitie wedstrijd Amstenrade-Venray.

Jullie hebben hier vandaag bij de koploper met 0-0 gelijk gespeeld, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Nadieh v.d. Einden: "Van onze kant was de 1e helft wat minder, zij konden veel voetballen en hebben een paar echt 100% kansen gehad. We kwamen voorin wat minder uit, maar het veld is hier denk ik veel kleiner dan bij ons in Venray. Zij kunnen hun spelletje goed spelen en de 2e helft vind ik dat we het goed op hebben gepakt. Geen enkele kans hebben zij gehad, en wij hebben wel een aantal kansen gecreëerd maar 0-0 is misschien wel een terechte uitslag aan het einde".

Lees meer...

Rustig aan de bal blijven

Reporter Andrew Jacobs was vrijdagavond aanwezig bij de topper PSV - Ajax. De Amsterdamse vrouwen wonnen met 1-3 waardoor zij de nieuwe koploper zijn in de Eredivisie Veld. Naa de wedstrijd had hij een interview met Eshly Bakker die de verdiende 0-1 voorsprong op het bord bracht.

Je hebt vandaag hier in Eindhoven met 1-3 gewonnen, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Eshly Bakker: "Op zich vind ik dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben, veel kansen gecreeerd. Vooral de 2e helft was er heel veel ruimte en vond ik dat PSV tactisch niet heel erg slim stond en niet goed inspeelden op ons spel. Toch zaten er nog wel wat slordigheden in en wat domme momenten van ons, dom balverlies dus dat zijn ook wel weer aandachtspuntjes maar zeker een hele goede wedstrijd". Lees meer...

Proberen een prijs binnen te halen

Reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag aanwezig bij v.v. Amstenrade - SV Venray, de topper in de 1e klasse D en na afloop had hij een interview met trainer Mark Schmeitz van v.v. Amstenrade.

Jullie hebben vandaag 0-0 gelijk gespeeld tegen SV Venray, daarbij blijven jullie koploper, hoe is de wedstrijd verlopen.

Mark Schmeitz: "Ik denk dat we zelf de opdracht goed hebben uitgevoerd, de tegenstander de bal gegeven. Het is een voetballende ploeg SV Venray en dan hoop je op een foutje van hun. Het resulteerde ook in de 1e helft op 2 grote open kansen voor ons die eigenlijk verzilverd hadden moeten worden.

Lees meer...

Ik denk dat het wel open ligt

Gesprek met Maayke Heuver (FC Twente) na de de Womens Champions League partij tegen Duits Kampioen FC Bayern München.

Maayke, ondanks het feit van het late tegendoelpunt, wat misschien toch een wrang gevoel geeft, dit is toch een mooi succes?

Maayke Heuver: "Ja, het is jammer dat je die tegengoal krijgt, want je zag ook aan ons, we gingen wat verdedigender spelen, zodat we die nul konden houden, want je weet natuurlijk dat een uitdoelpunt kan dubbel tellen. Dus ja, we probeerden gewoon die 1-0 vast te houden en dan is het zonde dat je in de 84ste minuut of zo, dat je hem nog tegen krijgt".

Lees meer...

Heerlijk, echt we zijn zo blij

Reporter Luc Calleeuw sprak in Munchen na afloop van de wedstrijd Bayern Munchen-FC Twente.

Maayke, daar staan we opnieuw?


Maayke Heuver: "Ja, en met wat voor een gevoel"? Lees meer...

Ons doelpunt maakt een wereld van verschil

Thomas, we hadden er vooraf al over gesproken, dat het niet gemakkelijk zou zijn, kan je iets over de wedstrijd van vandaag vertellen?

Thomas Worle: "We wisten dat het een heel moeilijke wedstrijd zou worden. Twente had vorig jaar ook tegen Parijs een heel goede wedstrijd gespeeld. Ze spelen op een hoog niveau en hebben natuurlijk vandaag de nadruk meer op het verdedigende gelegd. Dat hebben ze goed gedaan, maar toch denk ik dat we een goede partij gespeeld hebben, de wedstrijd duidelijk onder controle gehouden en gedomineerd, hebben ook kansen gehad om te winnen, hebben we helaas niet gedaan, we waren daar niet effectief genoeg.

Lees meer...

Fantastisch compliment naar de speelsters toe

Interview met coach Arjan Veurink na de uitschakeling van FC Bayern Munchen door de vrouwen van FC Twente!
Hoi Arjan, hier staan we weer, terug een gelijkspel, maar dit geeft wel een heel ander gevoel?


Arjan Veurink: "Ja, nou, dit is fantastisch. Ik moet natuurlijk zeggen dat we, kijk de thuiswedstrijd hadden we het al heel goed gedaan, en ik wist dat we het heel moeilijk zouden krijgen, op voorhand, ook uit, maar als je gewoon uit twee keer weet te scoren, en ja het is ons geluk om Bayern te verslaan met een tactiek". Lees meer...

Claudia van den Heiligenberg over haar stap naar Jena

Reporter Andrew Jacobs was zondag aanwezig in de Allianz Frauen Bundesliga bij de wedstrijd SGS Essen - USV Jena die met 4-0 gewonnen werd door de thuisploeg. Na de wedstrijd had hij een interview met Claudia van den Heiligenberg die Ajax van de zomer inruilde voor USV Jena.

Je komt van Ajax af, waarom heb je eigenlijk de stap gemaakt naar USV Jena?

Claudia van den Heiligenberg: "Het buitenland is eigenlijk altijd wel iets wat op mijn lijstje stond en ik had nu de mogelijkheid om in de Allianz Frauen Bundesliga te spelen. Ik denk 1 van de sterkste competities van de wereld dus dat is altijd denk ik een goede stap. Tot nu toe bevalt het mij ook goed, ik denk dat het ook voor mijn ontwikkeling op persoonlijk vlak een goede stap is geweest. We trainen hier veel meer, veel harder en veel langer, dat is wel even wennen. Veel reizen is ook wennen maar al met al is het toch weer een nieuwe prikkel, een nieuwe motivatie en dat is voor mij gezien wel positief. Als we met 4-0 verliezen natuurlijk niet zo positief maar tot nu toe ben ik wel tevreden met mijn overstap naar USV Jena". Lees meer...