A+ R A-
Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - FSG/Gezien.nl | Ronde 13 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Drachtster Boys - FSG/Gezien.nl
1 6

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 14 december 2012
Aanvangstijd: 20:15 u
Toeschouwers : 50


 Samenvatting

{tweetme}

Off-day Drachtster Boys
Door Conny Oosting-Wildeboer

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys, in een door het slechte weer matig gevulde Korfbalhal, tegen FSG uit Sittard. Het was een slechte wedstrijd waarin Drachtster Boys maar niet ging voetballen.

Drachtster Boys liet van meet af aan de jonge ploeg uit Sittard voetballen. Dat resulteerde binnen vijf minuten in twee tegen doelpunten. Charlotte Schungs wist met een lop vanaf de achterlijn de bal bij de tweede paal te brengen, daar kon Sita Caessens ongedekt de bal eenvoudig binnen koppen. 0-1. Even daarna kon Shirley Kocacinar de verdediging eenvoudig omspelen en na een vrije doorloop de bal binnen schieten. 0-2. Daarna kwam Drachtster Boys nog even terug. Na een goeie actie langs de zijlijn van Vera Veelers, kon Kim Gall de bal binnen schieten, 1-2. FSG was hier echter niet van onder de indruk. Nog geen twee minuten later scoorde Charlotte Schings vanuit een één-twee de 1-3. In de laatste minuut kreeg Drachtster Boys nog een vrije trap na een terugspeelbal op keepster Marielle Janssen. Voor te vroeg uitkomen kreeg ze geel en in de herkansing schoot Vera Veelers in de muur.

In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd. Drachtster Boys speelde inspiratieloos en kon het spel niet maken. FSG dat maar met één wissel aantrad, bleef eenvoudig overeind en om niet teveel energie te verbruiken koos het de juiste momenten. Af en toe kwam Shirley Kocacinar mee naar voren, wat in de zesde minuut resulteerde in de 1-4. Verder namen de jonge Charlotte Schings, Chayenne Corstjens (1-5), Aniek Schepers (1-6) en Sita Caessens het initiatief om de verdediging van Drachtster Boys bijna kinderlijk uit te spelen. Drachtster Boys kon nog de afwezigheid van keepster Teuny Bosma en van Shannon Viet aanvoeren als excuses, maar dat zou te makkelijk zijn. Het enige positieve van de avond was de opbrengst van de kalenderactie t.b.v. de sponsor actie voor de Alpe d’Huzes (KWF kankerbestrijding). De helft van de kalenders is inmiddels verkocht.

Aankomende weken staan het Diamanttoernooi, de Smallingerland Cup en het Tweenul Open Fries Kampioenschap op het programma. Op vrijdagavond 4 januari wordt de bekerwedstrijd tegen Exstudiantes ingehaald.


Statistiek

Selectie Dr.Boys:
Corian Wever, Kim Gall, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Vera Veelers, Sylvia van der Geest, Brenda Eefting en Janneke Vellema.
Afwezig;
Teuny Bosma (schorsing), Shannon Viet (hersenschudding) en Jessie Prijs (hele seizoen niet beschikbaar i.v.m. knieblessure).

Selectie FSG:
Marielle Janssen, Aniek Schepers, Shirley Kocacinar, Sita Caessens, Charlotte Schings en Chayenne Corstjens

Scheidsrechtsters : C. Koper en J. v.d. Wal
Secretaris : S. Wagenaar

Gele Kaarten 

Drachtster Boys : geen
FSG : Marielle Janssen