Wedstrijdverslag: PEC Zwolle - Heerenveen | Ronde 5 | Eredivisie Veld 2016-2017

Wedstrijddatum: vrijdag, 07 oktober 2016
Speellocatie: MAC3Park

Zwolse vrouwen spelen gelijk door late treffer

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen Vrouwen. Het duel begon om 19.30 uur en werd gespeeld in het MAC3PARK stadion. Bij de Friezinnen stond één speelster met een Zwols verleden in de basis, namelijk Lieke Huls. Ook in de Zwolse formatie speelde oude bekenden mee. Nadja Olthuis en Lydia Borg waren eerder actief in Friesland.

Het is het elftal van trainer/coach Carin Meesters-Bakhuis dat de eerste kans van de wedstrijd krijgt. Kirsten Bakker mag aanleggen voor een vrije trap, maar trapt het leer over het doel van Roxanne Barker. Vervolgens creëren beide elftallen weinig kansen. Het tempo ligt laag en er worden aan allebei de kanten veel fouten gemaakt. De eerste kans voor sc Heerenveen Vrouwen valt te noteren in de 35 e  minuut. Een voorzet van Simone Kets wordt echter hard overgekopt door Kerstin Casparij.

In de 49e  minuut zijn het de Zwollenaren die er gevaarlijk uitkomen. Een meerderheidssituatie wordt alleen onzorgvuldig uitgespeeld, waardoor de mogelijkheid niet in een doelpoging uitmondt. Enkele minuten later mag Sharon Bruinenberg een hoekschop nemen. De afvallende bal komt voor de voet van Anouk van Vilsteren terecht, die haar schot geblokt ziet worden door de Friese defensie.

Na 53 minuten gaat de verdediging van PEC Zwolle Vrouwen in de fout. De bal wordt verspeeld, waardoor het leer via Nathalie van den Heuvel bij de compleet vrijstaande Tiny Hoekstra terechtkomt. Olthuis komt echter op tijd uit haar doel en plukt de bal knap voor de voeten van de spits weg.

Even later is het dan alsnog raak voor de bezoekers. Hoekstra geeft de bal voor richting Van den Heuvel, die voor Van Vilsteren komt en de 0-1 binnentikt. Na nog een kans voor Hoekstra, zijn het de Zwollenaren die na 71 minuten een uitgelezen mogelijkheid krijgen om op gelijke hoogte te komen.

Een schitterende voorzet van Bruinenberg komt op het hoofd van Judith Frijlink terecht, die alleen geen richting aan de bal kan geven, waardoor doelvrouw Barker de inzet kan stoppen.

Nadat Bruinenberg het na 72 minuten probeert vanuit een vrije trap, komen de Friezinnen een kwartier voor tijd op 0-2. Het leer wordt van grote afstand prachtig binnen geveegd door invalster Kim van Velzen. PEC Zwolle Vrouwen besluit in het restant van de wedstrijd alles of niets te gaan spelen en dit resulteert in de 83 e  minuut in de aansluitingstreffer. Bakker heeft een steekpass in huis op Esmee de Graaf, die haar opponent uitkapt en de bal vervolgens in de verre hoek schiet: 1-2.

In de blessuretijd zijn het de Blauwvingers die alsnog op gelijke hoogte komen. Rechtsback Joos van Os trapt de bal naar voren. Haar voorzet wordt door iedereen gemist, waardoor De Graaf kan overnemen. Ze is scherp en schiet de bal strak in de korte hoek binnen. Een mooi moment voor de thuisploeg, die zo een punt uit het vuren sleept.