Wedstrijdverslag: Ajax - ADO Den Haag | Ronde 3 | Eredivisie Veld 2017-2018

(0 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 22 september 2017
Speellocatie: Sportpark De Toekomst

Ajax Vrouwen blijven steken op 0-0 tegen ADO

De Ajax Vrouwen kwamen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag niet verder dan een gelijkspel. Het team van Benno Nihom kreeg genoeg kansen, maar de bal wilde niet in het net verdwijnen. ADO werd in de slotfase nog gevaarlijk maar Lize Kop hield haar team in de wedstrijd. Door dit gelijkspel staan de nog ongeslagen Ajax Vrouwen op 5 punten na 3 duels.

Stephanie van der Gragt was niet inzetbaar tegen ADO. De centrale verdediger was geschorst na haar rode kaart tegen FC Twente. Nicky van den Abbeele vormde samen met Merel van Dongen het centrale verdedigingsduo. Lindsey Keizerweerd, deze zomer overgekomen van ADO, stond als linksbuiten in de basis en kwam haar voormalig ploeggenoten tegen.

Eerste bedrijf
Het eerste gevaar van de Ajax Vrouwen kwam pas na een kwartier. De poging van Merel van Dongen werd echter op de doellijn gekeerd. Een aantal minuten later kwam het eerste gevaar van Haagse zijde. Kop zag het gevaarlijke schot overvliegen.

Na een halfuur spelen kwamen de Ajax Vrouwen beter in hun spel. Captain Loïs Oudemast gaf het goede voorbeeld met een mooie actie op de achterlijn, ze trok de bal voor maar Marjolijn van den Bighelaar werkte de inzet helaas over. Het was het startschot voor een aantal kansen. De equipe van Nihom wist echter geen enkele poging te verzilveren, waardoor de brilstand bij rust nog op het scorebord stond.

Vlammend schot op de paal
In het eerste kwartier na rust kwam Ajax niet door de Haagse defensie heen. De snelheid van Keizerweerd en Toni Payne zorgden voor het meeste gevaar. Keizerweerd’s dribbel liep dood en een vlammend schot van Payne eindigde op de paal. Een halfuur voor het einde greep Nihom in: Davina Philtjens en Kelly Zeeman vervingen Keizerweerd en Van den Abbeele.

In de 77e minuut kwam ADO voor het eerst in de buurt van Kop, het zorgde meteen voor gevaar. De 19-jarige goalie hield haar team echter in de wedstrijd met een fantastische redding. Een paar minuten later tikte het keeperstalent een mooi bekeken stiftbal van Nadine Noordam over haar doel.

Spervuur aan kansen
In de slotfase werden de Ajax Vrouwen nog gevaarlijk. Een vrije trap van Sisca Folkertsma ging richting de bovenhoek, maar Barbara Lorsheyd bokste de bal uit de kruising. Het slotoffensief van de Amsterdamse dames leverde een spervuur aan kansen op, maar de bal wilde er vrijdagavond niet in.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Van den Abbeele (63. Zeeman), Van Dongen, Kaagman; Reichardt, Folkertsma, Oudemast; Keizerweerd (63. Philtjens), Van den Bighelaar, Payne (75. Bakker).

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers

ADO Vrouwen Statistieken

ADO PAKT OOK EEN PUNT IN AMSTERDAM

Amsterdam blijft een stad waar ADO Den Haag lastig te verslaan is. In de voorbereiding werd nog met 3-0 verloren, maar voor de derde maal in zes uitwedstrijden in competitieverband pakten de groengelen een punt tegen Ajax; 0-0.

Sharon Kok kwam in de 51ste minuut in het veld als vervangster van Sabine Kuilenburg en maakte daarmee haar debuut namens ADO Den Haag. Als invalster voor Nance van der Meer maakte Chasity Grant in de 74ste minuut eveneens haar officiële debuut. Daarmee hebben nu 107 speelsters ooit het groengele shirt aangetrokken in een officiële wedstrijd. Nadine Noordam en Priscilla Mesker speelden hun vijftigste competitieduel.

Lauren Delleman kwam namens de bezoeksters wegens ziekte niet uit tegen haar oude club. Aan de kant van Ajax wel meerdere oude bekenden. Naast de afgelopen zomer overgestapte Lindsey Keizerweerd waren dat Lucienne Reichardt, Marjolijn van den Bighelaar en Merel van Dongen, die al langer geleden in het groengeel te bewonderen waren.
Volgende week vrijdag wacht voor ADO Den Haag de tweede thuiswedstrijd, als de nog puntloze hekkensluiter Excelsior Barendrecht op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion. Na twee gelijke spelen zal dan de eerste overwinning van het seizoen moeten volgen.

Ook op andere velden kwamen voormalige ADO-speelsters in actie. Met Renate Jansen in de basis had FC Twente weinig moeite met nieuwkomer Excelsior Barendrecht. Na een 0-1 ruststand werd de thuisploeg, met Fréderique Nieuwland vanaf de aftrap, met 0-6 verslagen. PSV-aanvalster Kirsten Koopmans speelde met 1-1 gelijk tegen VV Alkmaar. SC Heerenveen won in eigen huis met 3-0 van Achilles '29.

UITSLAGEN
Ajax-ADO DEN HAAG: 0-0 (0-0)
Excelsior Barendrecht-FC Twente: 0-6 (0-1)

8. (8) PEC Zwolle (1 pt., 2-5) *
9. (9) Excelsior Barendrecht (0 pt., 2-17)
* Deze clubs hebben een wedstrijd minder gespeeld.

TOPSCOORSTERS EREDIVISIE
1. Ellen Jansen (FC Twente) en Vanessa Susanna (PSV) (4 doelpunten)
3. Joëlle Smits (FC Twente), Fenna Kalma (SC Heerenveen) en Katja Snoeijs (VV Alkmaar) (2 doelpunten)
6. O.a. CARMEN SIMONIS en SUZANNE ADMIRAAL (1 doelpunt)